
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל6 שעות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים11
מצרכים
בסיס
-
250 גרם פתי בר שוקולד
-
100 גרם חמאה
עוגה
-
2מיכלים או 500 מ"ל גבינת שמנת 30%
-
1מיכל או 250 גרם גבינת מסקרפונה
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
4 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
ציפוי
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 כף אבקת סוכר
קישוט
-
1 חבילה תותים
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: ממיסים את החמאה במיקרוגל.
- טוחנים את העוגיות לפירורים דקים במעבד מזון, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים.
- מרפדים את תחתית התבנית בתערובת העוגיות ומעבירים למקפיא או למקרר עד שתערובת הגבינה תהיה מוכנה.
- מכינים את תערובת הגבינה: מחממים את התנור ל-150 מעלות, ומרתיחים מים בקומקום.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים למעט הביצים עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהתערובת חלקה ואחידה.
- לפני שיוצקים לתבנית את תערובת הגבינה מרפדים את חלקה החיצוני של התבנית בנייר כסף שישמור שהמים שבהם נאפה את העוגה לא יחדרו לתבנית.
יוצקים את התערובת לתבנית המרופדת בתערובת העוגיות. - מניחים את התבנית המרופדת בנייר אלומיניום בתוך תבנית תנור, מכניסים לתנור ויוצקים לתוך תבנית התנור את המים הרותחים שהכנו מראש.
- אופים את העוגה במשך כשעה - שעה ורבע. העוגה מוכנה כשהיא יציבה בקצוות ומעט רוטטת במרכז. בתום האפייה משאירים את העוגה בתנור הכבוי - אפשר אפילו שעה, התנור לאט לאט יתקרר והעוגה תתייצב.
- לאחר הצינון מעבירים את העוגה למקרר לפחות ל-4 שעות, ורצוי לילה לפני ההגשה.
- כשהעוגה קרה, מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר. מצפים את העוגה בעזרת לקקן או מרית.
- חותכים את התותים לחצאים ומקשטים את העוגה.
- שומרים בקירור בכלי סגור.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
3302.4
קק״ל
3302.4
קק״ל
פחמימות
369.7
גרם
369.7
גרם
שומן
167.5
גרם
167.5
גרם
נתרן
1801.7
מ״ג
1801.7
מ״ג
חלבון
65.0
גרם
65.0
גרם
סיבים תזונתיים
16.8
גרם
16.8
גרם
שומן רווי
83.7
גרם
83.7
גרם
כולסטרול
1307.8
מ״ג
1307.8
מ״ג
סידן
401.7
מ״ג
401.7
מ״ג
ברזל
8.4
מ״ג
8.4
מ״ג
אשלגן
5956.6
מ״ג
5956.6
מ״ג
אבץ
12.1
מ״ג
12.1
מ״ג
תגובות (7)
במקום גבינת שמנת 30% ומסקרפונה אפשר גבינת 5% ואז כל המרכיבים נשארים אותו דבר?
היי, אפשר להמיר את גבינת השמנת בגבינה לבנה 5% או 9% . גבינת השמנת מוסיפה מרקם נימוך לעוגה שגבינה רזה איננה מעניקה לה אבל בשביל “לחסוך” בשומן אפשר להתפשר מעט על המרקם (: רצוי לסנן את הגבינה הלבנה מנוזלים לפני שמוסיפים לבלילה. לא כדאי לוותר על המסקרפונה משום שהיא גבינה מאד יציבה באפייה ותעזור לעוגה לשמור על הנפח והגובה שלה. מעבר לכך, יתר המרכיבים נשארים אותו הדבר כמו במתכון המקורי. בהצלחה רבה ונשמח לשמוע איך יצא (:
האם יש דרך להפוך את העוגה לדלת פחמימות? במקום בסקויטים להכין בסיס מקמח שקדים או רעיון אחר?
היי, בהחלט, אפשר לנסות להכין מבצק שקדים או קמח כוסמין או עם ביסקויטים/עוגיות ללא גלוטן.
נראה טעים
איזה גודל תבנית בבקשה
תבנית 24 עגולה