עוגת לימון ופירות אדומים

שרית נובק מכינה עוגת לימון ופירות אדומים יפהפייה וחגיגית בשתי שכבות. שילוב מושלם של חמצמצות לימונית, קצפת קלילה ומתוקה ועיטור של פירות אדומים
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

עוגה

קרם לימון

מילוי ועיטור

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבלים במיקסר חמאה וסוכר כ-3 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה.
  3. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ואז חלמונים. מערבלים לאיחוד.
  4. מוסיפים מיץ וגרידת לימון.
  5. מערבבים קמח ואבקת אפיה.
  6. מוסיפים 1/3 מכמות הקמח ומערבבים קלות.
  7. מוסיפים חצי מכמות החלב ומערבבים מעט.
  8. מוסיפים עוד 1/3 מקמח ולאחר מכן את שאר החלב, ולבסוף את הקמח שנותר. מערבבים בקצרה רק עד לאיחוד.
  9. מכניסים לתנור בשתי משומנות ואופים כ-30 דקות (לעוגה אחת גדולה זמן האפיה יתארך ב-5-10 דקות).
  10. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין.
  11. מכינים את הקרם: מקציפים שמנת עם אבקת סוכר לקצפת יציבה.
  12. מוסיפים גרידת לימון לקצפת ומערבבים בעדינות.
  13. מרכיבים את העוגה: מברישים שכבה דקיקה של ריבה מעל חלק אחד של העוגה.
  14. מורחים (או מזלפים תלוליות) מהקרם מעל, ומפזרים פירות.
  15. מניחים מעל את שכבת העוגה השניה וחוזרים על הפעולה - מברישים בריבה ושוב מורחים קרם ומפזרים פירות מלמעלה.

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4436.6 קק״ל 4436.6 קק״ל
פחמימות 799.7 גרם 799.7 גרם
שומן 152.5 גרם 152.5 גרם
נתרן 1897.4 מ״ג 1897.4 מ״ג
חלבון 53.8 גרם 53.8 גרם
סיבים תזונתיים 10.8 גרם 10.8 גרם
שומן רווי 84.1 גרם 84.1 גרם
כולסטרול 1303.2 מ״ג 1303.2 מ״ג
סידן 595.8 מ״ג 595.8 מ״ג
ברזל 8.1 מ״ג 8.1 מ״ג
אשלגן 1026.9 מ״ג 1026.9 מ״ג
אבץ 4.7 מ״ג 4.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody