פינוק מושלם של ערב – סחלב חם עם מקופלת (או קינמון)

סחלב חם עם מקופלת זה משקה חורף עשיר ומפנק כמעט על גבול קינוח, שמכינים ב-5 דקות מתערובת חלב ומים ומשדרגים במקופלת ומעט אבקת קינמון
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

משקה חורף עשיר. אפשר להכין רק מחלב, אפשר רק ממים (אם רוצים סחלב פרווה) - אבל אני אוהבת את השילוב הזה, של שני שליש חלב ושליש מים. את הסוכר הפחתתי הפעם קצת, כי אני מקשטת מלמטה ומלמעלה בפירורי שוקולד לבן מקופל…

מצרכים

אופן הכנה

  1. בסיר על אש בינונית מחממים חלב עם סוכר ומי זהר.
  2. בכוס נפרדת מערבבים מים עם קורנפלור להמסה. מוסיפים לחלב הרותח וטורפים 1/2 דקה לרתיחה והסמכה.
  3. מפוררים לספל מקופלת לבנה, מוזגים מעל סחלב ומפוררים מעל עוד מהמקופלת וזורים קצת קינמון. מערבבים ושותים. ממשיכים לערבב מדי פעם שלא ייווצר קרום מלמעלה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 91.4 קק״ל 182.7 קק״ל
פחמימות 10.5 גרם 21.0 גרם
שומן 3.6 גרם 7.2 גרם
נתרן 60.1 מ״ג 120.1 מ״ג
חלבון 5.9 גרם 11.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 2.2 גרם 4.3 גרם
כולסטרול 10.8 מ״ג 21.6 מ״ג
סידן 121.3 מ״ג 242.5 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
אשלגן 157.3 מ״ג 314.6 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 0.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר גם בלי מי זהר, אך סחלב קלאסי מכינים עם מי זהר וזה מה שהופך אותו לסחלב. אחרת זו מעין דייסה מתוקה… בהצלחה!