בסגנון כפרי: גלאט תפוחי אדמה וגבינות
רוצים להרשים את האורחים? גלאט תפוחי אדמה וגבינות יעשה את זה בשבילכם. מאפה טארט פתוח למחצה, בסגנון כפרי פרי-סטייל, במילוי גבינות ומניפת תפוחי אדמה מהממת
רוצים להרשים את האורחים? גלאט תפוחי אדמה וגבינות יעשה את זה בשבילכם. מאפה טארט פתוח למחצה, בסגנון כפרי פרי-סטייל, במילוי גבינות ומניפת תפוחי אדמה מהממת
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 81.7 קק״ל 1307.4 קק״לפחמימות 1.5 גרם 23.5 גרםשומן 8.2 גרם 130.7 גרםנתרן 281.0 מ״ג 4496.0 מ״גחלבון 1.6 גרם 26.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.4 גרםשומן רווי 4.5 גרם 72.2 גרםכולסטרול 36.5 מ״ג 583.9 מ״גסידן 32.5 מ״ג 519.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 16.2 מ״ג 258.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.7 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות82
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 81.7 קק״ל 1307.4 קק״לפחמימות 1.5 גרם 23.5 גרםשומן 8.2 גרם 130.7 גרםנתרן 281.0 מ״ג 4496.0 מ״גחלבון 1.6 גרם 26.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.4 גרםשומן רווי 4.5 גרם 72.2 גרםכולסטרול 36.5 מ״ג 583.9 מ״גסידן 32.5 מ״ג 519.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 16.2 מ״ג 258.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 82 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 1/2 כוסות קמח 00
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
120 גרם חמאהקרה וחתוכה לקוביות
-
1 כף מים קרים
מלית
-
3 תפוחי אדמה לאפייה ובישול בינונייםלא קלופים
-
1 כף שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1אריזה או 180 גרם גבינת עיזיםמגורדת גס או מעוכה
-
50 גרם גבינת פרמזןמגורדת
הברשה
-
1 ביצה Lטרופה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת מעבד מזון את הקמח, המלח, אבקת האפייה והחמאה ומערבבים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את המים וממשיכים לערבב בפולסים קצרים עד לקבלת גושי בצק גדולים. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים.
- מקבצים את פירורי הבצק לדיסקית ומעבירים לקירור קצר.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות.
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת, יוצקים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ואופים במשך 15 דקות (לא חייבים לאפות עד הסוף). מצננים.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על גבי נייר אפייה לעיגול בקוטר של כ-30 ס”מ ועובי כ-3 מ”מ. מעבירים יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור.
- מפזרים במרכז הבצק את שני סוגי הגבינה ומסדרים מעל במניפה את פרוסות תפוחי האדמה. משאירים שוליים נקיים של כ-5 ס”מ.
- מקפלים את השוליים הנקיים מעל תפוחי האדמה ומהדקים.
- מברישים את השוליים בביצה ואופים את הגאלט בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות, או עד שהוא מזהיב.
- מזלפים מעל מעט דבש ומפזרים טבעות בצל ירוק ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת מעבד מזון את הקמח, המלח, אבקת האפייה והחמאה ומערבבים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את המים וממשיכים לערבב בפולסים קצרים עד לקבלת גושי בצק גדולים. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים.
- מקבצים את פירורי הבצק לדיסקית ומעבירים לקירור קצר.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות.
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת, יוצקים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ואופים במשך 15 דקות (לא חייבים לאפות עד הסוף). מצננים.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על גבי נייר אפייה לעיגול בקוטר של כ-30 ס”מ ועובי כ-3 מ”מ. מעבירים יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור.
- מפזרים במרכז הבצק את שני סוגי הגבינה ומסדרים מעל במניפה את פרוסות תפוחי האדמה. משאירים שוליים נקיים של כ-5 ס”מ.
- מקפלים את השוליים הנקיים מעל תפוחי האדמה ומהדקים.
- מברישים את השוליים בביצה ואופים את הגאלט בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות, או עד שהוא מזהיב.
- מזלפים מעל מעט דבש ומפזרים טבעות בצל ירוק ומגישים.
בשיתוף עם בוש
עוד מתכונים מעולים לבראנץ'
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
איזה גבינות ניתן לשים במקום גבינת עזים?
גבינות של בקר, בולגרית או פטה
איזה קמח ?
קמח 00, יש אותו במדפי הקמחים ברשתות השיווק הנבחרות