רקע הנמל מעודכן

שניצלונים אפויים בציפוי קינואה

הילה סער משדרגת את השניצל שכולנו מכירים ומכינה שניצלונים אפויים בציפוי קינואה. שניצלונים עם ציפוי אקסטרה פריך ועם מינימום שמן
הילה סער משדרגת את השניצל שכולנו מכירים ומכינה שניצלונים אפויים בציפוי קינואה. שניצלונים עם ציפוי אקסטרה פריך ועם מינימום שמן
  • הילה סער
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    238
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 238.0 קק״ל 1428.0 קק״ל
    פחמימות 10.6 גרם 63.9 גרם
    שומן 7.9 גרם 47.1 גרם
    נתרן 309.7 מ״ג 1858.0 מ״ג
    חלבון 28.3 גרם 169.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.4 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 9.9 גרם
    כולסטרול 49.2 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 22.7 מ״ג 135.9 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 78.5 מ״ג 470.9 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    238
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 238.0 קק״ל 1428.0 קק״ל
    פחמימות 10.6 גרם 63.9 גרם
    שומן 7.9 גרם 47.1 גרם
    נתרן 309.7 מ״ג 1858.0 מ״ג
    חלבון 28.3 גרם 169.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.4 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 9.9 גרם
    כולסטרול 49.2 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 22.7 מ״ג 135.9 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 78.5 מ״ג 470.9 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור

כל הילדים אוהבים שניצלים. זו עובדה. 

מבחינתי אפשר להכריז על שניצל כמנת הילדים הלאומית.

ואיך לא בעצם? עוף רך מצופה בקראסט שמנוני שמתפצפץ בפה – כל מה שילד יכול לרצות. אז אני לא מנסה להתווכח עם זה, אבל פחות בעניין של שניצלים מטוגנים נוטפי שמן ומצופים בפירורי קמח לבן. 

כבר לפני שנים עברתי להכין שניצלים בתנור, וזה סביר לגמרי, אבל קצת יבש, והתוצאה מתקשה להתחרות עם שניצלים קלאסיים. 

מאז ניסיתי כל מיני שדרוגים והמצאות, עד שהגעתי לפיצוח – שניצלונים קטנים מצופים בקינואה!

אחרי האפייה, הקינואה הופכת לקראסט כייפי ועסיסי, וגם מגינה על העוף מהתייבשות. על הדרך אנחנו מקבלים גם תוספת של פחמימה מהסוג הטוב, שמכילה גם חלבון מלא איכותי. כל מה שנשאר לעשות הוא להוסיף ירקות בצד, כמו ברוקולי חלוט וסלט ירקות, וקיבלנו ארוחת ילדים בגרסה סופר-דופר בריאה.

כדי ליצור ציפוי יציב ואוורירי אני טובלת קודם את העוף בציפוי של קמח ותבלינים, אח”כ בביצה, ואחריהם בקינואה מבושלת. אם אתם ממש ממהרים, אפשר אפילו לוותר על הקימוח הראשוני, רק תוודאו שהקינואה מתובלת מספיק כדי לא לקבל שניצלונים תפלים.

מתכון לארוחת צהריים טעימה ובריאה – שניצלונים אפויים בציפוי קינואה

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
הילה סער
X

8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים את חזה העוף לנתחים באורך של כ-4 ס”מ, בגודל של שניצלונים.
  3. מערבבים את הקמח עם התבלינים, וטובלים כל פיסת עוף בתערובת הקמח. אח”כ טובלים בביצה עם המים ובסוף בקינואה המבושלת. לוחצים מעט על השניצלונים לציפוי מלא בקינואה המבושלת.
  4. מניחים את השניצלונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתיזים מעט שמן זית (לא חובה).
  5. אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהשניצלונים מתחילים להזהיב.
  6. מגישים עם קטשופ ביתי וירקות.
יש לנו עוד מתכונים בריאים שילדים אוהבים:
שניצלונים אפויים בציפוי קינואה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה

    Avatar
    רבקה

    תכתבו מספר קלוריות שהמנה מכילה.תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      בסוף כל מתכון יש מחשבון קלוריות ובו כמות הקלוריות של סך המצרכים וכמות הקלוריות למנה אחת (לפי מספר המנות הכתובה במתכון). כמובן שזה משתנה לפי כמות המנות שאתם בוחרים לחלק את התבשיל שמתקבל.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות