עוגת גבינה אפויה עם קצפת

יהודית מורחיים מכינה עוגה שלא תוכלו לעמוד בפניה: עוגת גבינה אפויה עם קצפת. עוגה צחורה וחגיגית, רכה, אוורירית וטעימה. רק קפה ליד ואתם מסודרים
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    24 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

עוגת גבינה שמלווה אותי שנים רבות, מתקופת הבלוג הראשון שלי בישרא בלוג, בבלוג השני בפודפייג’ והיום ב magiccake

לפני כשבועיים התחלתי לקבל הודעות מגולשים בזו הלשון, המתכון לעוגת הגבינה האפויה הכי טובה שיש נעלמה נגוזה.

נכנסתי ממש ללחץ, לא הבנתי מה קורה! איפה המתכון, לאן הוא נעלם? בדקתי בכל הכיוונים ולא מצאתי, לציין שאתר ישרא בלוג גם הוא נעלם.

עשיתי קצת חושבים עם עצמי… את הכמויות לעוגה אני בערך זוכרת, את המצרכים זוכרת ממש, אבל מזל שאני מצלמת הכלללל, נכנסתי לספריית המתכונים שלי, הקשתי את שם העוגה ואז גיליתי את כל הצילומים עם כל המצרכים, בדיוק כמו שאתם אוהבים.

התחלתי להרכיב את המתכון מחדש לפי התמונות של המצרכים. מבטיחה לכם שיצאה עוגה בדיוק העתק למקור! “תנסו ותצליחו” ♥

אי אפשר לעמוד בפניה
אי אפשר לעמוד בפניה

מצרכים

בסיס

בלילת גבינה

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מרסקים את הביסקוויטים לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים. משמנים תבנית מספר 26-24, משטחים את הביסקוויטים בתבנית ומהדקים, מכניסים את התבנית למקפיא.
  3. מפרידים את הביצים. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עם שלושת רבעי כוס סוכר, לקבלת קצף מבריק ויציב.
  4. בקערה נפרדת טורפים את הגבינה והשמנת חמוצה, מוסיפים רבע כוס סוכר וסוכר וניל וטורפים היטב.
  5. מוסיפים לתערובת הגבינה את החלמונים וטורפים, מוסיפים את הקורנפלור ואינסטנט פודינג וניל, טורפים עד אשר התערובת נעשית חלקה.
  6. מעבירים שליש מקצף הביצים לתערובת הגבינה, טורפים היטב, את יתרת הקצף מבליעים בתערובת בתנועות עטיפה עדינות.
  7. מוציאים את התבנית מהמקפיא, מוזגים את תערובת הגבינה על שכבת הביסקוויטים.
  8. אופים 10 דקות בטמפרטורת 170 מעלות, לאחר 10 דקות מנמיכים ל-160 מעלות לעוד כ-55-60 דקות של אפייה.
  9. העוגה עולה יפה ומשחימה מלמעלה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים שתתקרר.
  10. מוציאים אחרי שעה מהתנור ומקררים בחוץ, מכניסים למקרר להתמצקות.
  11. מכינים קצפת: מקציפים את השמנת מתוקה עם החלב, אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר לקבלת קצפת יציבה וחזקה.
  12. משחררים את העוגה מהתבנית בעדינות.
  13. מניחים את העוגה על צלחת הגשה, מורחים על העוגה את הקצפת, אפשר לקשט עם כף מהצד הקעור שלה.
  14. אפשר לשים קצת מהקצפת בשק זילוף עם צנטר משונן ולקשט מסביב.
  15. מעבירים את העוגה למקרר לצינון.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3037.1 קק״ל 3037.1 קק״ל
פחמימות 338.8 גרם 338.8 גרם
שומן 144.6 גרם 144.6 גרם
נתרן 1935.2 מ״ג 1935.2 מ״ג
חלבון 94.2 גרם 94.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.2 גרם
שומן רווי 79.4 גרם 79.4 גרם
כולסטרול 1597.9 מ״ג 1597.9 מ״ג
סידן 941.9 מ״ג 941.9 מ״ג
ברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג
אשלגן 5670.1 מ״ג 5670.1 מ״ג
אבץ 8.1 מ״ג 8.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody