משדרגים את הכל: מקלות פרמזן קריספיים!

תמרה אהרוני ועומר מילר עם מתכון מושלם של מקלות פרמזן. נשנוש קל להכנה שמשדרג כל פיקניק או מפגש חברים שתמיד משאיר טעם של עוד
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

מצרכים

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. הבצק צריך להיות מאד קר, אם כי לא קפוא.
  2. אם הפרמזן לא מגוררת, מגררים דק על פומפייה.
  3. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר האפייה של סנו-סושי.
  4. פותחים את גליל הבצק על משטח עבודה מקומח. אם הבצק עבה (יותר מ-1/2 ס”מ) - מרדדים קצת במערוך.
  5. בקערית טורפים קלות את החלמונים, מברישים את החצי הימני של הבצק ומקפלים מעל את החצי השמאלי. יתקבל בצק בעובי כפול.
  6. בקערה נפרדת מערבבים את הפרמזן והקמח, כדי שפירורי הגבינה לא יידבקו.
    מברישים את הבצק בחלמונים ומפזרים מעל 1/2 מתערובת הגבינה. מהדקים בידיים כדי שהגבינה תידבק טוב לבצק ומפזרים למעלה מעט מלח גס. הופכים לצד השני, מברישים בחלמונים ומפזרים את שאר הגבינה ומלח גס מעל. מהדקים בידיים.
  7. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 2 ס”מ (רוחב אצבע) ומסובבים כל רצועה סביב עצמה. משתדלים לא למתוח את רצועות הבצק תוך כדי סיבוב, כדי שיישארו עבות.
    מסדרים את המקלות במרווח על גבי התבנית ואופים 35-25 דקות להשחמה ומגישים מיד.

    מקלות פרמזן. צילום: שניר גואטה.
    מקלות פרמזן. צילום: שניר גואטה.

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 60.6 קק״ל 909.4 קק״ל
פחמימות 1.8 גרם 27.6 גרם
שומן 3.8 גרם 56.4 גרם
נתרן 157.3 מ״ג 2359.0 מ״ג
חלבון 4.6 גרם 69.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.0 גרם
שומן רווי 2.2 גרם 33.7 גרם
כולסטרול 35.6 מ״ג 534.3 מ״ג
סידן 113.1 מ״ג 1696.4 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 2.7 מ״ג
אשלגן 13.9 מ״ג 207.9 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 5.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody