משדרגים את הכל: מקלות גבינה קריספיים!
אוהבים מקלות גבינה? תמרה אהרוני ועומר מילר עם מתכון מושלם של מקלות גבינת פרמזן. נשנוש קל להכנה שמשדרג כל פיקניק או מפגש חברים שתמיד משאיר טעם של עוד ועוד
אוהבים מקלות גבינה? תמרה אהרוני ועומר מילר עם מתכון מושלם של מקלות גבינת פרמזן. נשנוש קל להכנה שמשדרג כל פיקניק או מפגש חברים שתמיד משאיר טעם של עוד ועוד
- תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 262.0 קק״ל 3929.4 קק״לפחמימות 43.2 גרם 648.4 גרםשומן 9.8 גרם 146.7 גרםנתרן 370.5 מ״ג 5558.2 מ״גחלבון 10.7 גרם 159.9 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 23.0 גרםשומן רווי 2.2 גרם 33.6 גרםכולסטרול 35.6 מ״ג 534.3 מ״גסידן 121.8 מ״ג 1826.4 מ״גברזל 2.8 מ״ג 41.7 מ״גאשלגן 73.2 מ״ג 1097.9 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 15.2 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות262
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 262.0 קק״ל 3929.4 קק״לפחמימות 43.2 גרם 648.4 גרםשומן 9.8 גרם 146.7 גרםנתרן 370.5 מ״ג 5558.2 מ״גחלבון 10.7 גרם 159.9 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 23.0 גרםשומן רווי 2.2 גרם 33.6 גרםכולסטרול 35.6 מ״ג 534.3 מ״גסידן 121.8 מ״ג 1826.4 מ״גברזל 2.8 מ״ג 41.7 מ״גאשלגן 73.2 מ״ג 1097.9 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 15.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 262 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג בצק עלים קפוא
-
2 חלמונים L
-
2 כוסות גבינת פרמזן
-
2 כפות קמח לבן
-
1 קורט מלח גס
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. הבצק צריך להיות מאד קר, אם כי לא קפוא.
- אם הפרמזן לא מגוררת, מגררים דק על פומפייה.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר האפייה של סנו-סושי.
- פותחים את גליל הבצק על משטח עבודה מקומח. אם הבצק עבה (יותר מ-1/2 ס”מ) - מרדדים קצת במערוך.
- בקערית טורפים קלות את החלמונים, מברישים את החצי הימני של הבצק ומקפלים מעל את החצי השמאלי. יתקבל בצק בעובי כפול.
- בקערה נפרדת מערבבים את הפרמזן והקמח, כדי שפירורי הגבינה לא יידבקו.
מברישים את הבצק בחלמונים ומפזרים מעל 1/2 מתערובת הגבינה. מהדקים בידיים כדי שהגבינה תידבק טוב לבצק ומפזרים למעלה מעט מלח גס. הופכים לצד השני, מברישים בחלמונים ומפזרים את שאר הגבינה ומלח גס מעל. מהדקים בידיים. - חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 2 ס”מ (רוחב אצבע) ומסובבים כל רצועה סביב עצמה. משתדלים לא למתוח את רצועות הבצק תוך כדי סיבוב, כדי שיישארו עבות.
מסדרים את המקלות במרווח על גבי התבנית ואופים 35-25 דקות להשחמה ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. הבצק צריך להיות מאד קר, אם כי לא קפוא.
- אם הפרמזן לא מגוררת, מגררים דק על פומפייה.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר האפייה של סנו-סושי.
- פותחים את גליל הבצק על משטח עבודה מקומח. אם הבצק עבה (יותר מ-1/2 ס”מ) - מרדדים קצת במערוך.
- בקערית טורפים קלות את החלמונים, מברישים את החצי הימני של הבצק ומקפלים מעל את החצי השמאלי. יתקבל בצק בעובי כפול.
- בקערה נפרדת מערבבים את הפרמזן והקמח, כדי שפירורי הגבינה לא יידבקו.
מברישים את הבצק בחלמונים ומפזרים מעל 1/2 מתערובת הגבינה. מהדקים בידיים כדי שהגבינה תידבק טוב לבצק ומפזרים למעלה מעט מלח גס. הופכים לצד השני, מברישים בחלמונים ומפזרים את שאר הגבינה ומלח גס מעל. מהדקים בידיים. - חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 2 ס”מ (רוחב אצבע) ומסובבים כל רצועה סביב עצמה. משתדלים לא למתוח את רצועות הבצק תוך כדי סיבוב, כדי שיישארו עבות.
מסדרים את המקלות במרווח על גבי התבנית ואופים 35-25 דקות להשחמה ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (5)
אם אני רוצה להכין יומים מראש ואחר כך להכניס את הבצק לתנור האם זה אפשרי ואם כן איפה
כן, מומלץ להקפיא את המקלות ואז רק להכניס לתנור.
יאממיייי!!!! מקלות גבינה כמו של מאפיית לחמים
אפשר גבינה אחרת מפרמזן?
ניתן להשתמש בכל גבינה צהובה ארומטית שאוהבים – קשקבל, אמנטל…