שניים בביס אחד: בורקס סביח מושלם!

בורקס סביח שכולם אוהבים! בורקס פריך במילוי תפוחי אדמה, ביצים קשות וחציל קלוי, מתכון פשוט להכנה וכל כך טעים, רק מזהירים אתכם שזה מתכון ממכר!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

בצק

מילוי

אפייה

אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שי אפגין
מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שי אפגין
  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים קמח ושמרים ומערבבים .מוסיפים מים, חומץ, מלח וסוכר. נותנים לכל המרכיבים להתאחד לבצק.
  2. מוסיפים את הבלובנד ונותנים למיקסר לעבוד על מהירות איטית למשך 10 דקות עד שמתגבש בצק חלק ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך שעה.
  3. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  4. מכינים את המילוי: בקערה שמים את התפוחי אדמה, 200 גר’ בלובנד מומסת. ומועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב .

    מוסיפים לקערת המיקסר 200 גר' מחמאה מומסת. צילום: שי אפגין
    מוסיפים לקערת המיקסר 200 גר’ מחמאה מומסת. צילום: שי אפגין

  5. בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מורחים מעט בלובנד מומסת ומניחים את החצילים. מברישים כל חציל גם כן עם מעט בלובנד ומכניסים לתנור עד שהחצילים נהיים זהובים שחומים .

    מברישים כל חציל עם מעט מחמאה. צילום: שי אפגין
    מברישים כל חציל עם מעט מחמאה. צילום: שי אפגין

  6. מרכיבים ואופים: מרדדים כל כדור בצק לגודל של פיתה בעובי של 2 ס”מ .במרכז כל עלה בצק מניחים: כף אריסה, מעל שמים כף גדושה של פירה, פרוסת חציל וחצי ביצה קשה פרוסה.
    מרדדים כל כדור לגודל של פיתה בעובי של 2 ס"מ. צילום: שי אפגין
    מרדדים כל כדור לגודל של פיתה בעובי של 2 ס”מ. צילום: שי אפגין

    בכל פיתה שמים באמצע של הפיתה - כף של ממרח אריסה. צילום: שי אפגין
    בכל פיתה שמים באמצע של הפיתה - כף של ממרח אריסה. צילום: שי אפגין

  7. סוגרים את הפיתה לחצי ומהדקים עם האצבע לאורך כל המילוי ואז עם מזלג לוחצים על הבצק לכיוון מטה ככה שנוצרים לנו קווים של המזלג.
  8. שמים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור לאפייה עד שהבורקס הופך לזהוב - שחום.
    מורחים בביצה. צילום: שי אפגין
    מורחים בביצה. צילום: שי אפגין
    מפזרים שומשום וקדימה לתנור! צילום: שי אפגין
    מפזרים שומשום וקדימה לתנור! צילום: שי אפגין
    בורקס סביח. צילום: שי אפגין
    בורקס סביח. צילום: שי אפגין

    בתיאבון! צילום: שי אפגין
    בתיאבון! צילום: שי אפגין

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 7 מנות
קלוריות 685.4 קק״ל 4797.6 קק״ל
פחמימות 77.7 גרם 544.1 גרם
שומן 32.6 גרם 228.0 גרם
נתרן 1173.0 מ״ג 8211.1 מ״ג
חלבון 19.9 גרם 139.2 גרם
סיבים תזונתיים 5.9 גרם 41.1 גרם
שומן רווי 7.0 גרם 49.0 גרם
כולסטרול 36.2 מ״ג 253.2 מ״ג
סידן 39.0 מ״ג 272.9 מ״ג
ברזל 2.7 מ״ג 19.0 מ״ג
אשלגן 317.6 מ״ג 2223.0 מ״ג
אבץ 1.8 מ״ג 12.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    ליליו

    יצא בורקס מאוד טעים! אני החלפתי את המרגרינה בחמאה

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה. איזה יופי שחזרת לספר לנו.

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה נילי יקרה

    Avatar
    שרית אטלס

    לא האמינו לי שאני הכנתי מרוב שזה טעים!

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף!

    Avatar
    רוית פיטוסי

    הכנתי את זה ויצא מעולה 😋

      Avatar
      Foody Foody

      מחכים לתמונות 🙂

הצג עוד