מה עושים כשמתגעגעים לפריז ותקועים בגבעתיים? מרק כרובית אלילי!

מרק קטיפתי ומושלם מכרובית, אהבה עצמית וקוביות גבינה נמסות שמחממות את הבטן, הלב וכפות הרגליים. הדרך הנכונה והבטוחה לעבור את החורף בשלום
מרק קטיפתי ומושלם מכרובית, אהבה עצמית וקוביות גבינה נמסות שמחממות את הבטן, הלב וכפות הרגליים. הדרך הנכונה והבטוחה לעבור את החורף בשלום
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    342
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 342.1 קק״ל 1368.5 קק״ל
    פחמימות 14.9 גרם 59.6 גרם
    שומן 21.2 גרם 84.8 גרם
    נתרן 215.4 מ״ג 861.6 מ״ג
    חלבון 26.5 גרם 105.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.3 גרם
    שומן רווי 11.8 גרם 47.3 גרם
    כולסטרול 56.2 מ״ג 224.8 מ״ג
    סידן 350.4 מ״ג 1401.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 2.5 מ״ג
    אשלגן 560.5 מ״ג 2242.1 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 8.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    342
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 342.1 קק״ל 1368.5 קק״ל
    פחמימות 14.9 גרם 59.6 גרם
    שומן 21.2 גרם 84.8 גרם
    נתרן 215.4 מ״ג 861.6 מ״ג
    חלבון 26.5 גרם 105.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.3 גרם
    שומן רווי 11.8 גרם 47.3 גרם
    כולסטרול 56.2 מ״ג 224.8 מ״ג
    סידן 350.4 מ״ג 1401.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 2.5 מ״ג
    אשלגן 560.5 מ״ג 2242.1 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 8.6 מ״ג
    סגור

השבוע עברתי ליד בית קפה בעיר שלי, כזה שאתם לא נותנים לו מבט שני. ישבה שם אשה עם כובע ברט אדום ואכלה מרק מכלי חד פעמי בכף פלסטיק. עד כאן באמת אין שום סיבה לעצור, כל כך הרבה NO NO בתמונה הזו. אבל כמו שאי אפשר להסביר התאהבות, כך אי אפשר להבין למה נכנסתי חדורת מטרה לבית הקפה שיושב לי ימים ארוכים תחת האף ומעולם לא זיכיתי אותו בביקור. אולי זה מזג האוויר הסגרירי שהיה בחוץ ואולי היה זה כובע הלבד האדום שלה. לרגע העיר שלי התחפשה לפריז וכבר לא היתה הגבעתיים שהיא בדרך כלל.

מרק! עצר המוח שלי בחריקת בלמים, אני צריכה מרק! שאג כל תא בגופי.

מי שהחזירה אותי לקרקע המציאות היתה נערה מנומנמת שעמדה מאחורי הדלפק, פתחה באדישות את דוד המרק ואמרה ביובש “נגמר, גברת! היה! אין!” באוויר ריחף אד חיוור של מרק כרובית, המומה עמדתי שם מול דוד המרק הריק, הדלפק המוכתם בקפה ומול עורפה של ההיא שכבר פנתה אל הטיק טוק שלה וממש לא עניין אותה שאני עומדת שם נעלבת, בעיקר בגלל שהיא קראה לי גברת (ואז מה אם אני בת דקה לחמישים…), אבל גם בגלל שכל כך רציתי מרק ושגבעתיים תלבש לרגע כובע ברט אדום ותהיה סקסית כמו פריז או מגניבה כמו ברצלונה או טעימה ונהדרת כמו ליון האהובה שלי, שהייתי בה לפני שבועיים והיא מתרחקת ממני בצעדי ענק עד לפעם הבאה שנפגש.

כבשתי את העלבון והאכזבה והלכתי לסופר לקנות כרובית ובאגט שראה ימים טובים יותר. הגעתי הביתה, אספתי את שאריות הכבוד העצמי שלי, הוצאתי סיר גדול וכבד, ליקטתי מהמקרר את שאריות הגבינות שהבאתי איתי מהנסיעה האחרונה בליון הנהדרת (שהיא לא פריז, אבל מצוינת ומרתקת לא פחות), גייסתי קצת אהבה עצמית והכנתי לי מרק.

לא, לא חבשתי ברט אדום, אבל כשאוכלים מרק מפנק כזה, גבעתיים נראית נהדר גם כשאת בוונזי של דובון או חד קרן (ואם תצלמי את עצמך סלפי מלמעלה ותוסיפי פילטרים מפנקים למכביר, גם את תראי נהדר, גם בגיל דקה לחמישים).

אהה, אפשר לשמור בקירור למחר ולקחת לעבודה ואפשר גם להקפיא, אבל אין צורך להשאיר מקום במקרר, פשוט לא יישאר…


 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק

  • חתוכה לקוביות (או כל גבינה קשה שיש במקרר ואתם אוהבים)

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: בסיר גדול ממיסים את החמאה.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ובוחשים בכף עץ עד להתרככות ושקיפות.
  3. מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית המופרדים, את תפוח האדמה, ציר הירקות, החלב והמלח.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ברתיחה עדינה כ- 30 דקות עד שהכרובית ותפוחי האדמה רכים.
  5. טוחנים את המרק במעבד מזון או בלנדר מוט עד לקבלת מרק אחיד ושמנתי. אם המרק סמיך מדי לטעמכם אפשר להוסיף חלב חם.
  6. מחלקים לקעריות מרק ומניחים מעל את קוביות הגבינה, הן נמסות תוך כדי ערבוב במרק החם.
  7. מקשטים: אפשר לקשט את קעריות המרק בכרובית צלויה או בקרוטונים או אפילו בפרוסות שום מטוגנות קלות (אני הרוסה על זה).
  8. המרק נשמר מכוסה במקרר יומיים ובהקפאה עד חודש.
  9. לא שוכחים לבוא לספר לי איך יצא!

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מה עושים כשמתגעגעים לפריז ותקועים בגבעתיים? מרק כרובית אלילי!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (15)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות