סנדוויץ’ דג במילוי פלפלים ופסטו

ישראל ותמרה אהרוני מכינים סנדוויץ' דג במילוי פלפלים ופסטו שמוגש על מצע אורז לימוני עם מנגולד ובצל. מנה פשוטה להכנה, מיוחדת, טעימה ומרשימה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

מצרכים

דגים

  • 8 פילה דג לבן
  • 1 צנצנת פלפלים קלויים
  • 1 ביצה M
  • 1 כוס פירורי פנקו
  • 1 תרסיס שמן קנולה

פסטו

  • 1 צרור בזיליקום
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 2 כפות צנוברים
  • 3 כפות שמן זית

אורז

  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום
  • 1 בצל בינוני
  • 1 חבילה עלי מנגולד
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 לימון בינוני
  • 2 כוסות אורז לבן
  • 4 כוסות מים רותחים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חותכים את הבצל לקוביות קטנות. קוצצים את השום. חותכים את המנגולד.
  3. מגרדים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ. טורפים בקערית את הביצה.
  4. מסירים את העור מפילה הדג.
  5. מכינים את הפסטו: שמים בבלנדר כוס את הבזיליקום, השום, מלח, פלפל, הצנוברים ושמן הזית וטוחנים למחית אחידה.
  6. מכינים את האורז: מחממים את השמן בסוטאז’ ומוסיפים את השום, הבצל, החלק הלבן של המנגולד, מלח, פלפל ומיץ הלימון. מערבבים ומבשלים עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, מכסים ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים, והאורז מוכן.
  7. מכינים את הדגים: מסדרים 4 חצאי פילה על גבי התבנית, ממליחים, מפלפלים ומורחים בממרח פסטו. מניחים מעל כל פילה פלפל קלוי וסוגרים עם פילה תואם מרוח בפסטו - כמו סנדוויץ’. מברישים כל סנדוויץ’ בביצה, מפזרים מעל את הפנקו ומתיזים את תרסיס השמן.
  8. אופים 12-15 דקות, או עד שהדגים משחימים.
  9. מגישים את הדגים עם האורז.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1203.3 קק״ל 4813.3 קק״ל
פחמימות 101.5 גרם 406.1 גרם
שומן 35.7 גרם 142.8 גרם
נתרן 2610.7 מ״ג 10442.6 מ״ג
חלבון 119.3 גרם 477.3 גרם
סיבים תזונתיים 7.1 גרם 28.6 גרם
שומן רווי 4.8 גרם 19.1 גרם
כולסטרול 319.1 מ״ג 1276.5 מ״ג
סידן 299.0 מ״ג 1195.9 מ״ג
ברזל 6.9 מ״ג 27.7 מ״ג
אשלגן 3312.6 מ״ג 13250.6 מ״ג
אבץ 4.9 מ״ג 19.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody