סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן של קרין גורן

סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן זה קינוח נוסטלגי שכולנו אוהבים: עוגה קטנה לחה ספוגה בסירופ ארומטי עם הר קצפת ודובדבן וורוד מסוכר
סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן זה קינוח נוסטלגי שכולנו אוהבים: עוגה קטנה לחה ספוגה בסירופ ארומטי עם הר קצפת ודובדבן וורוד מסוכר
  • קרין גורן
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    335
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 334.8 קק״ל 5356.7 קק״ל
    פחמימות 61.4 גרם 982.7 גרם
    שומן 7.7 גרם 122.5 גרם
    נתרן 149.8 מ״ג 2397.2 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 88.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 17.6 גרם
    שומן רווי 3.9 גרם 62.9 גרם
    כולסטרול 78.2 מ״ג 1250.9 מ״ג
    סידן 31.9 מ״ג 510.5 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 79.1 מ״ג 1265.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 7.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    335
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 334.8 קק״ל 5356.7 קק״ל
    פחמימות 61.4 גרם 982.7 גרם
    שומן 7.7 גרם 122.5 גרם
    נתרן 149.8 מ״ג 2397.2 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 88.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 17.6 גרם
    שומן רווי 3.9 גרם 62.9 גרם
    כולסטרול 78.2 מ״ג 1250.9 מ״ג
    סידן 31.9 מ״ג 510.5 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 79.1 מ״ג 1265.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 7.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

סירופ

קצפת ודובדבנים


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח והשמרים.
  2. ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים לה את החלב ומערבבים לקבלת תערובת פושרת.
  3. מוסיפים את הביצים, הסוכר, המלח ואת תערובת החמאה הפושרת, ומעבדים במהירות נמוכה במשך דקה לאיחוד. מגבירים למהירות בינונית ומעבדים 5-2 דקות נוספות, עד לקבלת בלילה נוזלית, חלקה ומבריקה.
  4. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כ-40 דקות.
  5. מערבבים את הבצק להוצאת האוויר. משמנים את תבנית השקעים וממלאים כף גדושה של בלילה בכל שקע (עד מחצית גובה הדפנות). מרססים את פני הבצק בשמן ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. לקראת סיום התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  7. אופים 20-15 דקות, עד שהסברינות שחומות וקפיציות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבנית.
  8. מכינים את הסירופ: פורסים את התפוז לפרוסות. בסיר רחב מחממים את המים, הסוכר ופרוסות התפוז על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את התמציות. שומרים כוס מהסירופ בצד, להגשה.
  9. טובלים את הסברינות בסירופ עד שהן נרטבות וממש סופגות אותו.
  10. מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
  11. מזלפים מעל כל סברינה תלולית גבוהה של הקצפת, מקשטים בדובדבנים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

    סברינה קרין גורן
    הסברינה המושלמת של קרין גורן, ואל תשכחו את הדובדבן!

הערות

  • אם אין זמן להתפיח את בצק הסברינה, אפשר לדלג על התפחה זו וישר למזוג לתבניות. התוצאה תצא פחות אוורירית אבל עדיין נחמדה
עוד מתכונים בטעם של פעם שאתם חייבים להכין:
סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Hagit Bit

    יצא מעולה!

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    שירלי זיו

    נראה מעולה, בסירופ האם ניתן להחליף/להמיר את התפוז למשהו אחר?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף את התפוז בלימון או לוותר לגמרי על התפוז ולהכין סירופ סוכר.

    Avatar
    ליאת

    האם אפשר להכין את זה העוגה גדולה?

      Avatar
      Foody Foody

      לא הבנו מה השאלה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות