איך מכינים אורז?
המדריך המלא צעד אחד צעד איך להכין את המאכל הפשוט והבסיסי - האורז. הנה הדרך לאורז מושלם "אחד אחד" שקל להכין בשגרת היומיום וכולם אוהבים לאכול
המדריך המלא צעד אחד צעד איך להכין את המאכל הפשוט והבסיסי - האורז. הנה הדרך לאורז מושלם "אחד אחד" שקל להכין בשגרת היומיום וכולם אוהבים לאכול
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 96.8 קק״ל 968.3 קק״לפחמימות 12.3 גרם 123.3 גרםשומן 3.1 גרם 31.1 גרםנתרן 582.6 מ״ג 5826.1 מ״גחלבון 1.3 גרם 13.0 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 7.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.2 מ״ג 21.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.9 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 5 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות97
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 96.8 קק״ל 968.3 קק״לפחמימות 12.3 גרם 123.3 גרםשומן 3.1 גרם 31.1 גרםנתרן 582.6 מ״ג 5826.1 מ״גחלבון 1.3 גרם 13.0 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 7.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.2 מ״ג 21.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.9 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 97 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
3 כפות שמן זית
-
3 כוסות אורז בסמטי
-
4 1/2 כוסות מיםרותחים
-
3 כפיות שטוחות מלח דק
-
1 1/2 כפיות כורכוםלקבלת אורז צהוב
אופן הכנה
- מכניסים את האורז למסננת ושוטפים היטב עד שהמים שיוצאים מן המסננת שקופים לגמרי.
- מניחים את המסננת בצד לחצי שעה עד שהאורז יבש לגמרי. מומלץ לשים את האורז בשמש, הוא יתייבש במהירות.
- בוחרים סיר עם מכסה שנסגר ביעילות. מחממים את השמן בסיר על גבי להבה בינונית.
- מוסיפים את האורז לסיר יחד עם המלח ומערבבים בעדינות עד שכל הגרגרים מצופים שמן וחלקם מלבינים (בערך חצי מהם). אם רוצים אורז צהוב מוסיפים עכשיו את הכורכום ומערבבים.
- מעבירים את סיר האורז ללהבה קטנה ומוסיפים מים רותחים. מערבבים ומכסים את הסיר באופן הרמטי.
- מנמיכים את האש עד למינימום ומבשלים במכסה סגור במשך 25 דקות. אין לפתוח את הסיר במשך כל זמן הבישול! אחרי 25 דקות מכבים את האש.
- עוטפים את המכסה במגבת מטבח דקה ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות. המגבת תספוג את האדים.
- פותחים את הסיר ומאווררים את האורז בעדינות בעזרת מזלג.כתיבת מתכון - נעמה פלד
אופן הכנה
- מכניסים את האורז למסננת ושוטפים היטב עד שהמים שיוצאים מן המסננת שקופים לגמרי.
- מניחים את המסננת בצד לחצי שעה עד שהאורז יבש לגמרי. מומלץ לשים את האורז בשמש, הוא יתייבש במהירות.
- בוחרים סיר עם מכסה שנסגר ביעילות. מחממים את השמן בסיר על גבי להבה בינונית.
- מוסיפים את האורז לסיר יחד עם המלח ומערבבים בעדינות עד שכל הגרגרים מצופים שמן וחלקם מלבינים (בערך חצי מהם). אם רוצים אורז צהוב מוסיפים עכשיו את הכורכום ומערבבים.
- מעבירים את סיר האורז ללהבה קטנה ומוסיפים מים רותחים. מערבבים ומכסים את הסיר באופן הרמטי.
- מנמיכים את האש עד למינימום ומבשלים במכסה סגור במשך 25 דקות. אין לפתוח את הסיר במשך כל זמן הבישול! אחרי 25 דקות מכבים את האש.
- עוטפים את המכסה במגבת מטבח דקה ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות. המגבת תספוג את האדים.
- פותחים את הסיר ומאווררים את האורז בעדינות בעזרת מזלג.כתיבת מתכון - נעמה פלד
@foody_il הסוד שלנו לאורז אחד אחד! #rice #tipsandtricks #אורז #לומדים_עם_טיקטוק #learnwithtiktok ♬ original sound - Foody פודי
עוד מתכונים שאתם פשוט חייבים להכין:
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (17)
שלחתי את המתכון לבת הקטנה שלי יצא לה נדיר
משמח לקרוא, משה, תודה רבה
יאלה הלכתי להכין 🙂
ספרי לנו איך יצא 🙂
סוף סוף אלמד להכין אורז, בעלי טוען שבגלל שאינני טועמת אורז בכלל , אני לא מצליחה לקלוע בול למרות שאני בשלנית טובה
ברור שאת יכולה! בהצלחה!