סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן של קרין גורן

סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן זה קינוח נוסטלגי שכולנו אוהבים: עוגה קטנה לחה ספוגה בסירופ ארומטי עם הר קצפת ודובדבן וורוד מסוכר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    16

מצרכים

בצק

סירופ

קצפת ודובדבנים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח והשמרים.
  2. ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים לה את החלב ומערבבים לקבלת תערובת פושרת.
  3. מוסיפים את הביצים, הסוכר, המלח ואת תערובת החמאה הפושרת, ומעבדים במהירות נמוכה במשך דקה לאיחוד. מגבירים למהירות בינונית ומעבדים 5-2 דקות נוספות, עד לקבלת בלילה נוזלית, חלקה ומבריקה.
  4. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כ-40 דקות.
  5. מערבבים את הבצק להוצאת האוויר. משמנים את תבנית השקעים וממלאים כף גדושה של בלילה בכל שקע (עד מחצית גובה הדפנות). מרססים את פני הבצק בשמן ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. לקראת סיום התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  7. אופים 20-15 דקות, עד שהסברינות שחומות וקפיציות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבנית.
  8. מכינים את הסירופ: פורסים את התפוז לפרוסות. בסיר רחב מחממים את המים, הסוכר ופרוסות התפוז על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את התמציות. שומרים כוס מהסירופ בצד, להגשה.
  9. טובלים את הסברינות בסירופ עד שהן נרטבות וממש סופגות אותו.
  10. מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
  11. מזלפים מעל כל סברינה תלולית גבוהה של הקצפת, מקשטים בדובדבנים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

    סברינה קרין גורן
    הסברינה המושלמת של קרין גורן, ואל תשכחו את הדובדבן!

הערות

  • אם אין זמן להתפיח את בצק הסברינה, אפשר לדלג על התפחה זו וישר למזוג לתבניות. התוצאה תצא פחות אוורירית אבל עדיין נחמדה
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 16 מנות
קלוריות 334.8 קק״ל 5356.7 קק״ל
פחמימות 61.4 גרם 982.7 גרם
שומן 7.7 גרם 122.5 גרם
נתרן 149.8 מ״ג 2397.2 מ״ג
חלבון 5.5 גרם 88.6 גרם
סיבים תזונתיים 1.1 גרם 17.6 גרם
שומן רווי 3.9 גרם 62.9 גרם
כולסטרול 78.2 מ״ג 1250.9 מ״ג
סידן 31.9 מ״ג 510.5 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 9.0 מ״ג
אשלגן 79.1 מ״ג 1265.2 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 7.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    אושרת

    היי, אפשר להוסיף קוקוס לבצק? ואם אין לי שמרים טריים כמה שמרים יבשים שמים?

    Avatar
    אוחיון מזל

    האם אפשר להקפיא סברינה מוכנה ולאחר הפשרה לשים בסירופ ולקשט בקצפת

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להקפיא את הסברינות לאחר האפייה, להפשיר ואז לטבול בסירופ ולקשט ((: בהצלחה!!!

    Avatar
    שמעוני זמירה

    לא מופיע כמות מים בקטע של הסירופ

      Avatar
      Foody Foody

      5 כוסות מים (מופיע בסרטון) נתקן במתכון. תודה!