גראטן ירקות צבעוני וטבעוני
גראטן ירקות מופלא, שמסודר בצורת מניפה מרשימה, עם תפוח אדמה, בטטה, בצל סגול וזוקיני ברוטב בשמל מפנק שעוטף אותם כמו שמיכת פוך חמימה
גראטן ירקות מופלא, שמסודר בצורת מניפה מרשימה, עם תפוח אדמה, בטטה, בצל סגול וזוקיני ברוטב בשמל מפנק שעוטף אותם כמו שמיכת פוך חמימה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2718.0 קק״ל 2718.0 קק״לפחמימות 335.7 גרם 335.7 גרםשומן 120.1 גרם 120.1 גרםנתרן 1872.7 מ״ג 1872.7 מ״גחלבון 53.7 גרם 53.7 גרםסיבים תזונתיים 33.4 גרם 33.4 גרםשומן רווי 5.0 גרם 5.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 451.7 מ״ג 451.7 מ״גברזל 7.7 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 2938.7 מ״ג 2938.7 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 4.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות2718
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2718.0 קק״ל 2718.0 קק״לפחמימות 335.7 גרם 335.7 גרםשומן 120.1 גרם 120.1 גרםנתרן 1872.7 מ״ג 1872.7 מ״גחלבון 53.7 גרם 53.7 גרםסיבים תזונתיים 33.4 גרם 33.4 גרםשומן רווי 5.0 גרם 5.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 451.7 מ״ג 451.7 מ״גברזל 7.7 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 2938.7 מ״ג 2938.7 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 4.2 מ״גסגור
אם לצרפתים גראטן הוא טוב, ברור שגם אנחנו נאהב! מאפה הגורמה הטבעוני הזה משמיט את החומרים מהחי, ושומר על הטעם עם ירקות צבעוניים פרוסים דק ומסודרים כמניפת צבעים מהממת טובלים בבשמל טבעוני. והתוצאה? מעדן מהמם!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 2718 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 תפוחי אדמה בינונייםקלופים ופרוסים דק
-
3 בטטות בינוניותקלופות ופרוסות דק
-
2 בצלים סגולים בינונייםקלופים ופרוסים לעיגולים דקים
-
4 זוקיני ירוק בינונייםפרוסים דק
רוטב בשמל
-
60מ"ל או 1/4 כוס שמן קנולהאו שמן זית
-
50גרם או 5 כפות קמח לבןאו קורנפלור או קמח טפיוקה
-
360מ"ל או 1 1/2 מיכלים מוצר סויה לבישול 14% שומן אלפרו
-
2 כפות שמרי בירה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
-
1 קורט אגוז מוסקט
הגשה
-
2 גבעולי אורגנו טרי
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מסדרים את הירקות “בעמידה” לסירוגין לפי סוגים: תפוחי אדמה, בטטה, בצל, זוקיני. מצופפים וממלאים את התבנית במלואה.
- מכינים את הבשמל: מחממים את השמן במחבת.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
- שופכים פנימה את מוצר הסויה לבישול בהדרגה, כחצי כוס בכל פעם, וטורפים היטב כדי שלא יישארו גושים.
- ממשיכים לבשל את הרוטב על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהוא מתחיל להסמיך.
- כעת מוסיפים גם את שמרי הבירה, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט.
- מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול. מכבים את האש.
- יוצקים את הבשמל על הירקות בתבנית בתנועה סיבובית. הרוטב אמור לכסות את הירקות עד כ-3/4 גובה.
- אופים את הגראטן במשך 50-60 דקות עד שהירקות מתרככים והרוטב מתחיל להזהיב.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים עלי תימין ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מסדרים את הירקות “בעמידה” לסירוגין לפי סוגים: תפוחי אדמה, בטטה, בצל, זוקיני. מצופפים וממלאים את התבנית במלואה.
- מכינים את הבשמל: מחממים את השמן במחבת.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
- שופכים פנימה את מוצר הסויה לבישול בהדרגה, כחצי כוס בכל פעם, וטורפים היטב כדי שלא יישארו גושים.
- ממשיכים לבשל את הרוטב על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהוא מתחיל להסמיך.
- כעת מוסיפים גם את שמרי הבירה, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט.
- מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול. מכבים את האש.
- יוצקים את הבשמל על הירקות בתבנית בתנועה סיבובית. הרוטב אמור לכסות את הירקות עד כ-3/4 גובה.
- אופים את הגראטן במשך 50-60 דקות עד שהירקות מתרככים והרוטב מתחיל להזהיב.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים עלי תימין ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר להחליף את המוצר סויה פרווה בקרם קוקוס?
כן, אין בעיה