רקע הנמל מעודכן

ג’חנון ביתי

המדריך לג'חנון המושלם - מתכון של ג'חנון ביתי שלוקח אתכם יד ביד אל עבר המאפה התימני המופלא. בצק מעולה, גלגול מדויק ורכות מאוזנת בפריכות
המדריך לג'חנון המושלם - מתכון של ג'חנון ביתי שלוקח אתכם יד ביד אל עבר המאפה התימני המופלא. בצק מעולה, גלגול מדויק ורכות מאוזנת בפריכות
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעה
    כולל 21 שעות
  • קלוריות
    307
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 306.9 קק״ל 4910.5 קק״ל
    פחמימות 53.3 גרם 852.4 גרם
    שומן 7.2 גרם 115.5 גרם
    נתרן 494.7 מ״ג 7916.0 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 108.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 27.0 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 61.2 גרם
    כולסטרול 16.1 מ״ג 258.0 מ״ג
    סידן 24.5 מ״ג 392.7 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 13.0 מ״ג
    אשלגן 101.2 מ״ג 1619.3 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 10.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעה
    כולל 21 שעות
  • קלוריות
    307
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 306.9 קק״ל 4910.5 קק״ל
    פחמימות 53.3 גרם 852.4 גרם
    שומן 7.2 גרם 115.5 גרם
    נתרן 494.7 מ״ג 7916.0 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 108.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 27.0 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 61.2 גרם
    כולסטרול 16.1 מ״ג 258.0 מ״ג
    סידן 24.5 מ״ג 392.7 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 13.0 מ״ג
    אשלגן 101.2 מ״ג 1619.3 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 10.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
רחלי קרוט
X

6 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

לפתיחת הבצק


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק ולשים במשך 10 דקות עד שהבצק רך וגמיש.
  2. משמנים את הבצק עם תרסיס שמן, מכסים ומניחים לבצק לנוח בחוץ שעה.
  3. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 110 גרם ויוצרים מכל בצק עיגול חלק.
  4. מניחים את עיגולי הבצק בקופסה גדולה או תבנית ושופכים מעל שמן כך שישמן את חלקם העליון של הבצקים (לא לפספס שום חלק בבצק שיהיה משומן) והשמן יגיע עד 2 ס”מ מגובה עיגולי הבצק.
  5. מכסים בניילון נצמד או מכסה של הקופסה ומניחים לעיגולי הבצק לנוח במשך שעתיים-שלוש בחוץ או לילה במקרר.
  6. על שיש מעט משומן (אפשר לקחת שמן מהקופסה כמובן) פותחים את הבצק עם הידיים, הבצק מאוד מתמסר, עד שמקבלים מלבן דק דק ושקוף - כשהצד הרחב של הבצק כלפיכם. אם הבצק נקרע זה ממש בסדר לא יראו את זה בסוף.
  7. שמים מעל הבצק בערך 2 כפות של חמאה ומורחים עם הידיים כך שהחמאה תשמן את כל הבצק.
  8. מקפלים את השליש הימני של הבצק פנימה ומעליו את השליש השמאלי, כך שנוצר לכם עכשיו מלבן צר יחסית וארוך.
  9. מורחים על המלבן הזה ממש מעט חמאה ומגלגלים, תוך כדי מתיחה עדינה, את הבצק עד שנוצרת מעין רולדה יפה וחלקה.
  10. מניחים נייר אפייה בתוך תבנית עוגה בקוטר 26 (או בתוך סיר ג’חנון) ומניחים בפנים את הג’חנונים ב-2 קומות אחד מעל השני. עדיף בשתי וערב. נייר האפייה שומר על התבנית נקייה ומונע מהג’חנונים להידבק אליה.
  11. מעל כל קומת ג’חנונים מזלפים מעט סילאן.
  12. סוגרים את התבנית עם נייר אפייה ורדיד אלומיניום כך שהתבנית תהיה סגורה לגמרי לגמרי. אם משתמשים בסיר ג’חנון פשוט סוגרים את המכסה.
  13. אופים במשך 15-18 שעות בטמפרטורה של 105 מעלות. אני אוהבת להסתכל בבוקר אם הג’חנון שחום ואם לא - להעלות את הטמפרטורה ל-110 לשעות האחרונות.
ג'חנון ביתי2
ג’חנון ביתי. צילום: רחלי קרוט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    ג

    האם אפשר במקום להתפיח את הבצק שעה, לשים את הבצק לילה במקרר?

      Avatar
      מערכת Foody

      אכן

קטגוריות

אביזרים

טכניקות