שניצלונים אפויים בציפוי קינואה
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 238.0 קק״ל 1428.0 קק״לפחמימות 10.6 גרם 63.9 גרםשומן 7.9 גרם 47.1 גרםנתרן 309.7 מ״ג 1858.0 מ״גחלבון 28.3 גרם 169.9 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.4 גרםשומן רווי 1.7 גרם 9.9 גרםכולסטרול 49.2 מ״ג 295.4 מ״גסידן 22.7 מ״ג 135.9 מ״גברזל 1.4 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 78.5 מ״ג 470.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות238
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 238.0 קק״ל 1428.0 קק״לפחמימות 10.6 גרם 63.9 גרםשומן 7.9 גרם 47.1 גרםנתרן 309.7 מ״ג 1858.0 מ״גחלבון 28.3 גרם 169.9 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.4 גרםשומן רווי 1.7 גרם 9.9 גרםכולסטרול 49.2 מ״ג 295.4 מ״גסידן 22.7 מ״ג 135.9 מ״גברזל 1.4 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 78.5 מ״ג 470.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.5 מ״גסגור
כל הילדים אוהבים שניצלים. זו עובדה.
מבחינתי אפשר להכריז על שניצל כמנת הילדים הלאומית.
ואיך לא בעצם? עוף רך מצופה בקראסט שמנוני שמתפצפץ בפה – כל מה שילד יכול לרצות. אז אני לא מנסה להתווכח עם זה, אבל פחות בעניין של שניצלים מטוגנים נוטפי שמן ומצופים בפירורי קמח לבן.
כבר לפני שנים עברתי להכין שניצלים בתנור, וזה סביר לגמרי, אבל קצת יבש, והתוצאה מתקשה להתחרות עם שניצלים קלאסיים.
מאז ניסיתי כל מיני שדרוגים והמצאות, עד שהגעתי לפיצוח – שניצלונים קטנים מצופים בקינואה!
אחרי האפייה, הקינואה הופכת לקראסט כייפי ועסיסי, וגם מגינה על העוף מהתייבשות. על הדרך אנחנו מקבלים גם תוספת של פחמימה מהסוג הטוב, שמכילה גם חלבון מלא איכותי. כל מה שנשאר לעשות הוא להוסיף ירקות בצד, כמו ברוקולי חלוט וסלט ירקות, וקיבלנו ארוחת ילדים בגרסה סופר-דופר בריאה.
כדי ליצור ציפוי יציב ואוורירי אני טובלת קודם את העוף בציפוי של קמח ותבלינים, אח”כ בביצה, ואחריהם בקינואה מבושלת. אם אתם ממש ממהרים, אפשר אפילו לוותר על הקימוח הראשוני, רק תוודאו שהקינואה מתובלת מספיק כדי לא לקבל שניצלונים תפלים.
מתכון לארוחת צהריים טעימה ובריאה – שניצלונים אפויים בציפוי קינואה
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 238 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם חזה עוף שלםלא שניצל
-
1 כוס קינואהלבנה מבושלת ומצוננת
-
1/4 כוס קמח כוסמיןאו קמח חיטה מלאה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אבקת שום
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 ביצה L
-
1 כף מיםלדילול הביצה
-
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים את חזה העוף לנתחים באורך של כ-4 ס”מ, בגודל של שניצלונים.
- מערבבים את הקמח עם התבלינים, וטובלים כל פיסת עוף בתערובת הקמח. אח”כ טובלים בביצה עם המים ובסוף בקינואה המבושלת. לוחצים מעט על השניצלונים לציפוי מלא בקינואה המבושלת.
- מניחים את השניצלונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתיזים מעט שמן זית (לא חובה).
- אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהשניצלונים מתחילים להזהיב.
- מגישים עם קטשופ ביתי וירקות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים את חזה העוף לנתחים באורך של כ-4 ס”מ, בגודל של שניצלונים.
- מערבבים את הקמח עם התבלינים, וטובלים כל פיסת עוף בתערובת הקמח. אח”כ טובלים בביצה עם המים ובסוף בקינואה המבושלת. לוחצים מעט על השניצלונים לציפוי מלא בקינואה המבושלת.
- מניחים את השניצלונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתיזים מעט שמן זית (לא חובה).
- אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהשניצלונים מתחילים להזהיב.
- מגישים עם קטשופ ביתי וירקות.
הכנתם את המתכון?
תגובות (12)
רעיון מבריק!!!!!!
תודה רבה
תכתבו מספר קלוריות שהמנה מכילה.תודה
בסוף כל מתכון יש מחשבון קלוריות ובו כמות הקלוריות של סך המצרכים וכמות הקלוריות למנה אחת (לפי מספר המנות הכתובה במתכון). כמובן שזה משתנה לפי כמות המנות שאתם בוחרים לחלק את התבשיל שמתקבל.
אכין לי ולבעלי בערב