מקלובה עוף ובורגול: המנה החגיגית מהמטבח הערבי עם טוויסט
מקלובה עוף ובורגול נפלאה וחגיגית. הבורגול מעניק למקלובה רכות ועדינות מלטפת, ויחד עם העוף הרך, כשהכל עטוף בחציל מטוגן, מתקבל מעדן!
מקלובה עוף ובורגול נפלאה וחגיגית. הבורגול מעניק למקלובה רכות ועדינות מלטפת, ויחד עם העוף הרך, כשהכל עטוף בחציל מטוגן, מתקבל מעדן!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 511.5 קק״ל 4092.1 קק״לפחמימות 93.1 גרם 745.1 גרםשומן 68.7 גרם 550.0 גרםנתרן 1016.1 מ״ג 8129.0 מ״גחלבון 51.9 גרם 414.9 גרםסיבים תזונתיים 54.3 גרם 434.6 גרםשומן רווי 43.8 גרם 350.8 גרםכולסטרול 41.8 מ״ג 334.7 מ״גסידן 71.7 מ״ג 573.9 מ״גברזל 43.3 מ״ג 346.6 מ״גאשלגן 214.9 מ״ג 1719.4 מ״גאבץ 42.5 מ״ג 340.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-45 דק׳
-
קלוריות512
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 511.5 קק״ל 4092.1 קק״לפחמימות 93.1 גרם 745.1 גרםשומן 68.7 גרם 550.0 גרםנתרן 1016.1 מ״ג 8129.0 מ״גחלבון 51.9 גרם 414.9 גרםסיבים תזונתיים 54.3 גרם 434.6 גרםשומן רווי 43.8 גרם 350.8 גרםכולסטרול 41.8 מ״ג 334.7 מ״גסידן 71.7 מ״ג 573.9 מ״גברזל 43.3 מ״ג 346.6 מ״גאשלגן 214.9 מ״ג 1719.4 מ״גאבץ 42.5 מ״ג 340.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 512 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 חבילה שווארמה פרגית
-
1 חבילה ירכי עוף
-
2 כוסות בורגול
-
1 חצילקלוף ושטוף
-
2 גזריםקלופים ושטופים
-
קלופים ושטופים
-
1 בצל
-
1 כוס שמן קנולה
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
-
1 כף מלח דק
-
1 כף בהרט
-
1 כפית קינמון טחון
-
קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
- שוטפים את הבורגול במסננת תחת מים זורמים ומשרים אותו בקערת מים פושרים במשך חצי שעה. מסננים.
- מערבבים את הבורגול עם החומוס, התבלינים והמלח בקערה, מערבבים היטב.
- מכינים את הירקות: חותכים את הבצל לפרוסות דקות, את תפוח האדמה לפרוסות בעובי 2 ס”מ, את החציל חותכים לקוביות ואת הגזרים מגררים בפומפייה גסה.
- מחממים כוס שמן בסיר רחב וכשהשמן רותח מכניסים את תפוחי האדמה והחצילים. לאחר 5 דקות מוסיפים גם את הגזר למשך 2 דקות נוספות. מוציאים לנייר סופג.
- שוטפים את ירכי העוף וחותכים את הפרגית לקוביות קטנות. מטגנים במחבת עם כף שמן את העוף והבצל עד הזהבה קלה. בדקה האחרונה מוסיפים את השום הכתוש, מטגנים תוך עדי ערבוב 30 שניות ומכבים.
- מכינים סיר גדול שיכיל את המקלובה: מצפים את הדפנות ותחתית הסיר בנייר אפייה כדי שיהיה קל להפוך את המקלובה בשלמותה.
- מסדרים מעל לנייר האפייה פרוסות תפוח אדמה מטוגן. מעל עורמים שכבת בורגול חומוס ומעל את החציל והגזר והעופות. יוצרים עוד שכבות כאלו של תפוחי אדמה, בורגול, עוף וירקות. מוסיפים כוס מים.
- מכסים את הסיר במכסה, מביאים לרתיחה ומבשלים על האש הנמוכה ביותר כשעה עד שעה וחצי. מדי פעם מציצים, אם כל המים כבר נספגו בבורגול אפשר להוסיף כף או שתיים ולהמשיך לבשל.
- בסיום מכבים את האש ומחכים 10 דקות לפחות.
- מסירים את המכסה, מניחים במקומו צלחת הגשה גדולה מקוטר הסיר והופכים. מתפללים שהכל יעבור בשלום, אבל גם אם התפרק קצת, זה עדיין טעים מאוד!
אופן הכנה
- שוטפים את הבורגול במסננת תחת מים זורמים ומשרים אותו בקערת מים פושרים במשך חצי שעה. מסננים.
- מערבבים את הבורגול עם החומוס, התבלינים והמלח בקערה, מערבבים היטב.
- מכינים את הירקות: חותכים את הבצל לפרוסות דקות, את תפוח האדמה לפרוסות בעובי 2 ס”מ, את החציל חותכים לקוביות ואת הגזרים מגררים בפומפייה גסה.
- מחממים כוס שמן בסיר רחב וכשהשמן רותח מכניסים את תפוחי האדמה והחצילים. לאחר 5 דקות מוסיפים גם את הגזר למשך 2 דקות נוספות. מוציאים לנייר סופג.
- שוטפים את ירכי העוף וחותכים את הפרגית לקוביות קטנות. מטגנים במחבת עם כף שמן את העוף והבצל עד הזהבה קלה. בדקה האחרונה מוסיפים את השום הכתוש, מטגנים תוך עדי ערבוב 30 שניות ומכבים.
- מכינים סיר גדול שיכיל את המקלובה: מצפים את הדפנות ותחתית הסיר בנייר אפייה כדי שיהיה קל להפוך את המקלובה בשלמותה.
- מסדרים מעל לנייר האפייה פרוסות תפוח אדמה מטוגן. מעל עורמים שכבת בורגול חומוס ומעל את החציל והגזר והעופות. יוצרים עוד שכבות כאלו של תפוחי אדמה, בורגול, עוף וירקות. מוסיפים כוס מים.
- מכסים את הסיר במכסה, מביאים לרתיחה ומבשלים על האש הנמוכה ביותר כשעה עד שעה וחצי. מדי פעם מציצים, אם כל המים כבר נספגו בבורגול אפשר להוסיף כף או שתיים ולהמשיך לבשל.
- בסיום מכבים את האש ומחכים 10 דקות לפחות.
- מסירים את המכסה, מניחים במקומו צלחת הגשה גדולה מקוטר הסיר והופכים. מתפללים שהכל יעבור בשלום, אבל גם אם התפרק קצת, זה עדיין טעים מאוד!
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (0)
קטגוריות
- אוכל ערבי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בשרית
- ארוחה חגיגית
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- מארחים
- מנות עיקריות
- מנות עיקריות לראש השנה
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עוף
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים לארוחה מפסקת
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים לשבת
- סוכות
- קטניות וחיטה
- תבשילים