רקע הנמל מעודכן

בורקס מים אלוהי: סו בורק טורקי עם גבינות ותרד

בורקס מים טורקי אלוהי שכל ביס ממנו הוא חלום! סו בורק במילוי גבינות ותרד שיוצא עם ריח משגע מהתנור - קריספי מבחוץ ורך כמו ענן מבפנים
בורקס מים טורקי אלוהי שכל ביס ממנו הוא חלום! סו בורק במילוי גבינות ותרד שיוצא עם ריח משגע מהתנור - קריספי מבחוץ ורך כמו ענן מבפנים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
17 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    5254
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5254.2 קק״ל 5254.2 קק״ל
    פחמימות 240.7 גרם 240.7 גרם
    שומן 425.9 גרם 425.9 גרם
    נתרן 3809.5 מ״ג 3809.5 מ״ג
    חלבון 103.0 גרם 103.0 גרם
    סיבים תזונתיים 14.9 גרם 14.9 גרם
    שומן רווי 118.3 גרם 118.3 גרם
    כולסטרול 1265.6 מ״ג 1265.6 מ״ג
    סידן 1237.2 מ״ג 1237.2 מ״ג
    ברזל 15.5 מ״ג 15.5 מ״ג
    אשלגן 2470.3 מ״ג 2470.3 מ״ג
    אבץ 2102.5 מ״ג 2102.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    5254
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5254.2 קק״ל 5254.2 קק״ל
    פחמימות 240.7 גרם 240.7 גרם
    שומן 425.9 גרם 425.9 גרם
    נתרן 3809.5 מ״ג 3809.5 מ״ג
    חלבון 103.0 גרם 103.0 גרם
    סיבים תזונתיים 14.9 גרם 14.9 גרם
    שומן רווי 118.3 גרם 118.3 גרם
    כולסטרול 1265.6 מ״ג 1265.6 מ״ג
    סידן 1237.2 מ״ג 1237.2 מ״ג
    ברזל 15.5 מ״ג 15.5 מ״ג
    אשלגן 2470.3 מ״ג 2470.3 מ״ג
    אבץ 2102.5 מ״ג 2102.5 מ״ג
    סגור

מאפה פריך מבחוץ ומתפצפץ מבפנים. הכינו אותו לארוחת בוקר מפוארת בסגנון טורקי!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
מערכת Foody
X

17 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


מלית

שימון


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה טורפים את חומרי המלית, מלבד הגבינה הבולגרית והתרד.
  3. משמנים את התבנית ומסדרים בה שני עלי פילו, כך שהם מכסים את תחתיתה, ושוליהם גולשים בנדיבות החוצה.
  4. בוחרים שני עלי פילו יפים ושלמים ושומרים בצד מכוסים במגבת, הם יהיו לכיסוי המאפה.
  5. חוצים ל-2 את כל עלי הפילו הנותרים, כך שמתקבלות שתי ערמות.
  6. שמים ערמה אחת בצד ומכסים אותה במגבת.
  7. מהערמה השנייה - לוקחים עלה אחד, טובלים אותו בבלילה, מקמטים אותו בעדינות עמו נייר שרוצים לזרוק לפח, ומניחים בתבנית.
  8. מכינים כך את כל חצאי העלים ומניחים אותם זה לצד זה, כך שמתקבלת שכבת עלים מרושלת המכסה את כל התחתית.
  9. מפזרים מעל העלים שבתבנית בצורה אחידה, את התרד והגבינות.
  10. לוקחים את ערמת עלי הפילו שהנחנו בצד, ומכינים שכבה נוספת של עלי פילו מקומטים. טובלים את העלים בבלילה ומניחים בתבנית בצורה מקומטת אחד ליד השני, כך שמתקבלת שכבה עליונה מרושלת.
  11. סוגרים ומקפלים מעל את שולי עלי הפילו שהנחנו בבסיס התבנית וגלשו לשולים.
  12. יוצקים עליהם את מה שנשאר מתערובת הביצים.
  13. מורחים במעט שמן או חמאה את שני העלים היפים שהנחנו בצד ומכסים את כל המאפה.
  14. מועכים טיפונת ביד, רק כדי לוודא שגם השכבה העליונה ספוגה בבלילה.
  15. אופים במשך 40-50 דקות או עד שהמאפה מוכן וזהוב, ממתינים 10 דקות פורסים ומגישים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בורקס מים אלוהי: סו בורק טורקי עם גבינות ותרד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (25)

Avatar

    Avatar
    Zeev Ben Nahum

    ישנה סתירה בין התמונות לטקסט. בתמונה מוצגת יציקת תערובת הביצים והשמנת על הגבינה והתרד, ואילו בטקסט אין כל שלב כזה. מה הנכון?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי זאב, יש לפעול לפי אופן ההכנה

      Avatar
      נורית יצחק

      האם אפשר להכין יום יומים קודם להקפיא ליפני האפיה וביום האירוח לאפות?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן

    Avatar
    דינה קראוז

    אין כאן יותר מדי נוזלים?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות