שניצלונים אפויים בציפוי קינואה

הילה סער משדרגת את השניצל שכולנו מכירים ומכינה שניצלונים אפויים בציפוי קינואה. שניצלונים עם ציפוי אקסטרה פריך ועם מינימום שמן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

כל הילדים אוהבים שניצלים. זו עובדה.

מבחינתי אפשר להכריז על שניצל כמנת הילדים הלאומית.

ואיך לא בעצם? עוף רך מצופה בקראסט שמנוני שמתפצפץ בפה - כל מה שילד יכול לרצות. אז אני לא מנסה להתווכח עם זה, אבל פחות בעניין של שניצלים מטוגנים נוטפי שמן ומצופים בפירורי קמח לבן.

כבר לפני שנים עברתי להכין שניצלים בתנור, וזה סביר לגמרי, אבל קצת יבש, והתוצאה מתקשה להתחרות עם שניצלים קלאסיים.

מאז ניסיתי כל מיני שדרוגים והמצאות, עד שהגעתי לפיצוח - שניצלונים קטנים מצופים בקינואה!

אחרי האפייה, הקינואה הופכת לקראסט כייפי ועסיסי, וגם מגינה על העוף מהתייבשות. על הדרך אנחנו מקבלים גם תוספת של פחמימה מהסוג הטוב, שמכילה גם חלבון מלא איכותי. כל מה שנשאר לעשות הוא להוסיף ירקות בצד, כמו ברוקולי חלוט וסלט ירקות, וקיבלנו ארוחת ילדים בגרסה סופר-דופר בריאה.

כדי ליצור ציפוי יציב ואוורירי אני טובלת קודם את העוף בציפוי של קמח ותבלינים, אח”כ בביצה, ואחריהם בקינואה מבושלת. אם אתם ממש ממהרים, אפשר אפילו לוותר על הקימוח הראשוני, רק תוודאו שהקינואה מתובלת מספיק כדי לא לקבל שניצלונים תפלים.

מתכון לארוחת צהריים טעימה ובריאה - שניצלונים אפויים בציפוי קינואה

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים את חזה העוף לנתחים באורך של כ-4 ס”מ, בגודל של שניצלונים.
  3. מערבבים את הקמח עם התבלינים, וטובלים כל פיסת עוף בתערובת הקמח. אח”כ טובלים בביצה עם המים ובסוף בקינואה המבושלת. לוחצים מעט על השניצלונים לציפוי מלא בקינואה המבושלת.
  4. מניחים את השניצלונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתיזים מעט שמן זית (לא חובה).
  5. אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהשניצלונים מתחילים להזהיב.
  6. מגישים עם קטשופ ביתי וירקות.

מתכון שניצלונים אפויים וקטשופ ביתי

מתכון קציצות עוף אפויות אהובות על ילדים

מתכון משה בתיבה - חטיף שכולם אוהבים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 225.7 קק״ל 1354.0 קק״ל
פחמימות 6.9 גרם 41.2 גרם
שומן 8.9 גרם 53.5 גרם
נתרן 613.8 מ״ג 3682.9 מ״ג
חלבון 27.2 גרם 163.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.7 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 11.3 גרם
כולסטרול 105.6 מ״ג 633.8 מ״ג
סידן 25.3 מ״ג 152.1 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 9.1 מ״ג
אשלגן 275.9 מ״ג 1655.2 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 8.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody