רקע ראש השנה

קלאסיקה מנצחת: עוגת טורט חגיגית

עוגת טורט בשתי קומות, מרשימה וחגיגית במיוחד! שכבות של עוגת ספוג אוורירית ונימוחה, ביניהן קרם וניל קטיפתי ורבעי תאנים טריות לקישוט או כל פרי אחר שאוהבים
עוגת טורט בשתי קומות, מרשימה וחגיגית במיוחד! שכבות של עוגת ספוג אוורירית ונימוחה, ביניהן קרם וניל קטיפתי ורבעי תאנים טריות לקישוט או כל פרי אחר שאוהבים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    811
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 811.4 קק״ל 6491.4 קק״ל
    פחמימות 75.6 גרם 604.5 גרם
    שומן 52.1 גרם 416.6 גרם
    נתרן 241.6 מ״ג 1932.8 מ״ג
    חלבון 11.6 גרם 92.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 12.0 גרם
    שומן רווי 30.4 גרם 243.1 גרם
    כולסטרול 211.2 מ״ג 1689.4 מ״ג
    סידן 86.3 מ״ג 690.5 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 7.9 מ״ג
    אשלגן 176.8 מ״ג 1414.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    811
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 811.4 קק״ל 6491.4 קק״ל
    פחמימות 75.6 גרם 604.5 גרם
    שומן 52.1 גרם 416.6 גרם
    נתרן 241.6 מ״ג 1932.8 מ״ג
    חלבון 11.6 גרם 92.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 12.0 גרם
    שומן רווי 30.4 גרם 243.1 גרם
    כולסטרול 211.2 מ״ג 1689.4 מ״ג
    סידן 86.3 מ״ג 690.5 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 7.9 מ״ג
    אשלגן 176.8 מ״ג 1414.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות
מערכת Foody
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגה

קרם וניל

קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבנית בקוטר 20 ס”מ בנייר אפייה ומשמנים קלות.
  2. מכינים את העוגה: טורפים בקערה את הביצים, החלב והווניל. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, הסוכר והמלח.
  3. מוסיפים לקערת המיקסר חצי מכמות החמאה ומערבלים. מוסיפים את החצי השני ומערבלים שוב עד שמתקבלת תערובת במרקם חול רטוב.
  4. מוסיפים את חצי מכמות תערובת הרטובים וממשיכים לערבל עד שהכל נטמע. מוסיפים את יתר תערובת הרטובים וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
  5. מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות, מיישרים ואופים כ-25 דקות, או עד שהעוגות מזהיבות וקפיציות למגע. מצננים לגמרי.
  6. מכינים את הקרם: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים לקרם יציב. שומרים במקרר.
  7. מרכיבים את העוגה: מיישרים את שכבות העוגה ושמים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה. מורחים 1/3 מכמות הקרם ומכסים ע”י השכבה העליונה של העוגה. מורחים מעל השכבה העליונה את 1/3 השני של הקרם ומיישרים. מפזרים את שאריות הקרם על דפנות העוגה ומיישרים למראה “עירום”.
  8. מקשטים בתאנים, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

    עוגת טורט חגיגית (צילום: שניר גואטה)
    עוגת טורט חגיגית (צילום: שניר גואטה)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קלאסיקה מנצחת: עוגת טורט חגיגית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות