סנו רקע

שניים בביס אחד: בורקס סביח מושלם!

בורקס סביח שכולם אוהבים! בורקס פריך במילוי תפוחי אדמה, ביצים קשות וחציל קלוי, מתכון פשוט להכנה וכל כך טעים, רק מזהירים אתכם שזה מתכון ממכר!
בורקס סביח שכולם אוהבים! בורקס פריך במילוי תפוחי אדמה, ביצים קשות וחציל קלוי, מתכון פשוט להכנה וכל כך טעים, רק מזהירים אתכם שזה מתכון ממכר!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
19 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    687
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 687.2 קק״ל 4810.3 קק״ל
    פחמימות 77.7 גרם 544.2 גרם
    שומן 32.9 גרם 230.1 גרם
    נתרן 1178.4 מ״ג 8248.8 מ״ג
    חלבון 20.2 גרם 141.3 גרם
    סיבים תזונתיים 5.9 גרם 41.1 גרם
    שומן רווי 9.0 גרם 63.2 גרם
    כולסטרול 69.8 מ״ג 488.9 מ״ג
    סידן 42.8 מ״ג 299.4 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 19.1 מ״ג
    אשלגן 322.5 מ״ג 2257.2 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 12.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    687
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 687.2 קק״ל 4810.3 קק״ל
    פחמימות 77.7 גרם 544.2 גרם
    שומן 32.9 גרם 230.1 גרם
    נתרן 1178.4 מ״ג 8248.8 מ״ג
    חלבון 20.2 גרם 141.3 גרם
    סיבים תזונתיים 5.9 גרם 41.1 גרם
    שומן רווי 9.0 גרם 63.2 גרם
    כולסטרול 69.8 מ״ג 488.9 מ״ג
    סידן 42.8 מ״ג 299.4 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 19.1 מ״ג
    אשלגן 322.5 מ״ג 2257.2 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 12.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
19 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

אפייה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים קמח ושמרים ומערבבים .מוסיפים מים, חומץ, מלח וסוכר. נותנים לכל המרכיבים להתאחד לבצק.
  2. מוסיפים את החמאה ונותנים למיקסר לעבוד על מהירות איטית למשך 10 דקות עד שמתגבש בצק חלק ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך שעה.
  3. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  4. מכינים את המילוי: בקערה שמים את התפוחי אדמה, 200 גר’ חמאה מומסת. ומועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב .
  5. בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מורחים מעט שמן ומניחים את החצילים. מברישים כל חציל גם כן עם מעט שמן ומכניסים לתנור עד שהחצילים נהיים זהובים שחומים .

    מברישים כל חציל עם מעט מחמאה. צילום: שי אפגין
    מברישים כל חציל עם מעט שמן או חמאה  צילום: שי אפגין

  6. מרכיבים ואופים: מרדדים כל כדור בצק לגודל של פיתה בעובי של 2 מ”מ. במרכז כל עלה בצק מניחים: כף אריסה, מעל שמים כף גדושה של פירה, פרוסת חציל וחצי ביצה קשה פרוסה.

    בכל פיתה שמים באמצע של הפיתה - כף של ממרח אריסה. צילום: שי אפגין
    בכל פיתה שמים באמצע של הפיתה - כף של ממרח אריסה. צילום: שי אפגין

  7. סוגרים את הפיתה לחצי ומהדקים עם האצבע לאורך כל המילוי ואז עם מזלג לוחצים על הבצק לכיוון מטה ככה שנוצרים לנו קווים של המזלג.
  8. שמים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור לאפייה עד שהבורקס הופך לזהוב - שחום.
    מורחים בביצה. צילום: שי אפגין
    מורחים בביצה. צילום: שי אפגין
    מפזרים שומשום וקדימה לתנור! צילום: שי אפגין
    מפזרים שומשום וקדימה לתנור! צילום: שי אפגין
    בורקס סביח. צילום: שי אפגין
    בורקס סביח. צילום: שי אפגין

    בתיאבון! צילום: שי אפגין
    בתיאבון! צילום: שי אפגין

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שניים בביס אחד: בורקס סביח מושלם!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (39)

Avatar

    Avatar
    רות

    הי, אני רוצה להכין עם שמן במקום חמאה, זה אפשרי? ומה הכמות של השמן שאני ימיר?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רות, אפשר להחליף, רק שימי לב שצריך 85% מכמות החמאה בשמן. כלומר במקום 50 גרם חמאה, צריך לשים 42 גרם שמן.

    Avatar
    חיה

    האם אפשר להקפיא? באחזה שלב של ההכנה?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא כל כך אידיאלי מבחינת הביצה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות