אראפס: פיתה ונצואלית מ-4 מרכיבים בלבד ששגעה את שוק הכרמל
לפני כמה חודשים כל הארץ דיברה על ארפאס, אוכל רחוב מונצואלה שהוא כמו פיתה ללא גלוטן מקמח תירס, שמכינים במחבת לוהטת וממלאים במה שרוצים. 4 מרכיבים ואתם מאוהבים
לפני כמה חודשים כל הארץ דיברה על ארפאס, אוכל רחוב מונצואלה שהוא כמו פיתה ללא גלוטן מקמח תירס, שמכינים במחבת לוהטת וממלאים במה שרוצים. 4 מרכיבים ואתם מאוהבים
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 44.2 קק״ל 353.6 קק״לפחמימות 0.0 גרם 0.0 גרםשומן 5.0 גרם 40.0 גרםנתרן 387.6 מ״ג 3100.6 מ״גחלבון 0.0 גרם 0.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 25 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות44
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 44.2 קק״ל 353.6 קק״לפחמימות 0.0 גרם 0.0 גרםשומן 5.0 גרם 40.0 גרםנתרן 387.6 מ״ג 3100.6 מ״גחלבון 0.0 גרם 0.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 44 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2 1/2 כוסות מים פושרים
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפות שמן קנולה
-
3 כוסות קמח תירס אינסטנט300 גרם
צריבה
-
2 כפות שמן קנולהמעט, לפי הצורך
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים רק 2 כוסות מים פושרים עם המלח עד שהמלח נמס.
- מוסיפים לסירוגין, בזרם דק, את השמן וקמח התירס למי המלח ומערבבים בעזרת כף עץ (אפשר גם בידיים, בתחילה בעזרת האצבעות וככל שהמסה גדלה עוברים לערבוב על כל כף היד) עד שנוצר כדור בצק אחיד.
- שימו לב: לעיתים יש להוסיף עוד קצת קמח או מים (מאד תלוי בסוג קמח התירס שברשותכם).
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה (לא במקרר) לרבע שעה.
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (הכי נוח ל-8 כדורים: מחלקים את הבצק לחצי וכל חצי לעוד חצי וכך הלאה). מרדדים מעט כל כדור (עובי של כ-1/2 ס”מ).
- משמנים מעט מחבת פסים (גם רגילה זה בסדר) ומחממים היטב.
- צורבים את כדורי הבצק 4-5 דקות מכל צד (עד שמשחימים ומתנפחים מעט).
- מסירים מהמחבת, מחכים דקה שתיים, ממלאים בהמון דברים טובים ונהנים!
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים רק 2 כוסות מים פושרים עם המלח עד שהמלח נמס.
- מוסיפים לסירוגין, בזרם דק, את השמן וקמח התירס למי המלח ומערבבים בעזרת כף עץ (אפשר גם בידיים, בתחילה בעזרת האצבעות וככל שהמסה גדלה עוברים לערבוב על כל כף היד) עד שנוצר כדור בצק אחיד.
- שימו לב: לעיתים יש להוסיף עוד קצת קמח או מים (מאד תלוי בסוג קמח התירס שברשותכם).
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה (לא במקרר) לרבע שעה.
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (הכי נוח ל-8 כדורים: מחלקים את הבצק לחצי וכל חצי לעוד חצי וכך הלאה). מרדדים מעט כל כדור (עובי של כ-1/2 ס”מ).
- משמנים מעט מחבת פסים (גם רגילה זה בסדר) ומחממים היטב.
- צורבים את כדורי הבצק 4-5 דקות מכל צד (עד שמשחימים ומתנפחים מעט).
- מסירים מהמחבת, מחכים דקה שתיים, ממלאים בהמון דברים טובים ונהנים!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
מתכון ממש ממש לא נכון ולא הגיוני מבחינת הכמויות
היי אלי, למה המתכון לא הגיוני מבחינת הכמויות? שים לב שבתחילה יש להוסיף רק 2 כוסות מים ולא 3 כוסות
כמה מ”ל מים?
2.5 כוסות מים = 600 מ”ל.