אטריות כשרות לפסח עם לימון ושמיר
אין אירוח בחג הפסח שלא מתחיל במרק עוף מנחם. רוצים לשדרג את המתכון שלכם? מכינים אטריות כשרות לפסח מקמח תפוחי אדמה בטעמי לימון ושמיר
אין אירוח בחג הפסח שלא מתחיל במרק עוף מנחם. רוצים לשדרג את המתכון שלכם? מכינים אטריות כשרות לפסח מקמח תפוחי אדמה בטעמי לימון ושמיר
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 139.2 קק״ל 1113.7 קק״לפחמימות 11.9 גרם 95.3 גרםשומן 8.0 גרם 64.2 גרםנתרן 322.3 מ״ג 2578.2 מ״גחלבון 7.5 גרם 59.7 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 14.0 גרםשומן רווי 2.1 גרם 16.4 גרםכולסטרול 185.2 מ״ג 1481.4 מ״גסידן 54.0 מ״ג 432.2 מ״גברזל 2.0 מ״ג 15.7 מ״גאשלגן 261.3 מ״ג 2090.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 9.3 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 5 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות139
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 139.2 קק״ל 1113.7 קק״לפחמימות 11.9 גרם 95.3 גרםשומן 8.0 גרם 64.2 גרםנתרן 322.3 מ״ג 2578.2 מ״גחלבון 7.5 גרם 59.7 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 14.0 גרםשומן רווי 2.1 גרם 16.4 גרםכולסטרול 185.2 מ״ג 1481.4 מ״גסידן 54.0 מ״ג 432.2 מ״גברזל 2.0 מ״ג 15.7 מ״גאשלגן 261.3 מ״ג 2090.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 9.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 139 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אטריות
טיגון
אופן הכנה
- קוצצים דק את השמיר.
- טורפים ביצים, מים, שמן קנולה, גרידת לימון ומיץ לימון בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לבלילה חלקה ואחידה.
- מחממים מחבת נון סטיק על להבה נמוכה-בינונית ומשמנים מעט. יוצקים כ-1/4 כוס בלילה ומטים במהירות את המחבת לכל הצדדים כדי שהבלילה תתפשט באופן אחיד. מטגנים כדקה, עד שהקרפ נאטם למעלה וכבר לא נוזלי, הופכים ומטגנים כדקה נוספת עד שהצד התחתון מזהיב מעט. מוציאים את הקרפ לצלחת.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה. אין צורך לשמן שוב. יש לערבב את הבלילה לפני כל טיגון כי קמח תפוחי האדמה שוקע בתחתית הקערה. מצננים היטב.
- מניחים 3 קרפים אחד על השני, מגלגלים לגליל ופורסים לרצועות בעובי 1/2 ס”מ.
- שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך מרק.
אופן הכנה
- קוצצים דק את השמיר.
- טורפים ביצים, מים, שמן קנולה, גרידת לימון ומיץ לימון בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לבלילה חלקה ואחידה.
- מחממים מחבת נון סטיק על להבה נמוכה-בינונית ומשמנים מעט. יוצקים כ-1/4 כוס בלילה ומטים במהירות את המחבת לכל הצדדים כדי שהבלילה תתפשט באופן אחיד. מטגנים כדקה, עד שהקרפ נאטם למעלה וכבר לא נוזלי, הופכים ומטגנים כדקה נוספת עד שהצד התחתון מזהיב מעט. מוציאים את הקרפ לצלחת.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה. אין צורך לשמן שוב. יש לערבב את הבלילה לפני כל טיגון כי קמח תפוחי האדמה שוקע בתחתית הקערה. מצננים היטב.
- מניחים 3 קרפים אחד על השני, מגלגלים לגליל ופורסים לרצועות בעובי 1/2 ס”מ.
- שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך מרק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן