קציצות עוף ובורגול ברוטב עגבניות
רוצים לגוון לילדים את ארוחת הצהריים? במקום להכין שוב את אותן תוספות מוכרות, תכינו להם קציצות עוף ובורגול ברוטב עגבניות שמכינים בזריזות
רוצים לגוון לילדים את ארוחת הצהריים? במקום להכין שוב את אותן תוספות מוכרות, תכינו להם קציצות עוף ובורגול ברוטב עגבניות שמכינים בזריזות
- Ninja
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 413.9 קק״ל 1655.6 קק״לפחמימות 39.3 גרם 157.3 גרםשומן 14.0 גרם 56.2 גרםנתרן 868.2 מ״ג 3472.8 מ״גחלבון 27.1 גרם 108.2 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 31.1 גרםשומן רווי 2.9 גרם 11.6 גרםכולסטרול 159.9 מ״ג 639.4 מ״גסידן 48.3 מ״ג 193.1 מ״גברזל 2.5 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 837.3 מ״ג 3349.1 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 9.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות414
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 413.9 קק״ל 1655.6 קק״לפחמימות 39.3 גרם 157.3 גרםשומן 14.0 גרם 56.2 גרםנתרן 868.2 מ״ג 3472.8 מ״גחלבון 27.1 גרם 108.2 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 31.1 גרםשומן רווי 2.9 גרם 11.6 גרםכולסטרול 159.9 מ״ג 639.4 מ״גסידן 48.3 מ״ג 193.1 מ״גברזל 2.5 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 837.3 מ״ג 3349.1 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 9.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 414 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בורגול
-
1 כוס בורגול עבה
-
1 1/2 כוסות מים רותחים
-
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
קציצות
-
400 גרם עוף טחון
-
1 ביצה L
-
1/4 צרור פטרוזיליה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
4 כפות פירורי לחם
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 גזר בינוני
אופן הכנה
- מכינים קציצות: מגרדים את הגזר על החלק הדק בפומפייה וקוצצים דק את הפטרוזיליה. מערבבים ביחד את כל מצרכי הקציצות ומעבירים למקרר ל-10 דקות. מוציאים מהקירור ויוצרים מהתערובת קציצות עם ידיים משומנות.
- שמים את הסיר הקרמי במכשיר ובתוכו שמים בורגול, 1 כוס מים ורוטב עגבניות ומערבבים היטב.
- סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור.
- מפעילים למשך דקה ומשחררים את לחץ האויר למעלה.
- פותחים, יוצקים פנימה 1/2 כוס מים נוספים ומניחים מעל הבורגול את הרשת במצב הגבוה שלה ומעליה מניחים את הקציצות, ניתן להניח מתחת נייר אפייה.
- סוגרים את המכסה ומעבירים לתכנית אפייה למשך 10 דקות. לוחצים על התחל ומוסיפים טמפרטורה.
- לאחר 5 דקות פותחים את המכסה, הופכים את הקציצות וצורבים גם מהצד השני. אם הבורגול למטה מעט מתייבש אפשר להוסיף עוד 1/2 כוס נוזלים.
- מגישים את הקציצות לצד הבורגול.
אופן הכנה
- מכינים קציצות: מגרדים את הגזר על החלק הדק בפומפייה וקוצצים דק את הפטרוזיליה. מערבבים ביחד את כל מצרכי הקציצות ומעבירים למקרר ל-10 דקות. מוציאים מהקירור ויוצרים מהתערובת קציצות עם ידיים משומנות.
- שמים את הסיר הקרמי במכשיר ובתוכו שמים בורגול, 1 כוס מים ורוטב עגבניות ומערבבים היטב.
- סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור.
- מפעילים למשך דקה ומשחררים את לחץ האויר למעלה.
- פותחים, יוצקים פנימה 1/2 כוס מים נוספים ומניחים מעל הבורגול את הרשת במצב הגבוה שלה ומעליה מניחים את הקציצות, ניתן להניח מתחת נייר אפייה.
- סוגרים את המכסה ומעבירים לתכנית אפייה למשך 10 דקות. לוחצים על התחל ומוסיפים טמפרטורה.
- לאחר 5 דקות פותחים את המכסה, הופכים את הקציצות וצורבים גם מהצד השני. אם הבורגול למטה מעט מתייבש אפשר להוסיף עוד 1/2 כוס נוזלים.
- מגישים את הקציצות לצד הבורגול.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
הוספתי קצת תבלינים לתערובת הקציצות והכנתי קינואה במקום הבורגול, ויצא נהדר! כל בני הבית התלהבו!