
סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן של קרין גורן
סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן זה קינוח נוסטלגי שכולנו אוהבים: עוגה קטנה לחה ספוגה בסירופ ארומטי עם הר קצפת ודובדבן וורוד מסוכר
סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן זה קינוח נוסטלגי שכולנו אוהבים: עוגה קטנה לחה ספוגה בסירופ ארומטי עם הר קצפת ודובדבן וורוד מסוכר
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 461.4 קק״ל 7382.1 קק״לפחמימות 64.5 גרם 1031.9 גרםשומן 19.9 גרם 317.7 גרםנתרן 164.3 מ״ג 2628.4 מ״גחלבון 6.8 גרם 108.1 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 18.8 גרםשומן רווי 11.2 גרם 179.1 גרםכולסטרול 124.4 מ״ג 1989.7 מ״גסידן 53.9 מ״ג 862.3 מ״גברזל 0.6 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 109.0 מ״ג 1743.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 9.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות461
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 461.4 קק״ל 7382.1 קק״לפחמימות 64.5 גרם 1031.9 גרםשומן 19.9 גרם 317.7 גרםנתרן 164.3 מ״ג 2628.4 מ״גחלבון 6.8 גרם 108.1 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 18.8 גרםשומן רווי 11.2 גרם 179.1 גרםכולסטרול 124.4 מ״ג 1989.7 מ״גסידן 53.9 מ״ג 862.3 מ״גברזל 0.6 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 109.0 מ״ג 1743.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 9.3 מ״גסגור
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 461 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים


בצק
סירופ
-
2 1/2כוסות או 500 גרם סוכר לבן
-
5 כוסות מים
-
1 תפוז בינוני
-
1 כף תמצית וניל
-
1 כף תמצית רום
קצפת ודובדבנים
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
5כפות או 60 גרם סוכר לבן
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
16 דובדבנים מסוכרים קטנים

אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח והשמרים.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים לה את החלב ומערבבים לקבלת תערובת פושרת.
- מוסיפים את הביצים, הסוכר, המלח ואת תערובת החמאה הפושרת, ומעבדים במהירות נמוכה במשך דקה לאיחוד. מגבירים למהירות בינונית ומעבדים 5-2 דקות נוספות, עד לקבלת בלילה נוזלית, חלקה ומבריקה.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כ-40 דקות.
- מערבבים את הבצק להוצאת האוויר. משמנים את תבנית השקעים וממלאים כף גדושה של בלילה בכל שקע (עד מחצית גובה הדפנות). מרססים את פני הבצק בשמן ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- לקראת סיום התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- אופים 20-15 דקות, עד שהסברינות שחומות וקפיציות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבנית.
- מכינים את הסירופ: פורסים את התפוז לפרוסות. בסיר רחב מחממים את המים, הסוכר ופרוסות התפוז על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את התמציות. שומרים כוס מהסירופ בצד, להגשה.
- טובלים את הסברינות בסירופ עד שהן נרטבות וממש סופגות אותו.
- מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
- מזלפים מעל כל סברינה תלולית גבוהה של הקצפת, מקשטים בדובדבנים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
הסברינה המושלמת של קרין גורן, ואל תשכחו את הדובדבן!
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח והשמרים.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים לה את החלב ומערבבים לקבלת תערובת פושרת.
- מוסיפים את הביצים, הסוכר, המלח ואת תערובת החמאה הפושרת, ומעבדים במהירות נמוכה במשך דקה לאיחוד. מגבירים למהירות בינונית ומעבדים 5-2 דקות נוספות, עד לקבלת בלילה נוזלית, חלקה ומבריקה.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כ-40 דקות.
- מערבבים את הבצק להוצאת האוויר. משמנים את תבנית השקעים וממלאים כף גדושה של בלילה בכל שקע (עד מחצית גובה הדפנות). מרססים את פני הבצק בשמן ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- לקראת סיום התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- אופים 20-15 דקות, עד שהסברינות שחומות וקפיציות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבנית.
- מכינים את הסירופ: פורסים את התפוז לפרוסות. בסיר רחב מחממים את המים, הסוכר ופרוסות התפוז על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את התמציות. שומרים כוס מהסירופ בצד, להגשה.
- טובלים את הסברינות בסירופ עד שהן נרטבות וממש סופגות אותו.
- מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
- מזלפים מעל כל סברינה תלולית גבוהה של הקצפת, מקשטים בדובדבנים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות
- אם אין זמן להתפיח את בצק הסברינה, אפשר לדלג על התפחה זו וישר למזוג לתבניות. התוצאה תצא פחות אוורירית אבל עדיין נחמדה
הערות
- אם אין זמן להתפיח את בצק הסברינה, אפשר לדלג על התפחה זו וישר למזוג לתבניות. התוצאה תצא פחות אוורירית אבל עדיין נחמדה
עוד מתכונים בטעם של פעם שאתם חייבים להכין:
תגובות (25)
היי, אם אני רוצה להכין את הסברינה כעוגה 1. איזה כמות יחידות צריך?
אותה הכמות
היי יש לי שמרים יבשים אבל במתכון כתוב שמרים טריים ואין בסופר אז להשתמש בשמרים יבשים?
היי יותם 🙂 אפשר להשתמש בשמרים שיש, כשיחס ההמרה הוא ששלושה גרם שמרים טריים מוחלפים בגרם אחד של שמרים יבשים.