קנלוני גבינות ובטטות – כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!

לנעמה פלד יש מתכון מנצח (ומושחת במיוחד) - זה שמצליח תמיד וגורף מחמאות ובמקרה גם מתאים לחג השבועות! קנלוני במילוי בטטה וגבינות משובחות שהאורחים שלכם לא ישכחו
לנעמה פלד יש מתכון מנצח (ומושחת במיוחד) - זה שמצליח תמיד וגורף מחמאות ובמקרה גם מתאים לחג השבועות! קנלוני במילוי בטטה וגבינות משובחות שהאורחים שלכם לא ישכחו
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
17 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    356
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 355.7 קק״ל 2845.7 קק״ל
    פחמימות 31.8 גרם 254.7 גרם
    שומן 14.5 גרם 115.7 גרם
    נתרן 948.6 מ״ג 7588.4 מ״ג
    חלבון 22.8 גרם 182.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.4 גרם
    שומן רווי 9.3 גרם 74.2 גרם
    כולסטרול 43.2 מ״ג 345.5 מ״ג
    סידן 382.4 מ״ג 3059.6 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 3.9 מ״ג
    אשלגן 197.1 מ״ג 1577.1 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 15.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    356
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 355.7 קק״ל 2845.7 קק״ל
    פחמימות 31.8 גרם 254.7 גרם
    שומן 14.5 גרם 115.7 גרם
    נתרן 948.6 מ״ג 7588.4 מ״ג
    חלבון 22.8 גרם 182.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.4 גרם
    שומן רווי 9.3 גרם 74.2 גרם
    כולסטרול 43.2 מ״ג 345.5 מ״ג
    סידן 382.4 מ״ג 3059.6 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 3.9 מ״ג
    אשלגן 197.1 מ״ג 1577.1 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 15.0 מ״ג
    סגור

לכל בשלן יש את איזור הנוחות שלו. כל אחד מאיתנו מחזיק קרוב ללב מתכונים שתמיד מצליחים וסוחטים מחמאות מקיר לקיר. גם לי יש כמה כאלה ואחד מהם הוא קנלוני הבטטות שהולך איתי עוד מימי בייגלה וממשיך להניב לי קריאות התפעלות מאז ועד היום. בגללו אנשים עוצרים אותי ברחוב ולא כדי להגיד לי שיותר יפה לי שיער ארוך או כדי להודיע לי שאני חייבת לחזור לחיים שהיו לי פעם ושהחיים יותר חזקים מהכל. אנשים אומרים כל מיני דברים, דברים שמנמיכים את הרוח או מגביהים אותה, תלוי איך הם קמו בבוקר. כל אחד מדבר מאיפה שכואב לו.

אבל כשאנשים שקראו אותי פעם, בימי בייגלה  זוכרים מה בישלתי פעם הלב שלי מתרחב, לרגע אני מרגישה שהשארתי משהו ממשי מאחורי, משהו ששווה לזכור.

בייגלה ירד מהאוויר ואיתו הרבה מאוד מתכונים וזכרונות. בכל פעם שאני אוכלת מהקנלוני הבטטה הזה אני מבינה שאסור לו להשכח ושהוא באמת מופתי. אז הנה,  אני מעבירה באהבה לכל מי שרוצה את הגאונות הזו, מאפה פסטה ממולא בטטות וגבינות לרוב, הוא לא מי יודע מה מרזה וגם לא ממש ממש בריא קרדיולוגית, אבל הוא נהדר, במיוחד לארוחת שבועות שבה לא באמת חייבים לדפוק חשבון.

קנלוני בטטות וגבינות (כלים: REBECCA אופנה נענית צילום: גלית יערי)
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני שבועות
נעמה פלד
X

17 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קנלוני

עיטור ורוטב


אופן הכנה

  1. לפני הכל צפו תבנית בנייר אפיה. נייר האפיה ימנע את הדבקות הקנלוני שאוהבים להצמד לתחתית התבנית ושום דבר לא משכנע אותם אחרת, חוץ מסקוצ’ברייט ומסיר שומנים אלים. ראו הוזהרתם!
  2. הכנת המלית: ערבבו בקערה את פירה הבטטות, הקשקבל, הבולגרית והמוצרלה וחצי בקבוק שמנת לבישול. גשם קל של מוצרלה מגוררת. הוסיפו מלח, פלפל ואגוז מוסקט לתערובת וערבבו. תנו לתערובת להתייצב במקרר כשעה. זה יתרום לבונדינג של החומרים.
  3. בעזרת שק זילוף הזליפו את המלית לתוך גלילי הקנלוני. העמידו אותם ביד אחת והזליפו בשניה.

    שלב 3 - זילוף
    שעת זילוף (כלים: REBECCA אופנה נענית צילום: גלית יערי)

  4. עירכו את גלילי הקנלוני הממולאים בתוך התבנית. לערוך אותם בקומה אחת, אם בא לכם מאפה פריך יותר או בשתי קומות, זה תורם לעסיסיות המנה.
  5. שיפכו חבילה וחצי של שמנת על הגלילים. המליחו מעט.
  6. קשטו בפרוסות גבינת עיזים ובמעט גבינת מוצרלה או קשקבל מגוררת (ותבדקו על הדרך אם המספר של הקרדיולוג שלכם עדכני ואם הוא לא מסנן אתכם כי אתם לא ממושמעים).
  7. אפו בתנור שחומם לחום של 180 מעלות עד שהמאפה מזהיב ונראה כמו מחמאה (חצי שעה ככה).
  8. כדאי לתת לקנלוני להצטנן כרבע שעה לפני ההגשה.
    קנלוני גבינות - הגשה
    שעות אני יכולה להביט בזה, שעות! (כלים: REBECCA אופנה נענית צילום: גלית יערי)

    קנלוני גבינות - ביס
    עוד קצת #foodporn (כלים: REBECCA אופנה נענית צילום: גלית יערי)


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קנלוני גבינות ובטטות  – כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (25)

Avatar

    Avatar
    מיכל עמית

    אץ המתכון הזה אני מכינה כבר שנים בכל שבועות..

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות