סנו רקע

עוגת גבינה ודבש אפויה עם טריק גאוני!

איך מכינים עוגת גבינה ודבש אפויה שלא נסדקת? בעזרת טריק אפייה שווה במיוחד עם רדיד אלומיניום! העוגה תצא לא רק טעימה בטירוף, אלא גם חלקה, יפה ואלגנטית
איך מכינים עוגת גבינה ודבש אפויה שלא נסדקת? בעזרת טריק אפייה שווה במיוחד עם רדיד אלומיניום! העוגה תצא לא רק טעימה בטירוף, אלא גם חלקה, יפה ואלגנטית
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
17 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    4213
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4213.2 קק״ל 4213.2 קק״ל
    פחמימות 436.1 גרם 436.1 גרם
    שומן 221.9 גרם 221.9 גרם
    נתרן 17548.1 מ״ג 17548.1 מ״ג
    חלבון 122.2 גרם 122.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 0.5 גרם
    שומן רווי 126.1 גרם 126.1 גרם
    כולסטרול 1851.5 מ״ג 1851.5 מ״ג
    סידן 1723.6 מ״ג 1723.6 מ״ג
    ברזל 8.7 מ״ג 8.7 מ״ג
    אשלגן 1369.0 מ״ג 1369.0 מ״ג
    אבץ 4.2 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    4213
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4213.2 קק״ל 4213.2 קק״ל
    פחמימות 436.1 גרם 436.1 גרם
    שומן 221.9 גרם 221.9 גרם
    נתרן 17548.1 מ״ג 17548.1 מ״ג
    חלבון 122.2 גרם 122.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 0.5 גרם
    שומן רווי 126.1 גרם 126.1 גרם
    כולסטרול 1851.5 מ״ג 1851.5 מ״ג
    סידן 1723.6 מ״ג 1723.6 מ״ג
    ברזל 8.7 מ״ג 8.7 מ״ג
    אשלגן 1369.0 מ״ג 1369.0 מ״ג
    אבץ 4.2 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
17 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


תחתית

שכבת גבינה

קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות ומשמנים קלות תבנית אפייה.
  2. מרפדים את תחתית התבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
  3. מכינים את התחתית: שמים את העוגיות בקערת בלנדר וטוחנים דק.
  4. מוסיפים את החמאה וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת לחה.

    עוגת גבינה ודבש אפויה שלא נסדקת 1
    מעבירים את בלילת הגבינה לתבנית. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל

  5. מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית בשכבה אחידה ומעבירים למקפיא עד לאפיית העוגה.
  6. מכינים את שכבת הגבינה: שמים בקערה גדולה את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הדבש, החלמונים, הקורנפלור והווניל וטורפים לתערובת אחידה בעזרת מטרפה ידנית.
  7. מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים בקערת מיקסר עם וו בלון עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל מרנג יציב.
  8. מוסיפים את המרנג לתוך קערת הגבינה ב-2-3 סבבים, ואחרי כל סבב מקפלים אותו בעזרת מרית עד שהוא נטמע בתערובת.
  9. יוצקים את המלית מעל התחתית הקרה וטופחים כמה פעמים על השיש על מנת להוציא אוויר.

    עוגת גבינה ודבש אפויה שלא נסדקת 4
    מייצרים הגבהה לתבנית בעזרת רדיד אלומיניום. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל

  10. טריק אפייה בטוחה: לוקחים יריעת סנו סושי - רדיד אלומיניום ומקפלים אותה לרצועה עבה בגובה של 3 ס”מ. מלפפים אותה לטבעת ומניחים בתוך תבנית תנור. מניחים את תבנית העוגה מעל לרצועת האלומיניום כך שנוצר רווח בינה לבין התבנית, וממלאים את התבנית בקוביות קרח. הקרח נמס בתנור ויוצר אדים שמונעים מהעוגה להיסדק.
  11.  אופים את העוגה תחילה במשך 15 דקות, ואז מנמיכים את החום ל-140 מעלות וממשיכים לאפות עוד שעה, או עד שהיא מזהיבה בחלק העליון, מתייצבת בקצוות אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
  12. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים למשך 10 דקות נוספות.
  13. מוציאים, מצננים, ומקשטים בזילופי דבש.

    עוגת גבינה ודבש אפויה שלא נסדקת 3
    עוגת גבינה ודבש אפויה שלא נסדקת. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת גבינה ודבש אפויה עם טריק גאוני!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    דנה לוי וייסרמן

    הי, לא הבנתי את הטריק של נייר הכסף. יש לכם סרטון שיסביר את כל המלל הלא מובן של הטריק?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפשר לראות בתמונות בדיוק על מה מדובר. רצועת הנייר כסף משמשת כמעיין תחתית לתבנית עוגת הגבינה, כדי שהיא לא תבוא במגע עם הקרח שבתבנית הגדולה. ובכל אופן, אם זה עדיין לא מובן לך, לכי על השיטה הרגילה שתמיד מצליחה: שימי בתחתית התנור תבנית עם 4-5 ס”מ מים רותחים על מנת שייווצרו אדים ותצא לך עוגת גבינה מושלמת! שנה טובה 🙂

    Avatar
    Maria Shaulov

    האם ישנם תחליפים כדי להפוך את העוגה לפרווה?

      Avatar
      מערכת Foody

      לצערנו לא, מכיוון שמדובר על עוגת גבינה וכשמה כן היא, עשויה מגבינה. אבל את יכולה להכין עוגת מוס קרה או עוגה בחושה, יש מגוון מתכונים באתרנו לעוגות פרווה.

    Avatar
    אמירה יצחק

    האם אפשר להקפיא את העוגה?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא, עוגת גבינה אפויה לא מקפיאים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות