בורקס תפוחי אדמה ללא גלוטן במיוחד לפסח, אבל לא רק!
מי לא אוהב בורקס תפוח אדמה? במקום לאפות בורקס עם בצק עלים וקלוריות מיותרות, קבלו מתכון של בורקס תפוחי אדמה ללא גלוטן שמכינים עם טריק מיוחד
מי לא אוהב בורקס תפוח אדמה? במקום לאפות בורקס עם בצק עלים וקלוריות מיותרות, קבלו מתכון של בורקס תפוחי אדמה ללא גלוטן שמכינים עם טריק מיוחד
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 88.1 קק״ל 2201.3 קק״לפחמימות 9.1 גרם 227.3 גרםשומן 3.8 גרם 94.7 גרםנתרן 150.7 מ״ג 3766.5 מ״גחלבון 0.9 גרם 21.8 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 4.5 גרםשומן רווי 0.4 גרם 9.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.7 מ״ג 42.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 11.7 מ״ג 292.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות88
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 88.1 קק״ל 2201.3 קק״לפחמימות 9.1 גרם 227.3 גרםשומן 3.8 גרם 94.7 גרםנתרן 150.7 מ״ג 3766.5 מ״גחלבון 0.9 גרם 21.8 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 4.5 גרםשומן רווי 0.4 גרם 9.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.7 מ״ג 42.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 11.7 מ״ג 292.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 88 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
4 תפוחי אדמה בינונייםמבושלים עם קליפתם
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקלוף, חתוך לקוביות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קולפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה.
- מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הבצל לתפוחי האדמה, מתבלים ומערבבים היטב. משאירים בצד.
- ממלאים קערה רחבה בקוטר גדול מזה של דפי האורז במים חמימים וטובלים דף אורז לשנייה אחת בלבד. הוא עדיין אמור להישאר קצת נוקשה, כי הוא מתרכך בזמן קיפול הבורקסים.
- מעבירים את דף האורז לקרש חיתוך ומניחים כף מהמלית בצד התחתון של הדף.
- מקפלים את שולי הדף על המילוי בצורת מעטפה ומגלגלים למלבן בורקס. ממשיכים עם יתר דפי האורז.
- מניחים את הבורקסים על התבנית עם התפר כלפי מטה, מברישים קלות בשמן ומפזרים שומשום.
- אופים במשך כשעה, עד שהבורקסים משחימים ונהיים פריכים מכל הצדדים.
- מגישים מיד עם סלט ירוק בצד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קולפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה.
- מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הבצל לתפוחי האדמה, מתבלים ומערבבים היטב. משאירים בצד.
- ממלאים קערה רחבה בקוטר גדול מזה של דפי האורז במים חמימים וטובלים דף אורז לשנייה אחת בלבד. הוא עדיין אמור להישאר קצת נוקשה, כי הוא מתרכך בזמן קיפול הבורקסים.
- מעבירים את דף האורז לקרש חיתוך ומניחים כף מהמלית בצד התחתון של הדף.
- מקפלים את שולי הדף על המילוי בצורת מעטפה ומגלגלים למלבן בורקס. ממשיכים עם יתר דפי האורז.
- מניחים את הבורקסים על התבנית עם התפר כלפי מטה, מברישים קלות בשמן ומפזרים שומשום.
- אופים במשך כשעה, עד שהבורקסים משחימים ונהיים פריכים מכל הצדדים.
- מגישים מיד עם סלט ירוק בצד.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
היכן ניתן להשיג דפי אורז?
במחלקות האסיאתיות בכל סופרמרקט או בחנויות המתמחות במוצרי המזרח הרחוק