-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5915.8 קק״ל 5915.8 קק״לפחמימות 588.7 גרם 588.7 גרםשומן 367.1 גרם 367.1 גרםנתרן 4596.2 מ״ג 4596.2 מ״גחלבון 73.5 גרם 73.5 גרםסיבים תזונתיים 24.5 גרם 24.5 גרםשומן רווי 111.2 גרם 111.2 גרםכולסטרול 1006.2 מ״ג 1006.2 מ״גסידן 414.1 מ״ג 414.1 מ״גברזל 26.4 מ״ג 26.4 מ״גאשלגן 2487.8 מ״ג 2487.8 מ״גאבץ 12.9 מ״ג 12.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות5916
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5915.8 קק״ל 5915.8 קק״לפחמימות 588.7 גרם 588.7 גרםשומן 367.1 גרם 367.1 גרםנתרן 4596.2 מ״ג 4596.2 מ״גחלבון 73.5 גרם 73.5 גרםסיבים תזונתיים 24.5 גרם 24.5 גרםשומן רווי 111.2 גרם 111.2 גרםכולסטרול 1006.2 מ״ג 1006.2 מ״גסידן 414.1 מ״ג 414.1 מ״גברזל 26.4 מ״ג 26.4 מ״גאשלגן 2487.8 מ״ג 2487.8 מ״גאבץ 12.9 מ״ג 12.9 מ״גסגור
עוגת שיש שוקולדית בתוספת קפה שתעורר אתכם ותעשה חשק לעוד פרוסה! רון יוחננוב רקח לכם מתכון משודרג של העוגה הפשוטה והאהובה הזו, לאוהבי הקפה שבקהל.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 5916 | כמות מנות 1 |
---|
שתי עוגות
שתי עוגות
עוגה
גנאש
-
100 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם שמנת מתוקה 38%
-
1/2מנה או 25 מ"ל אספרסו
ציפוי
-
200 גרם שוקולד מריר
-
30 גרם חמאת קקאו
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מקציפים בקערת מיקסר את הביצים והסוכר במשך 5 דקות עד שמתקבל מעט קצף בהיר ותפוח מעל הבלילה.
- מוסיפים את השמן, את מנת האספרסו שהוכנה במכונת הקפה והקמח ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- ממיסים בקערה מותאמת למיקרו את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה ומנת האספרסו, בפולסים של 30 שניות כל חימום עד שהשוקולד נמס.
- מוסיפים 4 כפות מהבלילה ומערבבים לתערובת אחידה שוקולדית.
- יוצקים את הבלילה הבהירה לתוך התבנית ומעליה שופכים את בלילת השוקולד.
- מייצרים בעזרת כפית או קיסם דוגמת שיש (אפשר לעשות תנועה של ציור שמיניות).
- אופים במשך 30 דקות ובודקים בעזרת קיסם - נועצים ובודקים שהוא יוצא עם פירורים לחים עליו.
- מצננים את העוגה עד שהיא לא חמה למגע.
- ממיסים את השוקולד עם חמאת הקקאו במיקרוגל ומערבבים.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומצפים אותה בגנאש שלנו ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מקציפים בקערת מיקסר את הביצים והסוכר במשך 5 דקות עד שמתקבל מעט קצף בהיר ותפוח מעל הבלילה.
- מוסיפים את השמן, את מנת האספרסו שהוכנה במכונת הקפה והקמח ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- ממיסים בקערה מותאמת למיקרו את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה ומנת האספרסו, בפולסים של 30 שניות כל חימום עד שהשוקולד נמס.
- מוסיפים 4 כפות מהבלילה ומערבבים לתערובת אחידה שוקולדית.
- יוצקים את הבלילה הבהירה לתוך התבנית ומעליה שופכים את בלילת השוקולד.
- מייצרים בעזרת כפית או קיסם דוגמת שיש (אפשר לעשות תנועה של ציור שמיניות).
- אופים במשך 30 דקות ובודקים בעזרת קיסם - נועצים ובודקים שהוא יוצא עם פירורים לחים עליו.
- מצננים את העוגה עד שהיא לא חמה למגע.
- ממיסים את השוקולד עם חמאת הקקאו במיקרוגל ומערבבים.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומצפים אותה בגנאש שלנו ומגישים.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (22)
אם אין חמאת קקאו?
היי רבקי, אפשר להמיר בחמאה רגילה.
האם אפשר לשים משהו אחר במקום קפה אספרסו? אם אין לי את המכונה…
היי ליאור, אפשר להכין פשוט קפה רגיל, מטרת הקפה להעשיר את הטעם של השוקולד ושל העוגה.