גרטן בשני צבעים – מאפה שכבות בטטה ותפוח אדמה בשמנת
רוצים לקצור מלא מחמאות באירוח הבא שלכם? פשוט מכינים מאפה שכבות צבעוני של תפוחי אדמה ובטטות עם שמנת וגבינות – גרטן משגע שמחמם את הבטן ואת הלב
רוצים לקצור מלא מחמאות באירוח הבא שלכם? פשוט מכינים מאפה שכבות צבעוני של תפוחי אדמה ובטטות עם שמנת וגבינות – גרטן משגע שמחמם את הבטן ואת הלב
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 885.4 קק״ל 5312.1 קק״לפחמימות 33.3 גרם 199.6 גרםשומן 75.3 גרם 451.9 גרםנתרן 1357.4 מ״ג 8144.1 מ״גחלבון 17.5 גרם 105.1 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.4 גרםשומן רווי 46.2 גרם 277.3 גרםכולסטרול 113.9 מ״ג 683.5 מ״גסידן 355.5 מ״ג 2132.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 163.7 מ״ג 982.4 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 12.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות885
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 885.4 קק״ל 5312.1 קק״לפחמימות 33.3 גרם 199.6 גרםשומן 75.3 גרם 451.9 גרםנתרן 1357.4 מ״ג 8144.1 מ״גחלבון 17.5 גרם 105.1 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.4 גרםשומן רווי 46.2 גרם 277.3 גרםכולסטרול 113.9 מ״ג 683.5 מ״גסידן 355.5 מ״ג 2132.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 163.7 מ״ג 982.4 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 12.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 885 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 בטטות בינוניות
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
200 גרם חמאה
-
500מ"ל או 2 מיכלים שמנת להקצפה יטבתה 38%או שמנת מתוקה לבישול (פחות אחוזי שומן)
-
150 גרם גבינת מנצ’גו
-
150 גרם גבינת גאודה
-
2 כפיות מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קולפים את תפוחי האדמה והבטטות ופורסים באמצעות מנדולינה לפרוסות דקות.
- מגרדים את הגבינות בפומפייה ומערבבים.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל. משמנים את התבנית בחמאה המומסת.
- מניחים שכבה של פרוסות תפוחי האדמה, מברישים בחמאה המומסת ומפזרים את הגבינות. מעל מניחים שכבה של פרוסות הבטטה, מברישים בחמאה המומסת ומפזרים את הגבינות.
- ממשיכים בהנחת השכבות באופן דומה עד שהתבנית כמעט מלאה.
- מערבבים בקערה את השמנת המתוקה, המלח, הפלפל והאגוז מוסקט ויוצקים מעל השכבות.
- מכסים בנייר כסף או במכסה, ואופים בתנור כ-75 דקות.
- מוודאים שתפוחי האדמה רכים, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות, עד להשחמה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קולפים את תפוחי האדמה והבטטות ופורסים באמצעות מנדולינה לפרוסות דקות.
- מגרדים את הגבינות בפומפייה ומערבבים.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל. משמנים את התבנית בחמאה המומסת.
- מניחים שכבה של פרוסות תפוחי האדמה, מברישים בחמאה המומסת ומפזרים את הגבינות. מעל מניחים שכבה של פרוסות הבטטה, מברישים בחמאה המומסת ומפזרים את הגבינות.
- ממשיכים בהנחת השכבות באופן דומה עד שהתבנית כמעט מלאה.
- מערבבים בקערה את השמנת המתוקה, המלח, הפלפל והאגוז מוסקט ויוצקים מעל השכבות.
- מכסים בנייר כסף או במכסה, ואופים בתנור כ-75 דקות.
- מוודאים שתפוחי האדמה רכים, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות, עד להשחמה.
הערות
- אם אין מנדולינה, פורסים את הבטטות ותפוחי האדמה הכי דק שאפשר
הערות
- אם אין מנדולינה, פורסים את הבטטות ותפוחי האדמה הכי דק שאפשר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
כמה שמנת?קצת חובבני להעלות מתכון בלי כל הפרטים..
500 מ”ל שמנת מתוקה. תודה על ההערה, הוספנו למתכון.