מצ’קצ’קים ארוחה בסיר אחד – עוף ברוטב עגבניות וחומוס

יש יותר יותר גאוני מארוחה בסיר פלאים אחד שיש בו הכל? אין! קבלו מתכון של אמא טובה - עוף עם חומוס ברוטב עגבניות ב-10 דקות, בינתיים התקשרו לאמא ותגידו לה שאין כמוה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

בחורף יש לי קרייבינג לתבשילים. אני קצת ארנב קטן ורטוב שמרחרח אחר ריח של בישולים, ריח של בית, בדיוק כמו זה שחיכה לנו בכל יום כשהיינו חוזרים מבית הספר. אין לי מושג איך אמא שלי הצליחה גם לעבוד במשרה מלאה, גם לגדל אותנו (ואת אבא שלי) וגם להשאיר לנו כל יום סיר עם תבשיל טרי (כי אנחנו מפונקים ולא מוכנים לאכול יום אחרי יום את אותו אוכל), שרק היה צריך להוציא מהמקרר ולחמם.

אז זה היה נראה לי טריוואלי, אני מתביישת לספר שקצת קינאתי בילדים האלה עם האמהות שגילו את השניצל הקפוא ואת צ’יפס התפוגן. אוי… כמה שאני רציתי תפוגן או לפחות פיצה מקפיצה! או גם וגם!

אבל האמא העיקשת שלי עמדה בכל ערב וצ’יקצ’קה ארוחה שלמה בסיר אחד שחיכתה בסבלנות ליום המחרת, תמיד מושקעת ומזינה, תמיד עם חותם ידיה הטובות של גלי, ה-אמא שלי.

את מה שפעם כל כך שנאתי, אני אוהבת היום. תמיד מתחשקות לי קציצות ברוטב, ואם אפשר פתיתים, אבל אם לא קציצות עם פתיתים, אז פשוט תבשיל שיזכיר לי שאני עדיין קצת ילדה של מישהו ושלמישהו הזה אכפת אם אגמור מהצלחת או לא.

אז הנה, ארוחת שלמה בסיר אחד, עוף מתובל עם גרגרי חומוס. עשר דקות הכנה ושעה בישול. זהו, יש לכם ארוחה מושלמת. ואם אתם לא מפונקים, תוכלו לאכול אותה יום אחרי יום ולברך את האמהות שגידלו אותנו על סירים מהבילים של אהבה.

אמא, אני לא אומרת את זה מספיק, אבל אני כל כך אוהבת אותך!

מצרכים

לתבשיל העוף:

לקישוט:

  • 1/4 כוס כוסברה
    עלים מופרדים של כוסברה או פטרוזיליה

אופן הכנה

  1. מטגנים בסיר שטוח בינוני את הבצלים בשמן הזית עד שהם מזהיבים (כדאי לערבב מדי פעם ולהשגיח). מוסיפים את פרוסות השום וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הירכיים והשוקיים, מפזרים מעל קורט מלח גס, מזהיבים את חלקי העוף מכל הצדדים תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים לסיר את הפפריקה, הפלפל השחור, הכמון והכורכום ומערבבים דקה או שתיים.
  3. מוסיפים את האריסה, העגבניות והסוכר, מערבבים ומבשלים כחמש דקות.
  4. מוסיפים לסיר את המים הרותחים, וממשיכים לבשל על אש נמוכה כרבע שעה עד צמצום הנוזלים.
  5. מוסיפים את גרגירי החומוס והכוסברה הקצוצה, מערבבים קלות, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור עוד כחצי שעה עד שהעוף מוכן.
  6. אם בא לכם אפשר להכניס את הסיר לכמה דקות לתנור חם (200 מעלות) עד שהעור מקבל השחמה יפה ופציחה.
  7. מפזרים מעל עלי כוסברה רעננים ומגישים.

 

 

הערות

  • אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה
  • נפלא להגיש עם אורז לבן או קוסקוס
  • ניתן "להגביר חריפות" להשתמש בפפריקה חריפה
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 975.9 קק״ל 3903.6 קק״ל
פחמימות 331.2 גרם 1324.8 גרם
שומן 248.0 גרם 992.1 גרם
נתרן 758.5 מ״ג 3033.9 מ״ג
חלבון 256.2 גרם 1024.8 גרם
סיבים תזונתיים 253.0 גרם 1011.9 גרם
שומן רווי 226.1 גרם 904.3 גרם
כולסטרול 223.1 מ״ג 892.5 מ״ג
סידן 467.9 מ״ג 1871.8 מ״ג
ברזל 235.3 מ״ג 941.3 מ״ג
אשלגן 2283.4 מ״ג 9133.8 מ״ג
אבץ 228.9 מ״ג 915.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (26)

Avatar

    Avatar
    נסרין חאג׳-יחיא

    תודה לטובה אכין לצהריים

    Avatar
    מלי אשורי

    מתכון מעולה! הכנתי אותו כבר פעמיים, עם פפריקה רגילה 🙂

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לוותר הפעם על האריסה אבל כדאי שתהיה לפעם הבאה ((:

הצג עוד