אורז עם אטריות – תוספת שילדים ממש אוהבים
לאורז עם אטריות יש כל מיני שמות: שערייה, אורז נחשים ואורז "עם כלום". קבלו מתכון קל להכנה של אורז עם אטריות מטוגנות, התוספת שכולם אוהבים ב-10 דקות הכנה
לאורז עם אטריות יש כל מיני שמות: שערייה, אורז נחשים ואורז "עם כלום". קבלו מתכון קל להכנה של אורז עם אטריות מטוגנות, התוספת שכולם אוהבים ב-10 דקות הכנה
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 397.1 קק״ל 3176.8 קק״לפחמימות 50.9 גרם 407.1 גרםשומן 15.8 גרם 126.0 גרםנתרן 493.8 מ״ג 3950.1 מ״גחלבון 6.4 גרם 51.1 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 19.7 גרםשומן רווי 2.2 גרם 17.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.9 מ״ג 71.1 מ״גברזל 0.5 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 46.4 מ״ג 371.5 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות397
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 397.1 קק״ל 3176.8 קק״לפחמימות 50.9 גרם 407.1 גרםשומן 15.8 גרם 126.0 גרםנתרן 493.8 מ״ג 3950.1 מ״גחלבון 6.4 גרם 51.1 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 19.7 גרםשומן רווי 2.2 גרם 17.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.9 מ״ג 71.1 מ״גברזל 0.5 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 46.4 מ״ג 371.5 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
אורז עם אטריות זה אחד הזכרונות הצבאיים הכי חזקים של רבים מאיתנו. אצלנו בבית זו היתה התוספת שכל הילדים אהבו. בצבא צ’ארלי הטבח קרא לאורז עם אטריות “שערייה” מלשון שערות. הסבתא העירקית שלי קראה לאורז עם אטריות “אורז נחשים” ואמא שלי שהתנגדה לרעיון האטריות באורז קראה לזה “אורז עם כלום”, אבל לא פעם תפסנו אותה אוכלת בכף יש מהסיר (כי איך אפשר לא לאהוב אורז כזה).
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 397 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות אטריות דקיקות קצרות
-
4 כוסות אורז בסמטישטוף היטב ויבש
-
1/2 כוס שמן זית
-
9 כוסות מים רותחים
-
3 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית בהרטממש נגיעה
קישוט
-
2 בצלים בינונייםמטוגנים
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים את האטריות עד שמחציתן זהובות ומחציתן ממש שחומות.
- מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.
- מוסיפים את המים החמים ואת המלח, הפלפל, אבקת המרק, הכורכום והבהרט. מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מערבבים, מכסים את הסיר, מורידים לאש קטנה ומבשלים כ-15 דק’ עד שהאורז רך ואין נוזלים.
- מכבים את האש ומשאירים את האורז סגור עוד כ-10 דק’.
- מערבבים ומגישים. מומלץ לקשט עם רצועות בצל מטוגן, זה מוסיף מאוד. בתיאבון!
מתכון: נעמה פלד - מערכת פודי
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים את האטריות עד שמחציתן זהובות ומחציתן ממש שחומות.
- מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.
- מוסיפים את המים החמים ואת המלח, הפלפל, אבקת המרק, הכורכום והבהרט. מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מערבבים, מכסים את הסיר, מורידים לאש קטנה ומבשלים כ-15 דק’ עד שהאורז רך ואין נוזלים.
- מכבים את האש ומשאירים את האורז סגור עוד כ-10 דק’.
- מערבבים ומגישים. מומלץ לקשט עם רצועות בצל מטוגן, זה מוסיף מאוד. בתיאבון!
מתכון: נעמה פלד - מערכת פודי
עוד מתכון מושלם של אורז אחד אחד, כאן:
קטגוריות
- אוכל דרוזי
- אוכל לבנוני
- אוכל מרוקאי
- אוכל סורי
- אוכל ספרדי
- אוכל עיראקי
- אוכל ערבי
- אוכל שילדים אוהבים
- אורז
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחה צמחונית קנור
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת שישי בערב
- מארחים
- מתארחים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים קלים
- תבשילים
- תוספות