רקע ברימאג

פריכות וטעימות: גלילות תמרים וטחינה

גם טעים וגם בריא! מתכון מנצח לגלילות תמרים וטחינה עם אגוזים. קלות להכנה, פריכות וטעימות. קבלו המלצה חמה והכינו מראש כמות כפולה!
גם טעים וגם בריא! מתכון מנצח לגלילות תמרים וטחינה עם אגוזים. קלות להכנה, פריכות וטעימות. קבלו המלצה חמה והכינו מראש כמות כפולה!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    136
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 135.9 קק״ל 5437.4 קק״ל
    פחמימות 14.7 גרם 589.8 גרם
    שומן 7.5 גרם 301.5 גרם
    נתרן 5.5 מ״ג 219.6 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 91.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 58.6 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 131.6 גרם
    כולסטרול 10.8 מ״ג 430.0 מ״ג
    סידן 23.2 מ״ג 927.2 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 16.2 מ״ג
    אשלגן 96.1 מ״ג 3845.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 11.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    136
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 135.9 קק״ל 5437.4 קק״ל
    פחמימות 14.7 גרם 589.8 גרם
    שומן 7.5 גרם 301.5 גרם
    נתרן 5.5 מ״ג 219.6 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 91.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 58.6 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 131.6 גרם
    כולסטרול 10.8 מ״ג 430.0 מ״ג
    סידן 23.2 מ״ג 927.2 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 16.2 מ״ג
    אשלגן 96.1 מ״ג 3845.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 11.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, אבקת האפייה וקוביות החמאה ומערבלים לתערובת פירורית יבשה. 
  2. מוסיפים לקערה את השמנת החמוצה ומערבלים שוב עד שמתקבל בצק אחיד ורך. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ-20 דקות. 
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. שמים את השקדים/האגוזים בקערת הבלנדר וטוחנים אותם דק.

    גלילות פריכות עם תמרים וטחינה 3
    טוחנים את השקדים או האגוזים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: יעל מגן

  5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים את הכדור ל-4 חלקים שווים.
  6. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את החלק הראשון של הבצק לעלה דק בעובי כ-3 מ”מ.
  7. מורחים על הבצק כמות נדיבה של ממרח תמרים, מזלפים כמה כפות טחינה גולמית ומשטחים מעל הממרח.

    גלילות פריכות עם תמרים וטחינה 4
    מורחים כמות נדיבה של ממרח תמרים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: יעל מגן

  8. מפזרים מעל ממרח התמרים והטחינה אגוזים או שקדים קצוצים ומהדקים קלות.
  9. מגלגלים את עלה הבצק לצורת רולדה ומעבירים לתבנית. חוזרים על השלבים עם יתר חלקי הבצק והמלית.

    גלילות פריכות עם תמרים וטחינה 5
    מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: יעל מגן

  10. אופים במשך כ-25-35 דקות או עד שהגלילים משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  11. חותכים כל גליל בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי הרצוי, זורים מעל אבקת סוכר ומגישים.
  12. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.

    גלילות פריכות עם תמרים וטחינה 2
    אי אפשר להפסיק לאכול! גלילות תמרים וטחינה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פריכות וטעימות: גלילות תמרים וטחינה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    מיטל וייס

    יש לך רעיון למה הגלילות לאחר האפייה נסדקות לי?

      Avatar
      Foody Foody

      ואם הן סדוקות הן לא יפות וטעימות? אז מה 🙂 ולשאלתך- אחרי שאת מסיימת להכין את הרולדות, תכניסי למקרר לחצי שעה ואז תחרצי ברולדה בעזרת סכין את הפרוסות.

    Avatar
    לירון שריקי

    היי, האם אפשר להכין עם קמח מלא/כוסמין??

      Avatar
      Foody Foody

      מומלץ להחליף רק חצי מכמות הקמח שבמתכון.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות