עוגת גבינה באסקית – העוגה של שמעון ודורון מ-MKR

שמעון ודורון מ-MKR המטבח המנצח, אפו אתמול את עוגת הגבינה הכי טעימה שיש ב- 5 דקות עבודה שהעיפה לרותי ברודו וחיים כהן את הסכך. קבלו מתכון של עוגת גבינה באסקית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

אז מה זו בעצם עוגת גבינה באסקית ולמה פתאום כולם מגלגלים אותה על הלשון?

כולם מדברים על העוגה שהצילה את שמעון ודורון ב-MKR, המטבח המנצח. במקום קינוח מלא קישוטים ופינפונים שמעון ודורון הגישו עוגת גבינה באסקית, פשוטה, משגעת ומנצחת.

כבר שנים שאנחנו מכירים את העוגה המטורפת הזו שהיא אחד הסמלים של סן סבסטיאן. יש לה כמה וכמה גירסאות וכולן נהדרות. עוגת גבינה באסקית לא תזכה בתחרות מלכות היופי של עוגות הגבינה. כשמסתכלים עליה היא לא כליל היופי והשלמות. ביננו, היא הראית שרופה ודי מכוערת, אבל הטעם… פלא שרותי ברודו וחיים כהן התעלפו?

אז קבלו את עוגת הגבינה הכי מכוערת והכי טעימה שיש, 5 דקות עבודה, חומרים מעולים שלא מתקמצנים על אחוזי השומן, מעט קמח ו… יש לכם עוגת גבינה באסקית בטעם של ענן!

עוגת גבינה באסקית MKR

מצרכים

אופן הכנה

  1. מצפים תבנית בקוטר 26 בשני ניירות אפייה. הקצוות של הנייר צריכים לצאת מהשוליים כדי לאפשר לעוגת הגבינה הבאסקית לעלות.
  2. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות בתכנית הטורבו.
  3. מערבלים במיקסר את גבינת השמנת, השמנת המתוקה, הוניל, המלח והסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה. מוסיפים כל ביצה אחרי שהקודמת נבלעת לגמרי בבלילה.
  5. בעזרת מרית מקפלים את הקמח ומבליעים אותו בתוך הבלילה.
  6. אופים את העוגה בערך 45-50 דקות עד שהחלק העליון של העוגה שחום מאוד. העוגה עדיין רוטטת וזה בסדר גמור, תזכרו שאתם עומדים לאכול ענן והיא תתייצב כשהיא תצטנן.

    עוגת גבינה באסקית MKR
    עוגת גבינה באסקית אחרי 50 דקות במכון שיזוף

  7. מצננים ומאחסנים בטמפרטורת החדר, בשום אופן לא במקרר ולכן היא טובה מקסימום יום אחרי האפייה. אם אתם בכל זאת מתעקשים לשמור במקרר בגלל הקיץ הישראלי, עשו זאת כשהעוגה מכוסה היטב בניילון נצמד כי ריחות נצמדים אליה בקלות. הכי טעים להגיש אותה בטמפרטורת החדר, אז לפני ההגשה הוציאו אותה מהמקרר לכמה דקות.
  8. עוגת גבינה באסקית! נכון שזה וואו?!

    עוגת גבינה באסקית MKR
    עוגת גבינה באסקית - 5 דקות עבודה וים של טעם

הערות

  • אם אתם בכל זאת מתעקשים לשמור במקרר בגלל הקיץ הישראלי, עשו זאת כשהעוגה מכוסה היטב בניילון נצמד כי ריחות נצמדים אליה בקלות. הכי טעים להגיש אותה בטמפרטורת החדר, אז לפני ההגשה הוציאו אותה מהמקרר לכמה דקות.
  • העוגה יוצאת מהתנור גבוהה מאוד ואז כאשר היא מצטננת הגובה יורד משמעותית. זה הקטע שלה, אל תבהלו.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3699.5 קק״ל 3699.5 קק״ל
פחמימות 372.6 גרם 372.6 גרם
שומן 224.3 גרם 224.3 גרם
נתרן 1732.6 מ״ג 1732.6 מ״ג
חלבון 56.2 גרם 56.2 גרם
סיבים תזונתיים 1.9 גרם 1.9 גרם
שומן רווי 124.0 גרם 124.0 גרם
כולסטרול 1836.0 מ״ג 1836.0 מ״ג
סידן 489.4 מ״ג 489.4 מ״ג
ברזל 4.8 מ״ג 4.8 מ״ג
אשלגן 848.4 מ״ג 848.4 מ״ג
אבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (2)

    Avatar
    Gili Shifman

    פשוט שלמות!

    Avatar
    עמוס עידן

    מה זה הדבר הזהההההה

תגובות (42)

Avatar

    Avatar
    Yaely

    אפשר להשמיט/להחליף את הקמח ולהשתמש בתחליפי סוכר?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, עוגה באסקית היא עוגה מאד עדינה לכן יש לדייק ולהקפיד על רכיביה ומשקלם. לכן לא מומלץ להשמיט את הקמח ולהשתמש בתחליפי סוכר.

הצג עוד