עוגת סולת תמרים בסירופ

אוהבים עוגות סולת? קבלו מתכון של עוגת סולת תמרים בסירופ - מעין בסבוסה טריפולטאית עם תמרים, טעימה ופשוטה להכנה, שמתאימה גם לטבעונים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בסיר מחממים את התמרים עם השמן למשך דקה, עד שהתערובת חמימה נעימה בידיים.
  3. לשים בידיים את השמן והתמרים לריכוך התמרים.
  4. בקערה גדולה מערבבים יחד סולת, אבקת אפייה וסוכר.
  5. יוצרים גומה בקערה עם תערובת הסולת, ויוצקים לתוכה את התמרים עם השמן. מוסיפים, קינמון, מוסקט, ציפורן ומלח ומערבבים היטב, עד שמתקבלת תערובת פירורית ספוגה בשמן.
  6. מוסיפים מים ומערבבים לתערובת אחידה במרקם של חול רטוב (יהיו גושי תמרים פה ושם, וזה בסדר). משטחים בתבנית משומנת ומסמנים בסכין את חיתוך הפרוסות.
  7. אם רוצים, מקשטים בשקדים פרוסים בהתאם לפרוסות המסומנות.
  8. מעבירים לתנור ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה שחומה, מוצקה ויבשה למגע.
  9. מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר על אש נמוכה, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה להסמכת הסירופ. מסירים מהאש ומוסיפים מי זהר.
  10. חותכים את העוגה למעוינים ויוצקים בעדינות את הסירופ החם על העוגה החמה.
  11. מצננים לחלוטין לפני שפורסים ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 8804.0 קק״ל 8804.0 קק״ל
פחמימות 1445.3 גרם 1445.3 גרם
שומן 284.1 גרם 284.1 גרם
נתרן 3018.6 מ״ג 3018.6 מ״ג
חלבון 127.1 גרם 127.1 גרם
סיבים תזונתיים 39.4 גרם 39.4 גרם
שומן רווי 30.4 גרם 30.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 533.3 מ״ג 533.3 מ״ג
ברזל 13.3 מ״ג 13.3 מ״ג
אשלגן 1884.4 מ״ג 1884.4 מ״ג
אבץ 10.6 מ״ג 10.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody