גספצ’ו: מרק עגבניות קר ו-2 טיפים חשובים
תמרה אהרוני חולקת איתנו מתכון מנצח של גספצ׳ו, מרק עגבניות קר עם שני טיפים חשובים לקבלת מרק מושלם. אחרי שתנסו לא תוכלו להכין אחרת
תמרה אהרוני חולקת איתנו מתכון מנצח של גספצ׳ו, מרק עגבניות קר עם שני טיפים חשובים לקבלת מרק מושלם. אחרי שתנסו לא תוכלו להכין אחרת
- Ninja
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 286.8 קק״ל 1147.2 קק״לפחמימות 19.0 גרם 76.2 גרםשומן 20.3 גרם 81.2 גרםנתרן 405.0 מ״ג 1619.9 מ״גחלבון 4.3 גרם 17.0 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 20.0 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 32.4 מ״ג 129.5 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 898.7 מ״ג 3594.6 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות287
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 286.8 קק״ל 1147.2 קק״לפחמימות 19.0 גרם 76.2 גרםשומן 20.3 גרם 81.2 גרםנתרן 405.0 מ״ג 1619.9 מ״גחלבון 4.3 גרם 17.0 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 20.0 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 32.4 מ״ג 129.5 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 898.7 מ״ג 3594.6 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 287 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
גספצ׳ו
-
1 ק"ג עגבניות
-
4 מלפפונים בינוניים
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 אפרסק בינוניאפרסק לבן
-
1 שן שום
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כף חומץ בלסמי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
1 פרוסה לחם לבן
-
3 עגבניות שרי צבעוניות בינונייםחתוכות לפרוסות
-
1/2 מלפפון ירוק בינוניפרוס
-
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- שוטפים היטב את כל הירקות ואת האפרסק וחותכים לקוביות גדולות, מקלפים את השום. מסירים את הגרעינים מהצ׳ילי.
- שמים את כל קוביות הירקות והאפרסק, השום והצ’ילי במעבד המזון וטוחנים היטב לתערובת חלקה ונוזלית.
- לוקחים קערה גדולה ומניחים מעליה מסננת דקה. יוצקים את תערובת הירקות למסננת ובעזרת כף מועכים אותה כדי למצות את כל המיץ מהירקות (צריך סבלנות זה לוקח כמה דקות). מחזירים למעבד המזון את גושי הירקות שנשארו במסננת טוחנים שוב ומחזירים למסננת לסיבוב מעיכה נוסף (אפשר להרוויח ככה עוד קצת מיץ) לאחר שיצא כל המיץ זורקים את מה שנותר במסננת.
- מעבירים את הנוזל לקנקן הבלנדר ומוסיפים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל.
- בוחרים בתכנית EXTRACT.
- לפני ההגשה מורחים את פרוסת הלחם במעט שמן זית וקולים אותן 4-5 דקות בתנור חם או במכשיר הנינג’ה גריל.
- מחלקים את המרק לקעריות בכל קערה שמים מעט מהירקות החתוכים ופיסות מהלחם הקלוי, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.
אופן הכנה
- שוטפים היטב את כל הירקות ואת האפרסק וחותכים לקוביות גדולות, מקלפים את השום. מסירים את הגרעינים מהצ׳ילי.
- שמים את כל קוביות הירקות והאפרסק, השום והצ’ילי במעבד המזון וטוחנים היטב לתערובת חלקה ונוזלית.
- לוקחים קערה גדולה ומניחים מעליה מסננת דקה. יוצקים את תערובת הירקות למסננת ובעזרת כף מועכים אותה כדי למצות את כל המיץ מהירקות (צריך סבלנות זה לוקח כמה דקות). מחזירים למעבד המזון את גושי הירקות שנשארו במסננת טוחנים שוב ומחזירים למסננת לסיבוב מעיכה נוסף (אפשר להרוויח ככה עוד קצת מיץ) לאחר שיצא כל המיץ זורקים את מה שנותר במסננת.
- מעבירים את הנוזל לקנקן הבלנדר ומוסיפים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל.
- בוחרים בתכנית EXTRACT.
- לפני ההגשה מורחים את פרוסת הלחם במעט שמן זית וקולים אותן 4-5 דקות בתנור חם או במכשיר הנינג’ה גריל.
- מחלקים את המרק לקעריות בכל קערה שמים מעט מהירקות החתוכים ופיסות מהלחם הקלוי, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
גספצו אהבת חיי