פילה דג אמנון בתנור בקלי קלות
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 256.3 קק״ל 1025.3 קק״לפחמימות 161.3 גרם 645.3 גרםשומן 168.3 גרם 673.0 גרםנתרן 841.5 מ״ג 3365.9 מ״גחלבון 158.3 גרם 633.3 גרםסיבים תזונתיים 158.5 גרם 633.8 גרםשומן רווי 159.6 גרם 638.4 גרםכולסטרול 158.2 מ״ג 632.8 מ״גסידן 160.6 מ״ג 642.5 מ״גברזל 158.3 מ״ג 633.0 מ״גאשלגן 195.5 מ״ג 782.0 מ״גאבץ 158.2 מ״ג 632.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות256
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 256.3 קק״ל 1025.3 קק״לפחמימות 161.3 גרם 645.3 גרםשומן 168.3 גרם 673.0 גרםנתרן 841.5 מ״ג 3365.9 מ״גחלבון 158.3 גרם 633.3 גרםסיבים תזונתיים 158.5 גרם 633.8 גרםשומן רווי 159.6 גרם 638.4 גרםכולסטרול 158.2 מ״ג 632.8 מ״גסידן 160.6 מ״ג 642.5 מ״גברזל 158.3 מ״ג 633.0 מ״גאשלגן 195.5 מ״ג 782.0 מ״גאבץ 158.2 מ״ג 632.8 מ״גסגור
אוהבים דגים? גם אנחנו! בעיקר כשהם עסיסיים, מתובלים וצלויים בדיוק במידה, ויותר מכל – אם מדובר על פילה אמנון בתנור. אמנון הוא הדג המושלם לאפייה בתנור. יש לו טעם עשיר, הוא עסיסי ולא מתייבש בעקבות הצלייה וכל כך קל להכין אותו שזה כמעט פשע שלא לאכול.
בתור חובבי דגים ידועים, אנחנו מוכנים לקבל ארוחת דגים בכל יום נתון, ומפנטזים ללא הרף על ישיבה במסעדה על שפת הכינרת, כזאת שבה הדגים נשלים מהמים רגע לפני שהם מגיעים לצלחת. לשמחתנו, אנחנו לא צריכים לחכות עם התענוג עד שנגיע לשם, כי יש לנו מתכון לדג אמנון בתנור שיוצא ממש כמו במסעדות.
הסוד שלנו במתכון הוא קודם כל ההשרייה של הדג במיץ לימון עם מעט מלח גס. אחריה, אנחנו מורחים אותו במשחת תבלינים ושמן ואת כל השאר עושה האפייה. חשוב לשים לב שעל אף העסיסיות שלו, גם דג אמנון בתנור עלול להתייבש אם תאפו אותו יותר מדי, לכן שימו לב לזמנים והוציאו אותו ברגע שהוא מקבל שיזוף זהוב שגורם לכל החושים שלכם להתעורר.
כפי שאתם בוודאי יודעים, אמנון בתנור משתלב נהדר עם לימון טרי, אותו כדאי לסחוט בעדינות מעל הדג לאחר ההגשה. מבחינתנו, סלט ירקות או עלים ירוקים ותוספת של קצת טחינה בצד, יהיו תוספת מושלמת של ביס קראנצ’י ורענן, שייתן לאמנון שלנו את מלוא תשומת הלב והכבוד, בדיוק כמו שמגיע לו.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 256 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
למשחת התבלינים:
-
1/4 כפית פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית כורכום
-
4 כפות שמן זית
-
3 כפות מים
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח גס
אופן הכנה
- משרים את הדג: יש להשרות את הדג כחצי שעה במיץ לימון ומעט מלח גס.
- לאחר ההשרייה שוטפים היטב היטב את הפילטים של דג האמנון היטב ומסדרים על נייר אפייה בתבנית תנור.
- מתבלים ומורחים: בקערית נערבב את השמן יחד עם כל התבלינים.
- בעזרת מברשת סיליקון נמרח את משחת התבלינים על הפילטים של דג האמנון, חשוב למרוח את האמנון מכל הצדדים.
- אופים את הדגים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות 12-14 דקות (תלוי בגודל הדג), עד שהאמנון מקבל צבע יפה.
אופן הכנה
- משרים את הדג: יש להשרות את הדג כחצי שעה במיץ לימון ומעט מלח גס.
- לאחר ההשרייה שוטפים היטב היטב את הפילטים של דג האמנון היטב ומסדרים על נייר אפייה בתבנית תנור.
- מתבלים ומורחים: בקערית נערבב את השמן יחד עם כל התבלינים.
- בעזרת מברשת סיליקון נמרח את משחת התבלינים על הפילטים של דג האמנון, חשוב למרוח את האמנון מכל הצדדים.
- אופים את הדגים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות 12-14 דקות (תלוי בגודל הדג), עד שהאמנון מקבל צבע יפה.
הערות
- ניתן להוסיף גם עשבי תיבול שאוהבים, כמו פטרוזיליה קצוצה או אורגנו.
הערות
- ניתן להוסיף גם עשבי תיבול שאוהבים, כמו פטרוזיליה קצוצה או אורגנו.
תגובות (34)
מעולה!!!
תודה רבה סוזן
וואי, תודה!!! יצא מטורף!!! השארתי בתנור שחומם מראש ל200 למשך כ22 דקות + 5 דק’ על מצב broil low, ופשוט יצא אשששש.
איזה כיף לשמוע