
-
זמן הכנה5 דקות
-
זמן כולל5 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים7
משקה חורף עשיר. אפשר להכין רק מחלב, אפשר רק ממים (אם רוצים סחלב פרווה) - אבל אני אוהבת את השילוב הזה, של שני שליש חלב ושליש מים. את הסוכר הפחתתי הפעם קצת, כי אני מקשטת מלמטה ומלמעלה בפירורי שוקולד לבן מקופל…
מצרכים
קישוט
אופן הכנה
- בסיר על אש בינונית מחממים חלב עם סוכר ומי זהר.
- בכוס נפרדת מערבבים מים עם קורנפלור להמסה. מוסיפים לחלב הרותח וטורפים 1/2 דקה לרתיחה והסמכה.
- מפוררים לספל מקופלת לבנה, מוזגים מעל סחלב ומפוררים מעל עוד מהמקופלת וזורים קצת קינמון. מערבבים ושותים. ממשיכים לערבב מדי פעם שלא ייווצר קרום מלמעלה.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
2
מנות
קלוריות
91.4
קק״ל
182.7
קק״ל
פחמימות
10.5
גרם
21.0
גרם
שומן
3.6
גרם
7.2
גרם
נתרן
60.1
מ״ג
120.1
מ״ג
חלבון
5.9
גרם
11.9
גרם
סיבים תזונתיים
0.0
גרם
0.0
גרם
שומן רווי
2.2
גרם
4.3
גרם
כולסטרול
10.8
מ״ג
21.6
מ״ג
סידן
121.3
מ״ג
242.5
מ״ג
ברזל
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
אשלגן
157.3
מ״ג
314.6
מ״ג
אבץ
0.4
מ״ג
0.9
מ״ג
תגובות (2)
אפשר בלי מי זהר?
אפשר גם בלי מי זהר, אך סחלב קלאסי מכינים עם מי זהר וזה מה שהופך אותו לסחלב. אחרת זו מעין דייסה מתוקה… בהצלחה!