רקע דוד משה

שניים בביס אחד: בורקס סביח מושלם!

בורקס סביח שכולם אוהבים! בורקס פריך במילוי תפוחי אדמה, ביצים קשות וחציל קלוי, מתכון פשוט להכנה וכל כך טעים, רק מזהירים אתכם שזה מתכון ממכר!
בורקס סביח שכולם אוהבים! בורקס פריך במילוי תפוחי אדמה, ביצים קשות וחציל קלוי, מתכון פשוט להכנה וכל כך טעים, רק מזהירים אתכם שזה מתכון ממכר!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
18 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    687
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 687.2 קק״ל 4810.3 קק״ל
    פחמימות 77.7 גרם 544.2 גרם
    שומן 32.9 גרם 230.1 גרם
    נתרן 1178.4 מ״ג 8248.8 מ״ג
    חלבון 20.2 גרם 141.3 גרם
    סיבים תזונתיים 5.9 גרם 41.1 גרם
    שומן רווי 9.0 גרם 63.2 גרם
    כולסטרול 69.8 מ״ג 488.9 מ״ג
    סידן 42.8 מ״ג 299.4 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 19.1 מ״ג
    אשלגן 322.5 מ״ג 2257.2 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 12.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    687
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 687.2 קק״ל 4810.3 קק״ל
    פחמימות 77.7 גרם 544.2 גרם
    שומן 32.9 גרם 230.1 גרם
    נתרן 1178.4 מ״ג 8248.8 מ״ג
    חלבון 20.2 גרם 141.3 גרם
    סיבים תזונתיים 5.9 גרם 41.1 גרם
    שומן רווי 9.0 גרם 63.2 גרם
    כולסטרול 69.8 מ״ג 488.9 מ״ג
    סידן 42.8 מ״ג 299.4 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 19.1 מ״ג
    אשלגן 322.5 מ״ג 2257.2 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 12.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
18 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

אפייה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים קמח ושמרים ומערבבים .מוסיפים מים, חומץ, מלח וסוכר. נותנים לכל המרכיבים להתאחד לבצק.
  2. מוסיפים את החמאה ונותנים למיקסר לעבוד על מהירות איטית למשך 10 דקות עד שמתגבש בצק חלק ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך שעה.
  3. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  4. מכינים את המילוי: בקערה שמים את התפוחי אדמה, 200 גר’ חמאה מומסת. ומועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב .
  5. בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מורחים מעט שמן ומניחים את החצילים. מברישים כל חציל גם כן עם מעט שמן ומכניסים לתנור עד שהחצילים נהיים זהובים שחומים .

    מברישים כל חציל עם מעט מחמאה. צילום: שי אפגין
    מברישים כל חציל עם מעט שמן או חמאה  צילום: שי אפגין

  6. מרכיבים ואופים: מרדדים כל כדור בצק לגודל של פיתה בעובי של 2 מ”מ. במרכז כל עלה בצק מניחים: כף אריסה, מעל שמים כף גדושה של פירה, פרוסת חציל וחצי ביצה קשה פרוסה.

    בכל פיתה שמים באמצע של הפיתה - כף של ממרח אריסה. צילום: שי אפגין
    בכל פיתה שמים באמצע של הפיתה - כף של ממרח אריסה. צילום: שי אפגין

  7. סוגרים את הפיתה לחצי ומהדקים עם האצבע לאורך כל המילוי ואז עם מזלג לוחצים על הבצק לכיוון מטה ככה שנוצרים לנו קווים של המזלג.
  8. שמים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור לאפייה עד שהבורקס הופך לזהוב - שחום.
    מורחים בביצה. צילום: שי אפגין
    מורחים בביצה. צילום: שי אפגין
    מפזרים שומשום וקדימה לתנור! צילום: שי אפגין
    מפזרים שומשום וקדימה לתנור! צילום: שי אפגין
    בורקס סביח. צילום: שי אפגין
    בורקס סביח. צילום: שי אפגין

    בתיאבון! צילום: שי אפגין
    בתיאבון! צילום: שי אפגין

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שניים בביס אחד: בורקס סביח מושלם!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (35)

Avatar

    Avatar
    נינט חן

    אפשר להחליף לקמח כוסמין?

      Avatar
      Foody team

      מומלץ להחליף רק חצי מכמות הקמח במתכון. בהצלחה ושתפי אותנו איך יצא

    Avatar
    חגית כחלון

    לאיזו כמות שייכת הקלוריות

      Avatar
      מערכת Foody

      כמות הקלוריות היא לבורקס.

    Avatar
    איריס יחזקאל

    היי, כמה בורקסים בערך יוצאים מהכמות הזו ?

      Avatar
      מערכת Foody

      כתוב במתכון 7 בורקסים.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות