מבשלים עם המפונים: עוף מוקפץ עם ירקות ונודלס של נופר בן דוד
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 494.5 קק״ל 1977.9 קק״לפחמימות 46.3 גרם 185.2 גרםסוכר 15.1 גרם 60.4 גרםשומן 9.5 גרם 38.1 גרםנתרן 930.5 מ״ג 3722.1 מ״גחלבון 46.3 גרם 185.2 גרםסיבים תזונתיים 8.9 גרם 35.6 גרםשומן רווי 1.6 גרם 6.4 גרםכולסטרול 29.0 מ״ג 116.0 מ״גסידן 114.7 מ״ג 459.0 מ״גברזל 4.4 מ״ג 17.8 מ״גאשלגן 718.7 מ״ג 2874.8 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות495
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 494.5 קק״ל 1977.9 קק״לפחמימות 46.3 גרם 185.2 גרםסוכר 15.1 גרם 60.4 גרםשומן 9.5 גרם 38.1 גרםנתרן 930.5 מ״ג 3722.1 מ״גחלבון 46.3 גרם 185.2 גרםסיבים תזונתיים 8.9 גרם 35.6 גרםשומן רווי 1.6 גרם 6.4 גרםכולסטרול 29.0 מ״ג 116.0 מ״גסידן 114.7 מ״ג 459.0 מ״גברזל 4.4 מ״ג 17.8 מ״גאשלגן 718.7 מ״ג 2874.8 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
״מבשלים עם המפונים״ של קנור הינה אחת היוזמות המרגשות והחשובות שאירחנו בפודי בתקופה האחרונה.
עשרות אלפי מפונים, מהדרום ומהצפון, עדיין שוהים בבתי מלון ברחבי הארץ, ואחד הדברים שהם הכי מתגעגעים אליו הוא ריח התבשילים שעולה מהסירים במטבח הביתי שלהם. הגעגוע לחוויית הבישול הביתי והסעודה המשפחתית המשותפת הוא המנוע מאחורי מיזם חדש של קנור, אשר חבר לחברה למתנ”סים ולמלונות הרברט סמואל ירושלים וסטאי כנרת כדי לאפשר לכמה מהמפונים רגע של “בית רחוק מהבית” ולהגיש להם אוכל של בית שבושל במטבח בית המלון.
לקחנו את המתכונים שהכי מזכירים להם את הבית וביקשנו מהם ללמד את שף המלון כיצד להכין אותו – ממרק חרירה עד מוקפץ ועוף בתנור.
קבלו הצצה לאחד המתכונים שהם הכי בית: המוקפץ של נופר בן דוד משדרות. כבר כמה חודשים שנופר שוהה בבית המלון הרברט סמואל ירושלים עם ילדיה, במסגרת הפרויקט היא לימדה את השף קובי איך עושים מוקפץ של בית (טיזר: מיקס רטבים).
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 495 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם חזה עוף שלםחתוך לקוביות, או בקר
-
2 בצלים בינונייםחתוך לקוביות
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לרצועות
-
1 פלפל צהוב בינוניחתוך לרצועות
-
1 פלפל כתום בינוניחתוך לרצועות
-
2 גזרים בינונייםקלוף וחתוך לגפרורים
-
1 חופן גרגירי תירס
-
1/4 ראש כרוב לבןפרוס דק
-
1 חבילה נבטים סיניים
-
1 חבילה אטריות ביציםמוכנות על פי הוראות היצרן
-
3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
-
1 כף רוטב טריאקי
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כף רוטב צ’ילי חריף
הגשה
-
1 חופן שומשוםאו קצח
-
1 חופן בוטנים קלוייםקצוצים, לא חובה
אופן הכנה
- מחממים שמן במחבת וצורבים את העוף/הבשר. מעבירים לקערה.
- מוסיפים למחבת עוד שמן ואת כל הירקות הקשים - הבצל, הגזר והפלפלים. מקפיצים כמה דקות לריכוך.
- מוסיפים למחבת את כל הירקות הרכים יותר - הפטריות, התירס, הכרוב והנבטים.
- מוסיפים את התבלינים - הפפריקה, המלח והפלפל שחור.
- מקפיצים הכול במחבת עד לריכוך.
- מוסיפים את רוטב הסויה של קנור, רוטב טריאקי, רוטב צ’ילי מתוק ורוטב צ’ילי חריף.
- מוסיפים את הנודלס המוכן ואת העוף למחבת ומערבבים.
- מגישים בקערה עם שומשום/קצח, ניתן להוסיף גם בוטנים קצוצים (במידה ואין אלרגיים).
אופן הכנה
- מחממים שמן במחבת וצורבים את העוף/הבשר. מעבירים לקערה.
- מוסיפים למחבת עוד שמן ואת כל הירקות הקשים - הבצל, הגזר והפלפלים. מקפיצים כמה דקות לריכוך.
- מוסיפים למחבת את כל הירקות הרכים יותר - הפטריות, התירס, הכרוב והנבטים.
- מוסיפים את התבלינים - הפפריקה, המלח והפלפל שחור.
- מקפיצים הכול במחבת עד לריכוך.
- מוסיפים את רוטב הסויה של קנור, רוטב טריאקי, רוטב צ’ילי מתוק ורוטב צ’ילי חריף.
- מוסיפים את הנודלס המוכן ואת העוף למחבת ומערבבים.
- מגישים בקערה עם שומשום/קצח, ניתן להוסיף גם בוטנים קצוצים (במידה ואין אלרגיים).