-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 867.3 קק״ל 10408.2 קק״לפחמימות 70.5 גרם 845.8 גרםשומן 50.1 גרם 601.4 גרםנתרן 923.8 מ״ג 11085.8 מ״גחלבון 31.4 גרם 377.4 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 47.9 גרםשומן רווי 15.7 גרם 188.5 גרםכולסטרול 87.5 מ״ג 1050.0 מ״גסידן 49.9 מ״ג 598.3 מ״גברזל 4.5 מ״ג 53.6 מ״גאשלגן 471.4 מ״ג 5657.2 מ״גאבץ 6.0 מ״ג 72.3 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה שעהכולל 4 שעות
-
קלוריות867
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 867.3 קק״ל 10408.2 קק״לפחמימות 70.5 גרם 845.8 גרםשומן 50.1 גרם 601.4 גרםנתרן 923.8 מ״ג 11085.8 מ״גחלבון 31.4 גרם 377.4 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 47.9 גרםשומן רווי 15.7 גרם 188.5 גרםכולסטרול 87.5 מ״ג 1050.0 מ״גסידן 49.9 מ״ג 598.3 מ״גברזל 4.5 מ״ג 53.6 מ״גאשלגן 471.4 מ״ג 5657.2 מ״גאבץ 6.0 מ״ג 72.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 867 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בשר
-
1 1/2 ק"ג צלעות בקרבשר מספר 2, חתוך לקוביות
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כוס מיםאו עד לכיסוי הבשר
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
600מ"ל או 2 1/2 כוסות מים פושרים
-
5גרם או 1 כפית אבקת אפייה
-
25גרם או 2 כפות שמרים יבשים
-
18גרם או 1 כף מלח דק
-
3 כפות דבש
-
5 כפות שמן זית
מטבל
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
1 כפית דבש
-
1 כפית זעתר
-
1 כף שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: במחבת כבדה יוצקים את שמן הזית, מניחים את הבשר וצורבים היטב במשך רבע שעה עד להשחמה.
- מוסיפים מים עד לכיסוי, מנמיכים לאש בינונית, ונותנים למים להתאדות. ממשיכים לערבב כל הזמן - צריך שהבשר ימשיך להיצרב בשומן של עצמו וישחים טוב טוב במשך שעה וחצי, עד שהבשר כבר רך.
- מעבירים את הבשר לקרש חיתוך וקוצצים ידני (אפשר במעבד מזון בפולסים), מוסיפים את המלח והפלפל השחור.
- מכינים את בצק הבייגלה: שמים במיקסר עם וו לישה את הקמח, אבקת האפייה, השמרים היבשים, המלח, הדבש ומחצית מכמות המים (300 מ”ל). מפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים את שמן הזית ויתר המים בהדרגתיות ולשים במשך רבע שעה עד שהבצק רך, גמיש ולא דביק.
- מניחים את הבצק בקערה עם מעט שמן זית ומכסים למשך שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לעיגולים במשקל 100 גרם, מכדררים, מניחים על מגש ומכסים למשך 10 דקות.
- בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון.
- מרדדים כל כדור בצק עם מערוך לאורך וממלאים את הדפנות בבשר. מקפלים, מגלגלים לרצועה ארוכה ויוצרים צורה של בייגלה, את הקצוות צובטים על מנת שלא ייפתח באפייה.
- מניחים בייגלה ירושלמי על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעט שמן זית, שמים 4 יחידות בכל מגש.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה את המים החמים והדבש, מערבבים ומורחים על הבייגלה. בעזרת אריזת השומשום של הנמל מפזרים מעל הבייגלה בצורה אחידה.
- מכניסים את הבייגלה לתנור שחומם מראש ל-5 דקות אפייה, לאחר 5 דקות מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
- מכינים את המטבל: מערבבים בקערית את הטחינה עם הדבש, הזעתר ושמן הזית.
- מגישים את הבייגלה חם עם המטבל. בתיאבון!
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: במחבת כבדה יוצקים את שמן הזית, מניחים את הבשר וצורבים היטב במשך רבע שעה עד להשחמה.
- מוסיפים מים עד לכיסוי, מנמיכים לאש בינונית, ונותנים למים להתאדות. ממשיכים לערבב כל הזמן - צריך שהבשר ימשיך להיצרב בשומן של עצמו וישחים טוב טוב במשך שעה וחצי, עד שהבשר כבר רך.
- מעבירים את הבשר לקרש חיתוך וקוצצים ידני (אפשר במעבד מזון בפולסים), מוסיפים את המלח והפלפל השחור.
- מכינים את בצק הבייגלה: שמים במיקסר עם וו לישה את הקמח, אבקת האפייה, השמרים היבשים, המלח, הדבש ומחצית מכמות המים (300 מ”ל). מפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים את שמן הזית ויתר המים בהדרגתיות ולשים במשך רבע שעה עד שהבצק רך, גמיש ולא דביק.
- מניחים את הבצק בקערה עם מעט שמן זית ומכסים למשך שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לעיגולים במשקל 100 גרם, מכדררים, מניחים על מגש ומכסים למשך 10 דקות.
- בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון.
- מרדדים כל כדור בצק עם מערוך לאורך וממלאים את הדפנות בבשר. מקפלים, מגלגלים לרצועה ארוכה ויוצרים צורה של בייגלה, את הקצוות צובטים על מנת שלא ייפתח באפייה.
- מניחים בייגלה ירושלמי על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעט שמן זית, שמים 4 יחידות בכל מגש.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה את המים החמים והדבש, מערבבים ומורחים על הבייגלה. בעזרת אריזת השומשום של הנמל מפזרים מעל הבייגלה בצורה אחידה.
- מכניסים את הבייגלה לתנור שחומם מראש ל-5 דקות אפייה, לאחר 5 דקות מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
- מכינים את המטבל: מערבבים בקערית את הטחינה עם הדבש, הזעתר ושמן הזית.
- מגישים את הבייגלה חם עם המטבל. בתיאבון!
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן