רקע סימנס

פילה דג אמנון בתנור בקלי קלות

פילה דג אמנון בתנור מתובל, ארוחה כמו במסעדה על גדות הכנרת. את פילה הדג מתבלים בתבלינים מקומיים שאוהבים, מורחים ולתנור. הכינו סלט ירקות וטחינה ואתם מסודרים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

אוהבים דגים? גם אנחנו! בעיקר כשהם עסיסיים, מתובלים וצלויים בדיוק במידה, ויותר מכל - אם מדובר על פילה אמנון בתנור. אמנון הוא הדג המושלם לאפייה בתנור. יש לו טעם עשיר, הוא עסיסי ולא מתייבש בעקבות הצלייה וכל כך קל להכין אותו שזה כמעט פשע שלא לאכול.

בתור חובבי דגים ידועים, אנחנו מוכנים לקבל ארוחת דגים בכל יום נתון, ומפנטזים ללא הרף על ישיבה במסעדה על שפת הכינרת, כזאת שבה הדגים נשלים מהמים רגע לפני שהם מגיעים לצלחת. לשמחתנו, אנחנו לא צריכים לחכות עם התענוג עד שנגיע לשם, כי יש לנו מתכון לדג אמנון בתנור שיוצא ממש כמו במסעדות.

הסוד שלנו במתכון הוא קודם כל ההשרייה של הדג במיץ לימון עם מעט מלח גס. אחריה, אנחנו מורחים אותו במשחת תבלינים ושמן ואת כל השאר עושה האפייה. חשוב לשים לב שעל אף העסיסיות שלו, גם דג אמנון בתנור עלול להתייבש אם תאפו אותו יותר מדי, לכן שימו לב לזמנים והוציאו אותו ברגע שהוא מקבל שיזוף זהוב שגורם לכל החושים שלכם להתעורר.

כפי שאתם בוודאי יודעים, אמנון בתנור משתלב נהדר עם לימון טרי, אותו כדאי לסחוט בעדינות מעל הדג לאחר ההגשה. מבחינתנו, סלט ירקות או עלים ירוקים ותוספת של קצת טחינה בצד, יהיו תוספת מושלמת של ביס קראנצ’י ורענן, שייתן לאמנון שלנו את מלוא תשומת הלב והכבוד, בדיוק כמו שמגיע לו.

מצרכים

להשריית הדגים:

למשחת התבלינים:

אופן הכנה

  1. משרים את הדג: חשוב להשרות את דג האמנון האפייה. יש להשרות את הדג כחצי שעה במיץ לימון ומעט מלח גס.
  2. לאחר ההשרייה שוטפים היטב היטב את הפילטים של דג האמנון היטב ומסדרים על נייר אפייה בתבנית תנור.
  3. מתבלים ומורחים: בקערית נערבב את השמן יחד עם כל התבלינים.
  4. בעזרת מברשת סיליקון נמרח את משחת התבלינים על הפילטים של דג האמנון, חשוב למרוח את האמנון מכל הצדדים.
  5. אפייה: נאפה את הדגים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-15 דקות, עד שהאמנון מקבל צבע יפה.

    פילה אמנון בתנור
    פילה אמנון בתנור

 

הערות

  • ניתן להוסיף גם עשבי תיבול שאוהבים, כמו פטרוזיליה קצוצה או אורגנו.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 256.3 קק״ל 1025.3 קק״ל
פחמימות 161.3 גרם 645.3 גרם
שומן 168.3 גרם 673.0 גרם
נתרן 841.6 מ״ג 3366.5 מ״ג
חלבון 158.3 גרם 633.3 גרם
סיבים תזונתיים 158.5 גרם 633.8 גרם
שומן רווי 159.6 גרם 638.5 גרם
כולסטרול 158.2 מ״ג 632.8 מ״ג
סידן 162.3 מ״ג 649.3 מ״ג
ברזל 158.5 מ״ג 633.8 מ״ג
אשלגן 233.3 מ״ג 933.3 מ״ג
אבץ 158.2 מ״ג 632.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (7)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף! תודה(:

    Avatar
    ליאורה קרן

    אפשר להשתמש בדג קפוא?

      Avatar
      Foody Foody

      ניתן בהחלט להשתמש בדג קפוא

      Avatar
      Foody Foody

      דג אמנון נקרא גם מושט