עוגיות שקדים ואגוזים יפהפיות מושלמות לחג!
עוגיות שקדים ואגוזים שיעשו לכן את החג. הן רכות, נימוחות ומושלגות עם ציפוי אבקת סוכר וסדקים כתוצאה מהאפייה, המוסיפים לקסם שלהן
עוגיות שקדים ואגוזים שיעשו לכן את החג. הן רכות, נימוחות ומושלגות עם ציפוי אבקת סוכר וסדקים כתוצאה מהאפייה, המוסיפים לקסם שלהן
- עדי מרום
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 263.0 קק״ל 3156.1 קק״לפחמימות 21.0 גרם 251.4 גרםשומן 14.0 גרם 167.9 גרםנתרן 1.9 מ״ג 23.2 מ״גחלבון 5.2 גרם 62.1 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 37.8 גרםשומן רווי 1.1 גרם 13.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 57.4 מ״ג 689.1 מ״גברזל 1.0 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 205.0 מ״ג 2459.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 9.3 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות263
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 263.0 קק״ל 3156.1 קק״לפחמימות 21.0 גרם 251.4 גרםשומן 14.0 גרם 167.9 גרםנתרן 1.9 מ״ג 23.2 מ״גחלבון 5.2 גרם 62.1 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 37.8 גרםשומן רווי 1.1 גרם 13.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 57.4 מ״ג 689.1 מ״גברזל 1.0 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 205.0 מ״ג 2459.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 9.3 מ״גסגור
עוגיות שקדים מדהימות שלא תוכלו להפסיק לאכול! הן לא סתם עוגיות שקדים, יש בהן גם אגוזי לוז טחונים שמעניקים טעם אגוזי עמוק. מדובר בעוגיות שקדים ללא קמח, ללא ביצים וללא לקטוז, כך שאפשר להכין אותן לשלל אירועים ולנמנעים או אלרגים. בחרנו לפרסם לכן אותן שניה לפני החג, כי בעינינו הן פשוט מושלמות לפסח.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 263 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
3L או 90 גרם חלבונים
-
200גרם או 2 כוסות שקדים טחונים
-
100גרם או 1 כוס אגוזי לוזטחונים
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 דף נייר אפייה
ציפוי
-
1 שקית אבקת סוכרהנמל
-
30 גרם פיסטוקים טבעייםאו לחילופין אגוזי לוז
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את השקדים ואגוזי הלוז הטחונים.
- מוסיפים לקערת מיקסר את החלבונים עם קורט המלח ונפעיל עד הגעה לקצף נוקשה.
- נוסיף את תערובת האגוזים הטחונים והסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבוב כל פעם קצת עד קבלת מסה אחידה.
- קורצים כדורים ומצפים כל כדור באבקת הסוכר, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה במרווחים ומפזרים את האגוזים לקישוט.
- מחממים תנור ל-160 מעלות על חום עליון-תחתון ואופים 13 דקות או עד שהעוגיות נהיות סדוקות ומזהיבות מעט.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את השקדים ואגוזי הלוז הטחונים.
- מוסיפים לקערת מיקסר את החלבונים עם קורט המלח ונפעיל עד הגעה לקצף נוקשה.
- נוסיף את תערובת האגוזים הטחונים והסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבוב כל פעם קצת עד קבלת מסה אחידה.
- קורצים כדורים ומצפים כל כדור באבקת הסוכר, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה במרווחים ומפזרים את האגוזים לקישוט.
- מחממים תנור ל-160 מעלות על חום עליון-תחתון ואופים 13 דקות או עד שהעוגיות נהיות סדוקות ומזהיבות מעט.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אין שמן/מרגרינה
לא, אין
אין סוכר בחלבונים?
אין צורך