גולדן מילק – המשקה החורפי שכולם מדברים עליו!
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 182.1 קק״ל 546.2 קק״לפחמימות 14.7 גרם 44.1 גרםשומן 10.8 גרם 32.3 גרםנתרן 144.6 מ״ג 433.7 מ״גחלבון 11.0 גרם 33.1 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 2.0 גרםשומן רווי 6.2 גרם 18.7 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 32.4 מ״גסידן 281.4 מ״ג 844.3 מ״גברזל 0.9 מ״ג 2.8 מ״גאשלגן 282.8 מ״ג 848.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 5 דק׳כולל 5 דק׳
-
קלוריות182
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 182.1 קק״ל 546.2 קק״לפחמימות 14.7 גרם 44.1 גרםשומן 10.8 גרם 32.3 גרםנתרן 144.6 מ״ג 433.7 מ״גחלבון 11.0 גרם 33.1 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 2.0 גרםשומן רווי 6.2 גרם 18.7 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 32.4 מ״גסידן 281.4 מ״ג 844.3 מ״גברזל 0.9 מ״ג 2.8 מ״גאשלגן 282.8 מ״ג 848.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 1.9 מ״גסגור
מה אתם אומרים על הבקרים והלילות הקרים שיש לאחרונה?
אני ממש לא מחבבת את הקור וכל הזמן מחפשת דרכים להתחמם מבפנים ומבחוץ.
כשהטמפרטורות צונחות, אנחנו צריכים להתאים את התזונה שלנו למזג האוויר. ובתמורה – התזונה תגמול לנו ותשמור אותנו בריאים וחזקים. לכן, עכשיו פחות מומלץ לצרוך אוכל קר או קפוא כמו גלידות ושייקים שמקררים אותנו ומחלישים את המערכת החיסונית.
הגוף שלנו צריך ורוצה בחורף מזון שיחמם אותו פיזית ואנרגטית, כמו מרקים, תבשילים ותבלינים מחממים.
אחת הדרכים שלי להתחמם היא לשתות משקאות חורפיים, מנחמים ומחממים. כמו המשקה המהמם הזה – גולדן מילק.
הגולדן מילק הוא בעצם חלב בתוספת תבלינים ארומטיים, שנותנים לו את הטעם ואת הצבע הזהוב המהמם שלו. הגולדן מילק מגיע מהתזונה האירוודית (ההודית) ונחשב כמחזק את המערכת החיסונית, אנטי דלקתי ועשיר בנוגדי חמצון.
אני מכינה אותו בגרסה טבעונית עם חלב קוקוס וחלב סויה. אפשר להשתמש רק באחד מהם, או להחליף בכל חלב או משקה צמחי אחר שאתם אוהבים. מבשלים את החלב עם התבלינים במשך כמה דקות, ומתהפנטים מהצבע שהולך ומתחזק, עד שהופך לזהב בוהק.
התוצאה היא קרמית, מתובלת ומעט עוקצנית. יכול להיות שתצטרכו להתרגל לטעם, אבל אחרי שתתרגלו – תתמכרו!
זה המשקה המושלם לשתות בערב עם הילדים, מכורבלים ביחד מתחת לשמיכה. גם זמן איכות כייפי וגם שדרוג הבריאות שלכם.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 5 דק׳ | קלוריות 182 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 כוסות חלב 3%או קרם קוקוס (אפשר גם חלב קוקוס)
-
1 1/2 כוסות חלב סויהאו חלב שקדים (או כל חלב צמחי אחר שאוהבים)
-
1 1/2 כפיות כורכום
-
1/4 כפית ג’ינג’ר טחוןג'ינג'ר יבש
-
1/4 כפית קינמון טחוןאו מקל קינמון אחד
-
1 כף שמן קוקוס
-
1 קורט פלפל לבן טחוןאו פלפל שחור - בעדינות בעדינות!
-
1 כף סירופ מייפלאפשר להוסיף יותר - תלוי כמה מתוק אוהבים
אופן הכנה
- מחממים את כל המרכיבים בסיר קטן וטורפים בעזרת מטרפה לאיחוד.
- מבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות - לא מביאים לרתיחה, רק מחממים.
- מורידים מהאש, מוציאים את מקל הקינמון ומוזגים לכוסות.
- רצוי לשתות מיד, אבל אפשר לשמור במקרר יומיים-שלושה ולחמם מחדש.
אופן הכנה
- מחממים את כל המרכיבים בסיר קטן וטורפים בעזרת מטרפה לאיחוד.
- מבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות - לא מביאים לרתיחה, רק מחממים.
- מורידים מהאש, מוציאים את מקל הקינמון ומוזגים לכוסות.
- רצוי לשתות מיד, אבל אפשר לשמור במקרר יומיים-שלושה ולחמם מחדש.
הכנתם את המתכון?
תגובות (14)
כולם מתלהבים מהתכונות של הכורכום חייבת לנסות
בהמשך לתגובה הקודמת. אצלנו היו עושים זאת (למיטב זכרוני) עם חלב, כורכום, קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, דבש וקצת פלפל שחור . אנסה את המתכון הנ”ל. תודה
תודה על תגובתך. נשמח לשמוע אם יש לך עוד מתכון מעניין למשקה חם וגם תמונות כדי לשתף את הגולשים. תודה מראש (: