עוף טוב - מהמשק לצלחת

עוף צלוי עם תפוחי אדמה ואפונה בסיר אחד

תבשיל שכבות של עוף צלוי עם תפוחי אדמה ואפונה ברוטב עגבניות משגע. מתכון קל להכנה לארוחה משפחתית משביעה וטעימה שמכינים בסיר אחד
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים במחבת 4 כפות שמן זית ומטגנים את העוף היטב, עד שהוא מקבל צבע יפה וזהוב. מוציאים את העוף ושומרים בצד.

    מטגנים את העוף היטב

  2. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות עבות, בעובי 1.5 ס”מ.
  3. מוסיפים עוד 4 כפות שמן זית למחבת ומטגנים את תפוחי האדמה משני הצדדים, עד שהם מזהיבים. מוציאים את תפוחי האדמה ושומרים בצד.
  4. מטגנים גם את פרוסות שורש הפטרוזיליה. מוציאים ושומרים בצד.
  5. בסיר כבד מטגנים את הבצלים הקצוצים, עד שהם מקבלים גוון מקורמל ויפה.
  6. לקראת סוף הטיגון, מוסיפים את הפפריקה המתוקה, הכורכום, הבהרט והנענע היבשה ומערבבים.
  7. מכניסים לסיר את העגבניות המשומרות, רסק העגבניות והסילאן ומערבבים.

    סיר עוף עם תפוחי אדמה
    מוסיפים את העגבניות ליצירת הרוטב

  8. מרכיבים את הסיר: מניחים על קרקעית הסיר את תפוחי האדמה, מעליהם מניחים את העוף ושוב שכבה של תפוחי אדמה ושכבה אחרונה של עוף.
  9. מוסיפים לסיר מים עד לכיסוי העוף ומביאים את התבשיל לרתיחה.
  10. מבשלים את התבשיל על אש קטנה בסיר מכוסה במשך 40 דקות.
  11. מוסיפים את האפונה, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעתיים.

    הכל בסיר אחד צבעוני ומגרה

  12. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך 20 דקות, ללא מכסה, רק כדי שהעוף ישחים (לא חובה).

    בתיאבון. צילום: נמרוד סונדרס

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 548.4 קק״ל 3290.6 קק״ל
פחמימות 342.0 גרם 2052.1 גרם
שומן 330.1 גרם 1980.6 גרם
נתרן 396.6 מ״ג 2379.4 מ״ג
חלבון 319.7 גרם 1918.3 גרם
סיבים תזונתיים 319.7 גרם 1918.2 גרם
שומן רווי 317.4 גרם 1904.4 גרם
כולסטרול 315.5 מ״ג 1893.0 מ״ג
סידן 409.4 מ״ג 2456.6 מ״ג
ברזל 319.4 מ״ג 1916.7 מ״ג
אשלגן 1354.6 מ״ג 8127.5 מ״ג
אבץ 316.3 מ״ג 1897.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    יובל

    היי האם אפשר להשתמש בבטטות במקום התפוחי אדמה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי יובל,
      ניתן בהחלט להחליף את תפוחי האדמה בבטטות.
      יצא טעים מאוד עם גוון טיפונת מתוק.

    Avatar
    אילנית

    תודה על המתכון האם זה כשר לפסח?

      Avatar
      Foody Foody

      היי אילנית,
      העוף עם אפונה ותפוחי אדמה כשר לפסח. אם את שומרת על כשרות כדאי לדאוג שהתבלינים גם הם יהיו כשרים לפסח.
      בהצלחה!