עוגת גבינה אפויה נימוחה בטירוף

רות אופק מכינה את עוגת הגבינה המושלמת: רכה, נימוחה, עשירה ועם ציפוי קצפת אוורירית שמוסיפה המון. אחרי שתכינו אותה לא תחפשו יותר עוגות גבינה אחרות
רות אופק מכינה את עוגת הגבינה המושלמת: רכה, נימוחה, עשירה ועם ציפוי קצפת אוורירית שמוסיפה המון. אחרי שתכינו אותה לא תחפשו יותר עוגות גבינה אחרות
  • רות אופק
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 6 שעות
  • קלוריות
    4275
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4275.0 קק״ל 4275.0 קק״ל
    פחמימות 376.8 גרם 376.8 גרם
    שומן 266.9 גרם 266.9 גרם
    נתרן 1701.9 מ״ג 1701.9 מ״ג
    חלבון 76.6 גרם 76.6 גרם
    סיבים תזונתיים 16.8 גרם 16.8 גרם
    שומן רווי 144.0 גרם 144.0 גרם
    כולסטרול 1396.6 מ״ג 1396.6 מ״ג
    סידן 241.7 מ״ג 241.7 מ״ג
    ברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״ג
    אשלגן 1541.0 מ״ג 1541.0 מ״ג
    אבץ 7.8 מ״ג 7.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 6 שעות
  • קלוריות
    4275
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4275.0 קק״ל 4275.0 קק״ל
    פחמימות 376.8 גרם 376.8 גרם
    שומן 266.9 גרם 266.9 גרם
    נתרן 1701.9 מ״ג 1701.9 מ״ג
    חלבון 76.6 גרם 76.6 גרם
    סיבים תזונתיים 16.8 גרם 16.8 גרם
    שומן רווי 144.0 גרם 144.0 גרם
    כולסטרול 1396.6 מ״ג 1396.6 מ״ג
    סידן 241.7 מ״ג 241.7 מ״ג
    ברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״ג
    אשלגן 1541.0 מ״ג 1541.0 מ״ג
    אבץ 7.8 מ״ג 7.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות גבינה
רות אופק
X

11 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


בסיס

עוגה

ציפוי

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: ממיסים את החמאה במיקרוגל.
  2. טוחנים את העוגיות לפירורים דקים במעבד מזון, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים.
  3. מרפדים את תחתית התבנית בתערובת העוגיות ומעבירים למקפיא או למקרר עד שתערובת הגבינה תהיה מוכנה.
  4. מכינים את תערובת הגבינה: מחממים את התנור ל-150 מעלות, ומרתיחים מים בקומקום.
  5. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים למעט הביצים עד שהתערובת אחידה.
  6. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  7. לפני שיוצקים לתבנית את תערובת הגבינה מרפדים את חלקה החיצוני של התבנית בנייר כסף שישמור שהמים שבהם נאפה את העוגה לא יחדרו לתבנית.
    יוצקים את התערובת לתבנית המרופדת בתערובת העוגיות.
  8. מניחים את התבנית המרופדת בנייר אלומיניום בתוך תבנית תנור, מכניסים לתנור ויוצקים לתוך תבנית התנור את המים הרותחים שהכנו מראש.
  9. אופים את העוגה במשך כשעה - שעה ורבע. העוגה מוכנה כשהיא יציבה בקצוות ומעט רוטטת במרכז. בתום האפייה משאירים את העוגה בתנור הכבוי - אפשר אפילו שעה, התנור לאט לאט יתקרר והעוגה תתייצב.
  10. לאחר הצינון מעבירים את העוגה למקרר לפחות ל-4 שעות, ורצוי לילה לפני ההגשה.
  11. כשהעוגה קרה, מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר. מצפים את העוגה בעזרת לקקן או מרית.
  12. חותכים את התותים לחצאים ומקשטים את העוגה.
  13. שומרים בקירור בכלי סגור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת גבינה אפויה נימוחה בטירוף

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    סמיחה עבאס

    אופים את העוגה בתנור בחום מעל ומתחת לעוגה או טורבו

      Avatar
      מערכת Foody

      מצב אפייה, פס למעלה ולמטה.

    Avatar
    osnat efrati

    במקום גבינת שמנת 30% ומסקרפונה אפשר גבינת 5% ואז כל המרכיבים נשארים אותו דבר?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפשר להמיר את גבינת השמנת בגבינה לבנה 5% או 9% . גבינת השמנת מוסיפה מרקם נימוך לעוגה שגבינה רזה איננה מעניקה לה אבל בשביל “לחסוך” בשומן אפשר להתפשר מעט על המרקם (: רצוי לסנן את הגבינה הלבנה מנוזלים לפני שמוסיפים לבלילה. לא כדאי לוותר על המסקרפונה משום שהיא גבינה מאד יציבה באפייה ותעזור לעוגה לשמור על הנפח והגובה שלה. מעבר לכך, יתר המרכיבים נשארים אותו הדבר כמו במתכון המקורי. בהצלחה רבה ונשמח לשמוע איך יצא (:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות