קנלוני בטטות וגבינות – כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!

לנעמה פלד יש מתכון מנצח (ומושחת במיוחד) - זה שמצליח תמיד וגורף מחמאות ובמקרה גם מתאים לחג השבועות! קנלוני במילוי בטטה וגבינות משובחות שהאורחים שלכם לא ישכחו
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

לכל בשלן יש את איזור הנוחות שלו. כל אחד מאיתנו מחזיק קרוב ללב מתכונים שתמיד מצליחים וסוחטים מחמאות מקיר לקיר. גם לי יש כמה כאלה ואחד מהם הוא קנלוני הבטטות שהולך איתי עוד מימי בייגלה וממשיך להניב לי קריאות התפעלות מאז ועד היום. בגללו אנשים עוצרים אותי ברחוב ולא כדי להגיד לי שיותר יפה לי שיער ארוך או כדי להודיע לי שאני חייבת לחזור לחיים שהיו לי פעם ושהחיים יותר חזקים מהכל. אנשים אומרים כל מיני דברים, דברים שמנמיכים את הרוח או מגביהים אותה, תלוי איך הם קמו בבוקר. כל אחד מדבר מאיפה שכואב לו.

אבל כשאנשים שקראו אותי פעם, בימי בייגלה זוכרים מה בישלתי פעם הלב שלי מתרחב, לרגע אני מרגישה שהשארתי משהו ממשי מאחורי, משהו ששווה לזכור.

בייגלה ירד מהאוויר ואיתו הרבה מאוד מתכונים וזכרונות. בכל פעם שאני אוכלת מהקנלוני הבטטה הזה אני מבינה שאסור לו להשכח ושהוא באמת מופתי. אז הנה, אני מעבירה באהבה לכל מי שרוצה את הגאונות הזו, מאפה פסטה ממולא בטטות וגבינות לרוב, הוא לא מי יודע מה מרזה וגם לא ממש ממש בריא קרדיולוגית, אבל הוא נהדר, במיוחד לארוחת שבועות שבה לא באמת חייבים לדפוק חשבון.

קנלוני בטטות וגבינות (כלים: REBECCA אופנה נענית צילום: גלית יערי)

מצרכים

קנלוני

עיטור ורוטב

אופן הכנה

  1. לפני הכל צפו תבנית בנייר אפיה. נייר האפיה ימנע את הדבקות הקנלוני שאוהבים להצמד לתחתית התבנית ושום דבר לא משכנע אותם אחרת, חוץ מסקוצ’ברייט ומסיר שומנים אלים. ראו הוזהרתם!
  2. הכנת המלית: ערבבו בקערה את פירה הבטטות, הקשקבל, הבולגרית והמוצרלה וחצי בקבוק שמנת לבישול. גשם קל של מוצרלה מגוררת. הוסיפו מלח, פלפל ואגוז מוסקט לתערובת וערבבו. תנו לתערובת להתייצב במקרר כשעה. זה יתרום לבונדינג של החומרים.
    מערבבים יחד את הבטטות עם כל הגבינות הכי שוות (כלים: REBECCA אופנה נענית צילום: גלית יערי)

     

  3. בעזרת שק זילוף הזליפו את המלית לתוך גלילי הקנלוני. העמידו אותם ביד אחת והזליפו בשניה.

    שעת זילוף (כלים: REBECCA אופנה נענית צילום: גלית יערי)

  4. עירכו את גלילי הקנלוני הממולאים בתוך התבנית. לערוך אותם בקומה אחת, אם בא לכם מאפה פריך יותר או בשתי קומות, זה תורם לעסיסיות המנה.
  5. שיפכו חבילה וחצי של שמנת על הגלילים. המליחו מעט.
  6. קשטו בפרוסות גבינת עיזים ובמעט גבינת מוצרלה או קשקבל מגוררת (ותבדקו על הדרך אם המספר של הקרדיולוג שלכם עדכני ואם הוא לא מסנן אתכם כי אתם לא ממושמעים).

    שפע של שפע (כלים: REBECCA אופנה נענית צילום: גלית יערי)

  7. אפו בתנור שחומם לחום של 180 מעלות עד שהמאפה מזהיב ונראה כמו מחמאה (חצי שעה ככה).
  8. כדאי לתת לקנלוני להצטנן כרבע שעה לפני ההגשה.
    תנו לקנלוני קצת לנוח (כלים: REBECCA אופנה נענית צילום: גלית יערי)
    שעות אני יכולה להביט בזה, שעות! (כלים: REBECCA אופנה נענית צילום: גלית יערי)

    עוד קצת #foodporn (כלים: REBECCA אופנה נענית צילום: גלית יערי)

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 389.7 קק״ל 3117.7 קק״ל
פחמימות 30.8 גרם 246.1 גרם
שומן 13.0 גרם 103.7 גרם
נתרן 223.6 מ״ג 1788.4 מ״ג
חלבון 21.4 גרם 171.1 גרם
סיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.4 גרם
שומן רווי 11.4 גרם 91.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 12.7 מ״ג 101.6 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 2.6 מ״ג
אשלגן 106.8 מ״ג 854.1 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (11)

    Avatar
    נווה

    זה לא רק לחג שבועות!!! מתנגד!!!

      Avatar
      Foody Foody

      מסכימים!
      קנלוני בטטות זה לכל השנה.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody