איך מכינים גבינת לאבנה ביתית בקלי קלות?
מתכון של עדי חזן לגבינה הכי טעימה במקרר בהכנה ביתית - גבינת לאבנה, 12 שעות ויש לכם גבינה ביתית חמוצה להכנת הסנדביץ המושלם או סתם לניגוב עם הפיתה של אחרי פסח
מתכון של עדי חזן לגבינה הכי טעימה במקרר בהכנה ביתית - גבינת לאבנה, 12 שעות ויש לכם גבינה ביתית חמוצה להכנת הסנדביץ המושלם או סתם לניגוב עם הפיתה של אחרי פסח
- עדי חזן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 840.0 קק״ל 840.0 קק״לפחמימות 66.0 גרם 66.0 גרםשומן 45.0 גרם 45.0 גרםנתרן 10001.6 מ״ג 10001.6 מ״גחלבון 42.0 גרם 42.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 30.0 גרם 30.0 גרםכולסטרול 135.0 מ״ג 135.0 מ״גסידן 1500.0 מ״ג 1500.0 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים2
-
הכנה 5 דק׳כולל 12 שעות
-
קלוריות840
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 840.0 קק״ל 840.0 קק״לפחמימות 66.0 גרם 66.0 גרםשומן 45.0 גרם 45.0 גרםנתרן 10001.6 מ״ג 10001.6 מ״גחלבון 42.0 גרם 42.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 30.0 גרם 30.0 גרםכולסטרול 135.0 מ״ג 135.0 מ״גסידן 1500.0 מ״ג 1500.0 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 2 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 12 שעות | קלוריות 840 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ליטר יוגורט לשתייה6.5% שומן (מגיע במיכל פלסטיק)
-
1 כף מלח דק
אופן הכנה
- מערבבים יחד את היוגורט והמלח ומעבירים לחיתול בד, קשור על הברז מעל הכיור.
- משאירים להגיר נוזלים במשך 12 שעות לפחות.
- ככל שתשאירו יותר, כך הגבינה תתייצב ותתקשה.
- מגישים עם שמן זית, זעתר או סומק.
אופן הכנה
- מערבבים יחד את היוגורט והמלח ומעבירים לחיתול בד, קשור על הברז מעל הכיור.
- משאירים להגיר נוזלים במשך 12 שעות לפחות.
- ככל שתשאירו יותר, כך הגבינה תתייצב ותתקשה.
- מגישים עם שמן זית, זעתר או סומק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (27)
הכנתי לאבנה כבר פעמים רבות ולהלן ניסיוני: תשתמשו ביוגורט 6.5 % בלבד. לאחר מכן אני מערבב במיקסר עם המלח (אני משתמש במלח גס בלבד) עד שמתקבל מרקם חלק. כיון שנוצרת שכבה לא לא אחידה כדאי לתת ערבוב אחרי כמה שעות ולתלות בחיתול מעל קערה שתספוג את המים
תודה רבה על ההמלצות, מיכאל!