רקע הנמל מעודכן

מלך שולחן השבת – בורקס בשר פיקנטי של משה שגב

כולם כבר מכירים מילוי של תפוחי אדמה, גבינה או תרד - משה שגב עם מתכון מקורי של בורקס בשר מעט פיקנטי. מכינים מבצק עלים מוכן בזריזות ובקלות
כולם כבר מכירים מילוי של תפוחי אדמה, גבינה או תרד - משה שגב עם מתכון מקורי של בורקס בשר מעט פיקנטי. מכינים מבצק עלים מוכן בזריזות ובקלות
  • משה שגב
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1562
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1561.6 קק״ל 6246.6 קק״ל
    פחמימות 176.9 גרם 707.5 גרם
    שומן 85.1 גרם 340.4 גרם
    נתרן 1073.2 מ״ג 4292.8 מ״ג
    חלבון 74.4 גרם 297.7 גרם
    סיבים תזונתיים 13.5 גרם 53.9 גרם
    שומן רווי 17.5 גרם 70.1 גרם
    כולסטרול 214.9 מ״ג 859.4 מ״ג
    סידן 113.5 מ״ג 454.0 מ״ג
    ברזל 23.2 מ״ג 92.9 מ״ג
    אשלגן 938.5 מ״ג 3754.1 מ״ג
    אבץ 17.9 מ״ג 71.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1562
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1561.6 קק״ל 6246.6 קק״ל
    פחמימות 176.9 גרם 707.5 גרם
    שומן 85.1 גרם 340.4 גרם
    נתרן 1073.2 מ״ג 4292.8 מ״ג
    חלבון 74.4 גרם 297.7 גרם
    סיבים תזונתיים 13.5 גרם 53.9 גרם
    שומן רווי 17.5 גרם 70.1 גרם
    כולסטרול 214.9 מ״ג 859.4 מ״ג
    סידן 113.5 מ״ג 454.0 מ״ג
    ברזל 23.2 מ״ג 92.9 מ״ג
    אשלגן 938.5 מ״ג 3754.1 מ״ג
    אבץ 17.9 מ״ג 71.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
משה שגב
X

10 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית

לאפייה:


אופן הכנה

  1. מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן.
  2. מכינים את המילוי: שורפים את הפלפל החריף על אש גלויה עד שהוא משחיר. קוצצים ושומרים בצד.
  3. קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. קולפים ומגרדים את תפוחי האדמה על פומפייה. קוצצים דק את הכוסברה.
  4. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ותפוח האדמה המגורד ומזהיבים.
  5. מוסיפים את שני סוגי הבשר ומתחילים לפורר אותם בעזרת כף עץ.
  6. מוסיפים את הפלפל החריף לפי רמת החריפות הרצויה, את השום, הכמון והאריסה ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית עד נמוכה עד שמתקבלת תערובת אחידה וטעימה עם מעט מאוד נוזלים.
  7. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את עלי הכוסברה ומערבבים. מקררים על מנת שהמלית לא תהיה חמה בעת המילוי.
  8. מכינים את הבורקס: פותחים את הבצק על משטח עבודה מקומח. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ ומניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית.
  9. בקערית קטנה טורפים את הביתה ומורחים מסביב למלית על דפנות הבצק ומקפלים לשתיים. בעזרת לחיצת מזלג מהדקים את דפנות הבצק.
  10. מחממים את התנור ל-190 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  11. מעבירים את הבורקס לתבנית ומורחים עם המברשת בביצה. מפזרים את השומשום ואופים כ-20-30 דקות עד שהבורקס תופח ומקבל גוון חום.
  12. מצננים כ-10 דקות ומגישים על גבי נייר אפייה מקומט עם טחינה גולמית ומלפפון חמוץ.

הערות

  • אם מעדיפים בורקס לא פיקנטי, מוותרים על הפלפל החריף במילוי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מלך שולחן השבת – בורקס בשר פיקנטי של משה שגב

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    דני אביהו

    רציתי לדרג ביותר ונלחץ לי על 3

      Avatar
      מערכת Foody

      הכל בסדר דני, תודה רבה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות