-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 744.6 קק״ל 2233.8 קק״לפחמימות 25.2 גרם 75.7 גרםשומן 27.6 גרם 82.7 גרםנתרן 858.6 מ״ג 2575.7 מ״גחלבון 94.5 גרם 283.6 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.0 גרםשומן רווי 11.4 גרם 34.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 37.4 מ״ג 112.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 284.1 מ״ג 852.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 5 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות745
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 744.6 קק״ל 2233.8 קק״לפחמימות 25.2 גרם 75.7 גרםשומן 27.6 גרם 82.7 גרםנתרן 858.6 מ״ג 2575.7 מ״גחלבון 94.5 גרם 283.6 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.0 גרםשומן רווי 11.4 גרם 34.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 37.4 מ״ג 112.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 284.1 מ״ג 852.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 5 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 745 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג פלאנק סטייק
-
4 כפות סילאן
-
3 כפות רוטב סויה
-
1 כפית שטוחה אבקת קקאו
-
1 כפית טימין יבש
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח דק
הגשה
-
1 קורט מלח גס
אופן הכנה
- מנקים את הסטייק עד שמגיעים לסיבי הבשר (אפשר לבקש מהקצב).
- מייבשים את הסטייק בעזרת נייר סופג.
- מעבירים את הסטייק לקופסה, עליו שופכים את כל מצרכי הרוטב ומערבבים היטב עד לקבלת מרינדה.
- מעסים את הסטייק ומחדירים את התבלינים בין סיבי הסטייק.
- סוגרים את הקופסא ומכניסים ללילה במקרר (מינימום 5 שעות).
- מחממים מנגל ללהבה גבוה-בינונית ומניחים את הסטייק לצריבה עמוקה בת 3 דקות מכל צד - יש לסובב את הסטייק ב-90 מעלות לאחר 2 דקות של צלייה בכל צד.
- מוציאים את הסטייק ישירות לתבנית מרובעת מרופדת נייר אפייה שמתאים לשמירת הנוזלים (מאוד חשוב לטעם הסופי).
- נותנים לסטייק לנוח במשך 4 דקות ופורסים נגד הסיבים פרוסות דקות ככל האפשר.
- את הסטייק הפרוס מחזירים לתבנית עם נוזלי הבישול - אם ישנם נוזלים על הקרש שפכו על הסטייק. מפזרים מלח גס ומוכן! בתאבון.
אופן הכנה
- מנקים את הסטייק עד שמגיעים לסיבי הבשר (אפשר לבקש מהקצב).
- מייבשים את הסטייק בעזרת נייר סופג.
- מעבירים את הסטייק לקופסה, עליו שופכים את כל מצרכי הרוטב ומערבבים היטב עד לקבלת מרינדה.
- מעסים את הסטייק ומחדירים את התבלינים בין סיבי הסטייק.
- סוגרים את הקופסא ומכניסים ללילה במקרר (מינימום 5 שעות).
- מחממים מנגל ללהבה גבוה-בינונית ומניחים את הסטייק לצריבה עמוקה בת 3 דקות מכל צד - יש לסובב את הסטייק ב-90 מעלות לאחר 2 דקות של צלייה בכל צד.
- מוציאים את הסטייק ישירות לתבנית מרובעת מרופדת נייר אפייה שמתאים לשמירת הנוזלים (מאוד חשוב לטעם הסופי).
- נותנים לסטייק לנוח במשך 4 דקות ופורסים נגד הסיבים פרוסות דקות ככל האפשר.
- את הסטייק הפרוס מחזירים לתבנית עם נוזלי הבישול - אם ישנם נוזלים על הקרש שפכו על הסטייק. מפזרים מלח גס ומוכן! בתאבון.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן