מלפטי – כופתאות גבינה ותרד איטלקיות בחמאה ומרווה
- איילת הירשמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 975.6 קק״ל 2926.9 קק״לפחמימות 36.1 גרם 108.2 גרםשומן 70.7 גרם 212.2 גרםנתרן 2419.5 מ״ג 7258.5 מ״גחלבון 50.5 גרם 151.4 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 17.6 גרםשומן רווי 42.1 גרם 126.3 גרםכולסטרול 370.1 מ״ג 1110.3 מ״גסידן 1757.6 מ״ג 5272.8 מ״גברזל 8.4 מ״ג 25.1 מ״גאשלגן 1105.1 מ״ג 3315.2 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 15.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות976
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 975.6 קק״ל 2926.9 קק״לפחמימות 36.1 גרם 108.2 גרםשומן 70.7 גרם 212.2 גרםנתרן 2419.5 מ״ג 7258.5 מ״גחלבון 50.5 גרם 151.4 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 17.6 גרםשומן רווי 42.1 גרם 126.3 גרםכולסטרול 370.1 מ״ג 1110.3 מ״גסידן 1757.6 מ״ג 5272.8 מ״גברזל 8.4 מ״ג 25.1 מ״גאשלגן 1105.1 מ״ג 3315.2 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 15.5 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 976 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
כופתאות
-
500 גרם עלי תרד
-
500גרם או 2 מיכלים גבינת ריקוטה 5%
-
100 גרם גבינת פרמזן
-
2 ביצים L
-
80 גרם קמח לבן
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב חמאה ומרווה
-
150 גרם חמאה
-
5 עלי מרווה
-
2 כפות פירורי לחם
-
100 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- מכינים את הכופתאות: מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים את עלי התרד, מבשלים כדקה ומוציאים בכף מחוררת מהמים למסננת. שומרים את המים בסיר לבישול המלפטי בהמשך.
- מגררים את גבינת הפרמזן על פומפייה גסה.
- סוחטים את המים מהתרד. קוצצים דק ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את גבינת הריקוטה, הביצה, הקמח, גבינת הפרמזן, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות רק עד שהעיסה מתאחדת.
- מרתיחים שוב את המים שנותרו בסיר מבישול התרד.
- שמים קמח בצלחת רחבה. לוקחים מעיסת התרד והגבינה פיסות בגודל של עגבניות שרי, מגלגלים קצת בידיים, מגלגלים בקמח ומעבירים למים הרותחים. מחכים עד שהן יצופו על המים ואז מבשלים עוד 5-6 דקות. מוציאים לצלחת בכף מחוררת, כדי להיפטר מעודפי מים.
- מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת חמאה מעל להבה בינונית, מוסיפים את עלי המרווה ופירורי לחם, וכשהחמאה מזהיבה מאוד ויש לה ריח אגוזי, מוסיפים את המלפטי המבושלות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
- מעבירים לצלחת הגשה. אם רוצים, אפשר לפזר עוד גבינת פרמזן מלמעלה. מגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הכופתאות: מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים את עלי התרד, מבשלים כדקה ומוציאים בכף מחוררת מהמים למסננת. שומרים את המים בסיר לבישול המלפטי בהמשך.
- מגררים את גבינת הפרמזן על פומפייה גסה.
- סוחטים את המים מהתרד. קוצצים דק ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את גבינת הריקוטה, הביצה, הקמח, גבינת הפרמזן, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות רק עד שהעיסה מתאחדת.
- מרתיחים שוב את המים שנותרו בסיר מבישול התרד.
- שמים קמח בצלחת רחבה. לוקחים מעיסת התרד והגבינה פיסות בגודל של עגבניות שרי, מגלגלים קצת בידיים, מגלגלים בקמח ומעבירים למים הרותחים. מחכים עד שהן יצופו על המים ואז מבשלים עוד 5-6 דקות. מוציאים לצלחת בכף מחוררת, כדי להיפטר מעודפי מים.
- מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת חמאה מעל להבה בינונית, מוסיפים את עלי המרווה ופירורי לחם, וכשהחמאה מזהיבה מאוד ויש לה ריח אגוזי, מוסיפים את המלפטי המבושלות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
- מעבירים לצלחת הגשה. אם רוצים, אפשר לפזר עוד גבינת פרמזן מלמעלה. מגישים.
הערות
- אולי יהיה צורך בעוד קצת קמח לקימוח הכופתאות
הערות
- אולי יהיה צורך בעוד קצת קמח לקימוח הכופתאות
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
המתכון נראה מדהים. ובכ”ז הרשו לי לקלקל טיפה. אם אני בכ”ז מנסה להימנע מעודף כולסטרול – האם אפשר ברוטב להחליף את החמאה בשמן זית? או אולי להשתמש ברוטב עגבניות? זה יתאים? בקיצור, אשמח לטיפ על רוטב נטול חמאה.
למה לקלקל? מובן בהחלט(: את החמאה פחות כדאי להחליף בשמן זית (הוא עלול להגיע לטמפ’ חמה מדי ולההפך למאד לא בריא) על כן אפשר לחמם שמנת לבישול (10%) ולחלוט בה את המרווה או להוסיף לשמנת רוטב עגבניות וכך מתקבל רוטב רוזה שהולך מצוין עם המלפטי או שאם רוצים להמנע בכלל משומנים ברוטב אפשר בהחלט להשתמש ברוטב עגבניות בלבד (רצוי טחון ללא “חתיכות” כי זה מתאים יותר למלפטי העדינים). בהצלחה רבה!
רחוק מאוד מלהיות מלפטי איטלקי
היי, נשמח לקבל ממך מתכון אחר.