רקע עוף טוב - מהמשק לצלחת

מתנה לכל המשפחה: עוף עם ירקות שורש בעטיפה!

קבלו מתכון מעולה שנאפה במעטפה יפה בתנור: שוקי עוף נימוחים ועסיסיים, מרוחים במשחת תבלינים ומוגשים עם שלל ירקות שורש - זו ארוחה מושלמת!
קבלו מתכון מעולה שנאפה במעטפה יפה בתנור: שוקי עוף נימוחים ועסיסיים, מרוחים במשחת תבלינים ומוגשים עם שלל ירקות שורש - זו ארוחה מושלמת!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 24 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    503
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 503.0 קק״ל 2012.0 קק״ל
    פחמימות 63.9 גרם 255.7 גרם
    שומן 15.4 גרם 61.7 גרם
    נתרן 995.7 מ״ג 3983.0 מ״ג
    חלבון 11.4 גרם 45.7 גרם
    סיבים תזונתיים 19.6 גרם 78.3 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 6.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 431.1 מ״ג 1724.3 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 11.6 מ״ג
    אשלגן 3030.4 מ״ג 12121.6 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 24 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    503
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 503.0 קק״ל 2012.0 קק״ל
    פחמימות 63.9 גרם 255.7 גרם
    שומן 15.4 גרם 61.7 גרם
    נתרן 995.7 מ״ג 3983.0 מ״ג
    חלבון 11.4 גרם 45.7 גרם
    סיבים תזונתיים 19.6 גרם 78.3 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 6.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 431.1 מ״ג 1724.3 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 11.6 מ״ג
    אשלגן 3030.4 מ״ג 12121.6 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.5 מ״ג
    סגור

תבשיל שוקיים שמתאים לאירוח או לארוחה משפחתית. השוקיים מתובלות בתערובת תבלינים ושלל ירקות שורש, גזר, תפוחי אדמה, בצל, פלפל חריף, מטופלים ומונחים במעטפה של נייר אפייה ונייר כסף. היתרון בהכנה במעטפה הוא ההגשה הנקייה והפשוטה, המנה מתבשלת “בתוך עצמה” והתוצאה היא תבשיל רך, נימוח וטעים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

משחת תבלינים

מעטפת


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את כל התבלינים למשחה, מוספים את השוקיים ומורחים אותם בעזרת הידיים מכל הכיוונים.
  3. מוציאים את השוקיים לצד, ומכניסים לקערה עם המשחה שנותרה את כל הירקות, מערבבים כך שהירקות יצופו היטב.
  4. פורשים על משטח העבודה נייר כסף ומעליו מניחים נייר אפייה.

    שוקי עוף במעטפה2
    מעטפת של נייר אפייה ונייר כסף. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל

  5. מניחים במרכז הנייר פרוסת לימון עם 2-3 גבעולי כוסברה.
  6. מניחים מעליהם 2 שוקיים מרוחים במשחה, מוסיפים 2 רבעים מכל ירק בערימה מעל השוקיים.
  7. מרימים את השוליים של שני הניירות יחד וסוגרים כחבילה אטומה היטב.
  8. מניחים את החבילות על תבנית התנור ואופים במשך 45 דקות, במידה ברוצים בשלב זה להשחים את השוקיים, פותחים מעט את החבילות ומחזירים לתנור למשך 15 דקות נוספות.
  9. מגישים לכל סועד כחבילה סגורה על הצלחת.

    שוקי עוף במעטפה1
    שוקי עוף במעטפה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתנה לכל המשפחה: עוף עם ירקות שורש בעטיפה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    רוני

    הנייר כסף אוטם הכל מפני החום והעוף בפנים לא מתבשל. רק אחרי 45 דק פתחתי וגיליתי והאריך לי המון את זמן האפייה. למה זה קרה לי? מה אפשר לעשות אחרת?

      Avatar
      מערכת Foody

      אם העוף עדיין לא התבשל, אז כמובן להמשיך לאפות עד שהוא מוכן. יש לעטוף בשכבה אחת של נייר כסף, שתהיה דקה יחסית.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות