-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 562.3 קק״ל 3936.4 קק״לפחמימות 40.4 גרם 283.0 גרםשומן 35.7 גרם 249.6 גרםנתרן 1117.1 מ״ג 7819.9 מ״גחלבון 20.1 גרם 140.4 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 8.3 גרםשומן רווי 20.3 גרם 141.8 גרםכולסטרול 86.6 מ״ג 606.1 מ״גסידן 360.4 מ״ג 2522.6 מ״גברזל 0.9 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 244.5 מ״ג 1711.7 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 9.4 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות562
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 562.3 קק״ל 3936.4 קק״לפחמימות 40.4 גרם 283.0 גרםשומן 35.7 גרם 249.6 גרםנתרן 1117.1 מ״ג 7819.9 מ״גחלבון 20.1 גרם 140.4 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 8.3 גרםשומן רווי 20.3 גרם 141.8 גרםכולסטרול 86.6 מ״ג 606.1 מ״גסידן 360.4 מ״ג 2522.6 מ״גברזל 0.9 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 244.5 מ״ג 1711.7 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 9.4 מ״גסגור
מנה שמקורה במטבח הערבי – כיסונים קטנים של בצק דקיק, שבדרך כלל ממולאים בשר ומבושלים ברוטב יוגורט. אנחנו הבאנו לכם את הגרסה הכשרה והטעימה לשישברק גבינות, אמנם עם טיפה השקעה, אך שווה כל מאמץ!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 562 | כמות מנות 7 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית גבינה
-
150 גרם גבינה צפתית 5%קשה, מגורדת
-
100 גרם גבינת פרמזןמגוררת דק דק
-
2 שיני שום
-
1 כף פטרוזיליהקצוצה דק דק
-
120 גרם גבינת שמנת
-
קורט מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
3 מיכלים שמנת לבישול 15%
-
250 גרם גבינה לבנה 5%
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל מים
-
2 כפות קורנפלור
-
40 גרם חמאה
-
1 כפית נענע יבשה
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה ודי סמיכה, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הבצק: שמים בקערה קמח, מלח, שמן ומים ולשים במשך 8 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו למשך 30 דקות לפחות.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 מ”מ.
- קורצים עיגולים בגודל 5-7 ס”מ, מניחים במרכז העיגול כפית מהמלית וסוגרים לצורת חצי סהר.
- צובטים קלות מסביב כדי לוודא שהכיסון סגור היטב, לוקחים את קצות הסהר ומחברים יחדיו לכיסון המזכיר במראהו קרפלך.
- מסדרים את הכיסנים בשכבה אחת על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- אופים את הכיסונים במשך כ-10 דקות ומוציאים (אין צורך שיזהיבו! רק יתייצבו היטב לאחר הקירור).
- מכינים את הרוטב: שמים בסיר את השמנת, הגבינה הלבנה, מים וקורנפלור, וטוחנים במוט בלנדר לתערובת חלקה.
- מדליקים את האש ומבשלים את הרוטב תוך כדי ערבוב עד שהוא רותח ומתחיל להסמיך, ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב על מנת לצמצם ולהסמיך אותו עוד מספר דקות.
- במקביל מכינים את התיבול: מחממים מחבת קטנה, מוסיפים חמאה, שום ונענע מיובשת, ומטגנים במשך 2-3 דקות עד שהשום מתחיל טיפה להזהיב.
- יוצקים את תערובת התיבול החמה לתוך רוטב הגבינות על האש. מוסיפים מלח, מערבבים ומבשלים יחד את כל הרוטב כדקה. טועמים מתקנים.
- מכניסים את הכיסונים לתוך הרוטב ומבשלים יחד במשך כ-10 דקות נוספות, או עד שהכיסונים מוכנים. מסירים מהאש.
- הגשה: מניחים בצלחת הגשה עמוקה את הכיסונים עם הרבה רוטב, מזלפים מעל שמן זית ומפזרים עלי נענע טריים.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה ודי סמיכה, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הבצק: שמים בקערה קמח, מלח, שמן ומים ולשים במשך 8 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו למשך 30 דקות לפחות.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 מ”מ.
- קורצים עיגולים בגודל 5-7 ס”מ, מניחים במרכז העיגול כפית מהמלית וסוגרים לצורת חצי סהר.
- צובטים קלות מסביב כדי לוודא שהכיסון סגור היטב, לוקחים את קצות הסהר ומחברים יחדיו לכיסון המזכיר במראהו קרפלך.
- מסדרים את הכיסנים בשכבה אחת על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- אופים את הכיסונים במשך כ-10 דקות ומוציאים (אין צורך שיזהיבו! רק יתייצבו היטב לאחר הקירור).
- מכינים את הרוטב: שמים בסיר את השמנת, הגבינה הלבנה, מים וקורנפלור, וטוחנים במוט בלנדר לתערובת חלקה.
- מדליקים את האש ומבשלים את הרוטב תוך כדי ערבוב עד שהוא רותח ומתחיל להסמיך, ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב על מנת לצמצם ולהסמיך אותו עוד מספר דקות.
- במקביל מכינים את התיבול: מחממים מחבת קטנה, מוסיפים חמאה, שום ונענע מיובשת, ומטגנים במשך 2-3 דקות עד שהשום מתחיל טיפה להזהיב.
- יוצקים את תערובת התיבול החמה לתוך רוטב הגבינות על האש. מוסיפים מלח, מערבבים ומבשלים יחד את כל הרוטב כדקה. טועמים מתקנים.
- מכניסים את הכיסונים לתוך הרוטב ומבשלים יחד במשך כ-10 דקות נוספות, או עד שהכיסונים מוכנים. מסירים מהאש.
- הגשה: מניחים בצלחת הגשה עמוקה את הכיסונים עם הרבה רוטב, מזלפים מעל שמן זית ומפזרים עלי נענע טריים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אנסה תודה
שתפי אותנו איך יצא