אראפס: פיתה ונצואלית מ-4 מרכיבים בלבד ששגעה את שוק הכרמל

לפני כמה חודשים כל הארץ דיברה על ארפאס, אוכל רחוב מונצואלה שהוא כמו פיתה ללא גלוטן מקמח תירס, שמכינים במחבת לוהטת וממלאים במה שרוצים. 4 מרכיבים ואתם מאוהבים
לפני כמה חודשים כל הארץ דיברה על ארפאס, אוכל רחוב מונצואלה שהוא כמו פיתה ללא גלוטן מקמח תירס, שמכינים במחבת לוהטת וממלאים במה שרוצים. 4 מרכיבים ואתם מאוהבים
  • יעל טל
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    44
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 44.2 קק״ל 353.6 קק״ל
    פחמימות 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן 5.0 גרם 40.0 גרם
    נתרן 387.6 מ״ג 3100.6 מ״ג
    חלבון 0.0 גרם 0.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 2.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    44
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 44.2 קק״ל 353.6 קק״ל
    פחמימות 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן 5.0 גרם 40.0 גרם
    נתרן 387.6 מ״ג 3100.6 מ״ג
    חלבון 0.0 גרם 0.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 2.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמניות
יעל טל
X

11 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

צריבה


אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים רק 2 כוסות מים פושרים עם המלח עד שהמלח נמס.
  2. מוסיפים לסירוגין, בזרם דק, את השמן וקמח התירס למי המלח ומערבבים בעזרת כף עץ (אפשר גם בידיים, בתחילה בעזרת האצבעות וככל שהמסה גדלה עוברים לערבוב על כל כף היד) עד שנוצר כדור בצק אחיד.
  3. שימו לב: לעיתים יש להוסיף עוד קצת קמח או מים (מאד תלוי בסוג קמח התירס שברשותכם).
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה (לא במקרר) לרבע שעה.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (הכי נוח ל-8 כדורים: מחלקים את הבצק לחצי וכל חצי לעוד חצי וכך הלאה). מרדדים מעט כל כדור (עובי של כ-1/2 ס”מ).
  6. משמנים מעט מחבת פסים (גם רגילה זה בסדר) ומחממים היטב.
  7. צורבים את כדורי הבצק 4-5 דקות מכל צד (עד שמשחימים ומתנפחים מעט).

    צורבים את כדורי הבצק כמה דקות מכל צד עד שהם משחימים ומתנפחים
    צורבים את כדורי הבצק כמה דקות מכל צד עד שהם משחימים ומתנפחים

  8. מסירים מהמחבת, מחכים דקה שתיים, ממלאים בהמון דברים טובים ונהנים!
    ממלאים את האראפס בכל טוב ונהנים
    אפשר למלא את הארפאס בגבינה

     

    אפשר למלא את האראפס גם בבשר
    אפשר למלא את האראפס גם בבשר


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אראפס: פיתה ונצואלית מ-4 מרכיבים בלבד ששגעה את שוק הכרמל

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    אלי

    מתכון ממש ממש לא נכון ולא הגיוני מבחינת הכמויות

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אלי, למה המתכון לא הגיוני מבחינת הכמויות? שים לב שבתחילה יש להוסיף רק 2 כוסות מים ולא 3 כוסות

      Avatar
      מערכת Foody

      2.5 כוסות מים = 600 מ”ל.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות