גביניות: מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה
גביניות של החיים! מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה וצימוקים עם אבקת סוכר מעל. מתכון קל להכנה של מאפים אישיים שהכי כיף לפתוח איתם את הבוקר
גביניות של החיים! מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה וצימוקים עם אבקת סוכר מעל. מתכון קל להכנה של מאפים אישיים שהכי כיף לפתוח איתם את הבוקר
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 170.6 קק״ל 3412.7 קק״לפחמימות 20.2 גרם 404.4 גרםשומן 8.8 גרם 176.8 גרםנתרן 126.2 מ״ג 2524.4 מ״גחלבון 4.0 גרם 79.2 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 13.7 גרםשומן רווי 3.5 גרם 69.3 גרםכולסטרול 57.7 מ״ג 1154.0 מ״גסידן 16.3 מ״ג 325.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 198.2 מ״ג 3964.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 8.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות171
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 170.6 קק״ל 3412.7 קק״לפחמימות 20.2 גרם 404.4 גרםשומן 8.8 גרם 176.8 גרםנתרן 126.2 מ״ג 2524.4 מ״גחלבון 4.0 גרם 79.2 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 13.7 גרםשומן רווי 3.5 גרם 69.3 גרםכולסטרול 57.7 מ״ג 1154.0 מ״גסידן 16.3 מ״ג 325.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 198.2 מ״ג 3964.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 8.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 171 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 כף שמרים יבשים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
300 גרם קמח לבן
-
1 כף חומץ 5%
-
100 גרם חמאה
-
2/3 גביע שמנת חמוצה 15%
-
1 ביצה L
מלית גבינה
-
300 גרם גבינה כחושה “טוב טעם”
-
50 גרם צימוקים בהירים
-
1 ביצה L
-
1 כפית קליפת לימון
-
2 כפיות תמצית וניל
-
1/2 כוס סוכר לבן
ציפוי
-
1 ביצה Lטרופה עם 2 כפות חלב
קישוט
-
1 כף אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק. לשים עם וו הלישה במשך כ-10 דקות במהירות 1, עד שמתקבל בצק גמיש, רך וחלק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.
- משמנים את הבצק קלות, מוציאים את וו הלישה, מכסים במכסה הפלסטיק ומכוונים את הטיימר למשך שעה, על חום בדרגה 2 לתפיחה.
- לאחר שהבצק מכפיל את נפחו, לשים שוב כדקה ומניחים לתפיחה שנייה באותו האופן.
- מכינים את המלית גבינה: בקערה בינונית מערבבים היטב את כל חומרי מלית הגבינה. אם רוצים מוסיפים עוד ¼ כוס סוכר.
- מרדדים את הבצק וחותכים ל-20 ריבועים. שמים במרכז ריבוע הבצק כף מהמלית וסוגרים על ידי משיכה של ארבע נקודות, כך שנוצרת צורה של מעטפה. מהדקים היטב את נקודת המפגש, כדי שהבצק לא יפתח.
- מניחים את מעטפות הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, במרחק של 3 ס”מ זו מזו.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- בינתיים מברישים בעדינות את מעטפות הבצק בביצה טרופה עם חלב.
- אופים את הגביניות בתנור במשך כ-20 דקות, עד שהן משחימות.
- בוזקים מעל הגביניות אבקת סוכר (אפשר גם אבקת סוכר עם קינמון).
- אוכלים מיד ומשתדלים לא לקבל כוויה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק. לשים עם וו הלישה במשך כ-10 דקות במהירות 1, עד שמתקבל בצק גמיש, רך וחלק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.
- משמנים את הבצק קלות, מוציאים את וו הלישה, מכסים במכסה הפלסטיק ומכוונים את הטיימר למשך שעה, על חום בדרגה 2 לתפיחה.
- לאחר שהבצק מכפיל את נפחו, לשים שוב כדקה ומניחים לתפיחה שנייה באותו האופן.
- מכינים את המלית גבינה: בקערה בינונית מערבבים היטב את כל חומרי מלית הגבינה. אם רוצים מוסיפים עוד ¼ כוס סוכר.
- מרדדים את הבצק וחותכים ל-20 ריבועים. שמים במרכז ריבוע הבצק כף מהמלית וסוגרים על ידי משיכה של ארבע נקודות, כך שנוצרת צורה של מעטפה. מהדקים היטב את נקודת המפגש, כדי שהבצק לא יפתח.
- מניחים את מעטפות הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, במרחק של 3 ס”מ זו מזו.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- בינתיים מברישים בעדינות את מעטפות הבצק בביצה טרופה עם חלב.
- אופים את הגביניות בתנור במשך כ-20 דקות, עד שהן משחימות.
- בוזקים מעל הגביניות אבקת סוכר (אפשר גם אבקת סוכר עם קינמון).
- אוכלים מיד ומשתדלים לא לקבל כוויה.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (26)
נראה מזמין וטעים. מדוע אתם לא מציינים לאיזו כמות מתייחסות מספר הקלוריות?
היי הילה, הקלוריות מתייחסות ליחידה אחת (המתכון מתאים ל20 יחידות, כפי שאפשר לראות מעל רשימת המצרכים)
נראה טוב
תודה שפרה!
כמה זמן צריכה להיות ההתפחה השנייה?
כ-15-20 דקות.