סופ דאמפלינגס – כיסונים ממולאים בשר ומרק
אם אתם באמת רוצים להגיע לטעם המושלם של המנה הטרנדית הזו - תכינו את המתכון הזה. סופ דאמפלינגס - כיסונים מבצק ממולאים בשר וציר עוף ברוטב משגע
אם אתם באמת רוצים להגיע לטעם המושלם של המנה הטרנדית הזו - תכינו את המתכון הזה. סופ דאמפלינגס - כיסונים מבצק ממולאים בשר וציר עוף ברוטב משגע
- עדי מרום
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 161.1 קק״ל 2416.8 קק״לפחמימות 15.5 גרם 232.4 גרםשומן 7.1 גרם 107.0 גרםנתרן 235.3 מ״ג 3529.6 מ״גחלבון 13.0 גרם 195.6 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 17.9 גרםשומן רווי 1.8 גרם 26.6 גרםכולסטרול 34.1 מ״ג 511.0 מ״גסידן 28.3 מ״ג 424.4 מ״גברזל 1.6 מ״ג 24.6 מ״גאשלגן 221.7 מ״ג 3325.3 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 32.7 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 45 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות161
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 161.1 קק״ל 2416.8 קק״לפחמימות 15.5 גרם 232.4 גרםשומן 7.1 גרם 107.0 גרםנתרן 235.3 מ״ג 3529.6 מ״גחלבון 13.0 גרם 195.6 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 17.9 גרםשומן רווי 1.8 גרם 26.6 גרםכולסטרול 34.1 מ״ג 511.0 מ״גסידן 28.3 מ״ג 424.4 מ״גברזל 1.6 מ״ג 24.6 מ״גאשלגן 221.7 מ״ג 3325.3 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 32.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 25 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 161 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
ציר
-
8 גרם אבקת ג’לטין
-
48 גרם מים
-
1 כרע עוף בינוניתללא עור
-
1 חבילה פטריות שמפיניון מיובשות
-
1 צרור בצל ירוקחתוך גס
-
1 שורש ג’ינג’ר בינוני
-
3 יחידות עלי דפנה
בצק
-
240גרם או 1 3/4 כוסות קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2כוס או 120 גרם מים רותחים
-
1/4כוס או 60 גרם מים קרים
מילוי
-
350 גרם בשר בקר טחון
-
1 צרור בצל ירוקקצוץ
-
1 בצל שאלוט בינוניקצוץ
-
1 כפית שורש ג’ינג’רמגורר
-
1 כף רוטב סויה
רוטב הגשה
-
1/3 כוס רוטב סויה
-
2 כפות שמן צ’ילי
-
2 שיני שום
-
2 כפות רוטב טריאקי
-
1/2 כפית שורש ג’ינג’רמגורר
אופן הכנה
- בקערה מניחים ג’לטין ו-48 גרם מים ומערבבים יחד, מכניסים למקרר עד שימוש.
- מכינים את הציר: בשקית בד לבישול מניחים כרע עוף, פטריות מיובשות, בצל ירוק, ג’ינג’ר פרוס ועלי דפנה, קושרים את השקית ומכניסים לסיר, ממלאים את הסיר במים עד כיסוי.
- מבשלים את הציר על אש בינונית כ45 דקות ולאחר הבישול מוציאים את שקית הבד.
- למתכון אנחנו צריכים 400 מ״ל של ציר, מעברים לכלי את כמות הציר שצריך למתכון, מוסיפים את מסת הג׳לטין שהכנו ומערבבים טוב עד המסה (כאשר הציר חם הג׳לטין נמס בקלות).
- מעבירים לתבנית מתאימה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של 3 שעות לפחות.
- מכינים את הבצק: בקערה מניחים קמח מלח ומערבבים בעזרת כף עץ/ צ׳ופסטיק. מוסיפים מים חמים ומערבבים 2 דקות עד קבלת פירורים בצק גסים, מוסיפים מים קרים וממשיכים בערבוב.
- מעבירים את הבצק למשטח ולשים טוב טוב כ5-6 דקות עד שהבצק אחיד ולא דביק, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד שימוש.
- מכינים את המילוי: בקערה מניחים בשר טחון, בצל ירוק קצוץ, בצל שאלוט קצוץ, ג’ינג’ר וסויה, מוציאים את הציר מקירור וחותכים לקוביות ג’לי קטנות, מוסיפים לקערה עם הבשר ומערבבים טוב עד איחוד.
- מוציאים את הבצק מקירור ומקמחים, חותכים לחתיכות בצק קטנות. כל חתיכת בצק מרדדים על משטח מקומח לעיגול, ממלאים במרכז במילוי בשר, את השוליים של הבצק מרטיבים מעט ומתחילים בקיפול של השוליים למרכז (ניתן לראות בסרטון) סוגרים ומניחים על חתיכת נייר אפייה כל כיסון בצק.
- מה שחשוב בהכנת הסופ דאמפלינג זה שהכיסונים לא ישבו הרבה זמן אחרי הקיפול, לכן תוך כדי מומלץ לאדות את הכיסונים הראשונים שהכנו ובזמן האידוי שלהם מקפלים את החדשים.
- מאדים את הדאמפלינגס: משתמשים בסיר אידוי, מחממים סיר עם מים ומעל מניחים את הסיר אידוי על חום בינוני, מניחים את הכיסונים וסוגרים ל10 דקות, לאחר 10 דקות פותחים ומוציאים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים יחד בקערה את כל המרכיבים עד איחוד
- מגישים את הסופ דאמפלינגס בצלחת עם הרוטב, בצל ירוק ושומשום מעל. בתיאבון.
אופן הכנה
- בקערה מניחים ג’לטין ו-48 גרם מים ומערבבים יחד, מכניסים למקרר עד שימוש.
- מכינים את הציר: בשקית בד לבישול מניחים כרע עוף, פטריות מיובשות, בצל ירוק, ג’ינג’ר פרוס ועלי דפנה, קושרים את השקית ומכניסים לסיר, ממלאים את הסיר במים עד כיסוי.
- מבשלים את הציר על אש בינונית כ45 דקות ולאחר הבישול מוציאים את שקית הבד.
- למתכון אנחנו צריכים 400 מ״ל של ציר, מעברים לכלי את כמות הציר שצריך למתכון, מוסיפים את מסת הג׳לטין שהכנו ומערבבים טוב עד המסה (כאשר הציר חם הג׳לטין נמס בקלות).
- מעבירים לתבנית מתאימה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של 3 שעות לפחות.
- מכינים את הבצק: בקערה מניחים קמח מלח ומערבבים בעזרת כף עץ/ צ׳ופסטיק. מוסיפים מים חמים ומערבבים 2 דקות עד קבלת פירורים בצק גסים, מוסיפים מים קרים וממשיכים בערבוב.
- מעבירים את הבצק למשטח ולשים טוב טוב כ5-6 דקות עד שהבצק אחיד ולא דביק, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד שימוש.
- מכינים את המילוי: בקערה מניחים בשר טחון, בצל ירוק קצוץ, בצל שאלוט קצוץ, ג’ינג’ר וסויה, מוציאים את הציר מקירור וחותכים לקוביות ג’לי קטנות, מוסיפים לקערה עם הבשר ומערבבים טוב עד איחוד.
- מוציאים את הבצק מקירור ומקמחים, חותכים לחתיכות בצק קטנות. כל חתיכת בצק מרדדים על משטח מקומח לעיגול, ממלאים במרכז במילוי בשר, את השוליים של הבצק מרטיבים מעט ומתחילים בקיפול של השוליים למרכז (ניתן לראות בסרטון) סוגרים ומניחים על חתיכת נייר אפייה כל כיסון בצק.
- מה שחשוב בהכנת הסופ דאמפלינג זה שהכיסונים לא ישבו הרבה זמן אחרי הקיפול, לכן תוך כדי מומלץ לאדות את הכיסונים הראשונים שהכנו ובזמן האידוי שלהם מקפלים את החדשים.
- מאדים את הדאמפלינגס: משתמשים בסיר אידוי, מחממים סיר עם מים ומעל מניחים את הסיר אידוי על חום בינוני, מניחים את הכיסונים וסוגרים ל10 דקות, לאחר 10 דקות פותחים ומוציאים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים יחד בקערה את כל המרכיבים עד איחוד
- מגישים את הסופ דאמפלינגס בצלחת עם הרוטב, בצל ירוק ושומשום מעל. בתיאבון.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
עשיתי עם קצת התאמות אליי 😅(פחות מתחברת לפטריות) רק משהו עם הבצק לא הלך לי…הלכתי לפי המתכון באופן מדויק (שקלתי כל מרכיב לרמת הדיוק) ויצא לי דביק מאוד שממש אי אפשר לעבוד איתו. שמתי עוד קמח אבל הייתי שמחה לדעת אם זה באמת הפתרון או שהייתי צריכה לעשות משהו אחר או שעשיתי משהו לא תקין
מה שעשית נשמע תקין, אבל קשה לדעת איפה השתבש הענין.