ספיחה במלית בשר וצנוברים שזוללים מיד מהתנור!
ספיחה במלית בשר טחון, צנוברים ועגבנייה, מבצק אוורירי דמוי פיתה. מכדררים, מטביעים את המילוי, אופים ומקבלים מאפה אישי שהוא ארוחה בפני עצמה!
ספיחה במלית בשר טחון, צנוברים ועגבנייה, מבצק אוורירי דמוי פיתה. מכדררים, מטביעים את המילוי, אופים ומקבלים מאפה אישי שהוא ארוחה בפני עצמה!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 454.8 קק״ל 3638.4 קק״לפחמימות 44.5 גרם 356.3 גרםשומן 19.9 גרם 159.3 גרםנתרן 1207.8 מ״ג 9662.6 מ״גחלבון 21.8 גרם 174.7 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 22.1 גרםשומן רווי 4.8 גרם 38.4 גרםכולסטרול 56.9 מ״ג 455.0 מ״גסידן 36.4 מ״ג 291.5 מ״גברזל 2.6 מ״ג 21.0 מ״גאשלגן 373.3 מ״ג 2986.2 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 36.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות455
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 454.8 קק״ל 3638.4 קק״לפחמימות 44.5 גרם 356.3 גרםשומן 19.9 גרם 159.3 גרםנתרן 1207.8 מ״ג 9662.6 מ״גחלבון 21.8 גרם 174.7 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 22.1 גרםשומן רווי 4.8 גרם 38.4 גרםכולסטרול 56.9 מ״ג 455.0 מ״גסידן 36.4 מ״ג 291.5 מ״גברזל 2.6 מ״ג 21.0 מ״גאשלגן 373.3 מ״ג 2986.2 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 36.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 455 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
390 גרם קמח לבן2.5 כוסות + 4 כפות
-
5גרם או 1 כפית גדושה שמרים יבשים
-
1 כף סוכר לבן
-
2 כפות שמן זית
-
240מ"ל או 1 כוס מים פושריםאו טיפה יותר לפי הצורך
-
1 כפית גדושה מלח דק
מלית בשר
-
1/4 כוס שמן זית
-
2 בצלים גדוליםקצוצים
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 עגבנייה בינוניתמגוררת
-
1/2 כפית בהרט
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
חופן צנוברים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומעבדים במהירות נמוכה במשך 8 דקות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתנתק מהדפנות.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כ-60 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
- מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב ושבירת הגושים, עד שהוא מחליף את צבעו ומתחיל להזהיב.
- מתבלים, מוסיפים את העגבנייה המגורדת והצנוברים, מערבבים וממשיכים לטגן במשך 3 דקות נוספות. שומרים בצד.
- מחממים את התנור לחום של 250 מעלות.
- ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- מעבירים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל-8 חלקים שווים (או ל-10 למאפה קטן יותר).
- מכדררים כל חלק לכדור ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי כחצי סנטימטר.
- מברישים את עיגולי הבצק בשמן זית.
- מניחים במרכז כל עיגול כמות נדיבה של מלית ו”מטביעים” אותה בתוך הבצק.
- משאירים מסביב שוליים נקיים של כסנטימטר וחצי.
- מסדרים את המאפים בתבנית, מכסים ומשאירים למשך 15 דקות.
- אופים במשך כ-9 דקות עד להזהבה יפה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומעבדים במהירות נמוכה במשך 8 דקות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתנתק מהדפנות.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כ-60 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
- מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב ושבירת הגושים, עד שהוא מחליף את צבעו ומתחיל להזהיב.
- מתבלים, מוסיפים את העגבנייה המגורדת והצנוברים, מערבבים וממשיכים לטגן במשך 3 דקות נוספות. שומרים בצד.
- מחממים את התנור לחום של 250 מעלות.
- ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- מעבירים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל-8 חלקים שווים (או ל-10 למאפה קטן יותר).
- מכדררים כל חלק לכדור ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי כחצי סנטימטר.
- מברישים את עיגולי הבצק בשמן זית.
- מניחים במרכז כל עיגול כמות נדיבה של מלית ו”מטביעים” אותה בתוך הבצק.
- משאירים מסביב שוליים נקיים של כסנטימטר וחצי.
- מסדרים את המאפים בתבנית, מכסים ומשאירים למשך 15 דקות.
- אופים במשך כ-9 דקות עד להזהבה יפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
נראה ממש טוב רצה להכין
לכי על זה 🙂
כמה עגבניות זה לא כתוב במתכון
תודה רבה ורד, תוקן, יש צורך בעגבנייה אחת מגוררת